Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Νέος (πρακτικός) φελλός παρουσιάστηκε στη Vinexpo


HelixCork
Ο φελλός του κρασιού θα μπορούσε να μπει σε τροχιά αναγέννησης με το λανσάρισμα μιας περιστρεφόμενης και επανασφραγιζόμενης έκδοσης που θα μπορούσε να πεταχτεί με το ανοιχτήρι.

Ο φελλός Helix, και το μπουκάλι, έχουν ένα σπειροειδές τελείωμα, το οποίο επιτρέπει στους πότες να ανοίγουν στρίβοντας το πώμα και να το ξανακλείνουν, δημιουργώντας ένα αεροστεγές εμπόδιο.

Το Helix παρουσιάστηκε στη Vinexpo στο Bordeaux χθες και οι δημιουργοί του λένε ότι θα μπορούσε να είναι στα ράφια μέσα σε...
δύο χρόνια.


Ο σχεδιασμός είναι το αποτέλεσμα μιας τετραετούς συνεργασίας μεταξύ των πορτογαλικής εταιρείας παρασκευής φελλών Amorim και της Αμερικάνικης εταιρείας κατασκευής μπουκαλιών O-I, οι οποίοι αποσκοπούν στη £ 5 με £ 10 «δημοφιλή premium» αγορά.

Ο πρόεδρος Ευρώπης της Ο-Ι, Erik Bouts, είπε εκτεταμένες δοκιμές κρασιού εμφιαλωμένο σε φιάλες Helix δεν έχουν δείξει καμία αλλαγή στη γεύση, το άρωμα και το χρώμα μετά από 26 μήνες.

Ο κ. Bouts, δήλωσε: «Για αιώνες, ο φελλός και το γυαλί είναι ένας νικηφόρος συνδυασμός της αμπελοοινικής αγοράς, αλλά είναι μόνο μέσα από αυτή τη συνεργασία που έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε μια τέτοια σημαντική καινοτομία στον κλάδο.

«Ο φελλός εξακολουθεί να είναι μακράν το προτιμώμενο πώμα. Η έρευνά μας έδειξε ότι τουλάχιστον το 80% των καταναλωτών προτιμούν το συνδυασμό φελλού και γυάλινου μπουκαλιού για το κρασί τους.

«Έχει την υψηλότερη ποιότητα εικόνας στην αγορά και τώρα έχουμε κάνει ευκολότερη τη χρήση. Και εξακολουθεί να είναι η πιο βιώσιμη επιλογή. »

Οι κατασκευαστές έχουν χρησιμοποιήσει ενσωματωμένο ή σε κόκκους, φελλό για το σχεδιασμό, το οποίο ισχυρίζονται ότι προσφέρει μεγαλύτερη ελαστικότητα και αξιοπιστία από τα πρότυπα πώματα για την καλύτερη προστασία του κρασιού.

Οι οινοποιοί χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο εναλλακτικά πώματα με τη μορφή screwcaps, μεταλλικά ή πλαστικά, για την καταπολέμηση των καταγγελιών σχετικά με την ασυνεπή ποιότητα του φελλού και της προκύπτουσας «μόλυνσης φελλού» – τη ξινή, μουχλιασμένη γεύση που καταστρέφει ένα κρασί.


http://www.krasiagr.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου