Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Έβλεπαν… κουνούπι στο ένα χιλιόμετρο, αλλά έπαιρναν επίδομα τυφλού!!!

 

Α.Γεωργιάδης: Θα πληρώσουν αποζημίωση στο κράτος όσοι γιατροί εξέδιδαν ψεύτικα πιστοποιητικά τυφλότητας.

Εκατό άτομα από την Κάλυμνο, την Λέρο, την Αστυπάλαια, την Πάτμο, τους Λειψούς και την Ρόδο ελάμβαναν επίδομα τυφλού παρανόμως, καθώς, μετά από ελέγχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ διαπιστώθηκε ότι έβλεπαν κουνούπι στο ένα χιλιόμετρο!!!

Το ίδρυμα θεωρεί ότι η κατάσταση είναι πολύ πιο σοβαρή και επεκτείνει πλέον με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τους ελέγχους σε όλη τη χώρα…





Παράνομα λάμβαναν επίδομα τυφλότητας δεκάδες άτομα από τις περιοχές της Καλύμνου, της Λέρου, της Αστυπάλαιας, της Πάτμου των Λειψών και της Ρόδου, όπως προέκυψε από επανελέγχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε συνεργασία με την Πρόνοια.

Ειδικότερα, κατά τον επανέλεγχο που έγινε από 11/06/2013 έως 13/06/2013 στην Κάλυμνο, για επιδοματούχους των περιοχών Καλύμνου, Λέρου, Αστυπάλαιας, Πάτμου και Λειψών κλήθηκαν συνολικά 156 άτομα, εκ των οποίων δεν προσήλθαν τέσσερα.

Συνολικά εξετάστηκαν 152 επιδοματούχοι, από τους οποίους διαπιστώθηκε ότι οι 100 δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 65,79%).

Σε επανέλεγχο που διενεργήθηκε από 26/06/2013-28/06/2013 στη Ρόδο, κλήθηκαν 131 επιδοματούχοι, ενώ δεν προσήλθαν οι έξι. Συνολικά εξετάστηκαν 125 άτομα εκ των οποίων διαπιστώθηκε ότι οι εννέα δεν ήταν τυφλοί (ποσοστό μη τυφλών: 7,20%).

Όπως αναφέρει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε σχετική ανακοίνωσή του, το ποσοστό μη τυφλών που προέκυψε στις επανακρίσεις Καλύμνου επιβεβαιώνει την ανάγκη για περαιτέρω επανελέγχους και σε άλλες περιοχές που παρουσιάζουν μεγάλο ποσοστό επιδοματούχων τυφλότητας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.
 


Ερωτήσεις-απορίες:


1. Ποιοι υπέγραψαν ώστε αυτοί οι συμπολίτες μας να εμφανίζονται ως τυφλοί λαμβάνοντας τα σχετικά επιδόματα επί πολλά έτη;


2. Ποιοι γιατροί συγκροτούσαν τις επιτροπές επανελέγχου της κατάστασης των «τυφλών»;
3. Εμπλέκονται τρίτα πρόσωπα με έκδοση πλαστών πιστοποιητικών;


4. Θα γίνει άρση του τραπεζικού απορρήτου για όλους όσοι πιστοποιούσαν την… αναπηρία, προκειμένου να αποδειχθεί ή όχι ότι υπήρξε «φακελάκι», δηλαδή συνετελέστη διαφθορά;


5. Θα επιστραφούν εντόκως τα σχετικά ποσά που έλαβαν οι «τυφλοί» συμπολίτες μας;


6. Θα κινήσουν τις διαδικασίες ΕΔΕ οι αρμόδιες αρχές, θέτοντας σε περιπτώσεις ενοχής τους κρατικούς υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόλυσης;

Άτιμε Σόιμπλε, κακούργα Μέρκελ, εγκληματίες ευρωπαίοι τοκογλύφοι…



Λουκας Γεωργιαδης



                                        null      
 

4 σχόλια:

Ανταίος είπε...

Ψάχνω να βρω στο μπλογκ σου την διάψευση και την συγνώμη του ΙΚΑ, μα δεν την βρίσκω....γιατί;

Κρασοπατήρ είπε...

Δεν την έβαλα τη διάψευση γιατί πλέον δεν τους εμπιστεύομαι σε τίποτα και τους έχω ικανούς για όλα. Και ποιος μας λέει ότι η διάψευση δεν έγινε για να μην εξαγριωθεί (περισσότερο) ο απλός πολίτης;

Ανταίος είπε...

Και ποιος σου λέει πως η ανακοίνωση δεν έγινε
ακριβώς για να εξαγριωθεί κι άλλο ο κόσμος;
Ή δεν δέχεσαι πως κύριο μέλημα όλων των κυβερνήσεων
από την μεταπολίτευση και μετά, είναι απαξίωση
κάθε δημόσιου οργανισμού;
Αλήθεια πιστεύεις πως, αν υπήρχε πολιτική βούληση,
δεν θα μπορούσαν να βάζουν ικανούς ανθρώπους να
διοικούν και να εργάζονται στο δημόσιο;
Καλή σου μέρα..

Κρασοπατήρ είπε...

Μα φυσικά από εκεί (από την πολιτική βούληση) αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Εάν θέλουνε, όλα μπορούν να δουλέψουνε ορολόι. Δεν το κάνουνε φυσικά γιατί όλοι έχουνε χωμένο το χέρι στο δοχείο με το μέλι. Το Δημόσιο και οι παροχές του έγιναν αντικείμενο δοσοληψίας και δυστυχώς η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Μόνο με επανεκκίνηση μετά από χρεωκοπία θα μπούνε νέες βάσεις για Δημόσιο και Έλεγχο απαγκιστρωμένους από κομματικές και πολιτικές παρεμβάσεις.

Δημοσίευση σχολίου