Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Νόμιμες οι καταβολές συντάξεων & σε εγκληματίες Δημοσίους Υπαλλήλους!


Οι «επίορκοι» (κοινοί εγκληματίες δηλαδή) δημόσιοι  υπάλληλοι που  έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε ποινή  φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια ή ακόμη και σε ποινές κάθειρξης άνω των 5 ετών, δεν χάνουν το δικαίωμα συνταξιοδότησης. 

Αυτό έκρινε  η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου στην κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της, δικαιώνοντας  εφοριακό που είχε καταδικαστεί για παθητική δωροδοκία με αναστολή.


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απόφασή της η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αναφέρει πως η απώλεια του συνταξιοδοτικού δικαιώματος των υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί αμετακλήτως για οικονομικά αδικήματα σε βάρος του δημοσίου «είναι δυσανάλογη προς την πραγμάτωση του δημοσίου σκοπού (προστασία των συμφερόντων του δημοσίου), ο όποιος μπορεί να επιτευχθεί με άλλο λιγότερο επαχθές μετρό, όπως είναι  η οριστική του απόλυση του από την υπηρεσία που εργάζεται».


Αφορμή ήταν  προσφυγή  εφοριακού που ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση της Επιτροπής ελέγχου πράξεων κανονισμού συντάξεων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους με την οποία απορρίφθηκε ένστασή του για  την παροχή σύνταξης στην οικογένεια του, καθώς ο ίδιος είχε χάσει   το συνταξιοδοτικό του δικαίωμα, λόγω της αμετάκλητης καταδίκης του για δωροδοκία.

Ο εφοριακός είχε  καταδικάστηκε το 1996 σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή, για παθητική δωροδοκία. Μαζί με ακόμη ένα συνάδελφό του κατηγορείται ότι  πήραν 600.000 δρχ.  από ιδιοκτήτη φροντιστηρίου ξένων γλωσσών από τον οποίο συνολικά ζητούσαν  800.000 δρχ.  για να του εξασφαλίσουν μικρότερο φόρο εισοδήματος και αντί 15 εκατομμυρίων δρχ. να καταβάλει μόνο 2 εκ. δρχ. για τα 1993-1994.



Σχόλιο:

Να θυμηθώ την Δευτέρα, πρωί πρωί να πάω στην εφορία να πληρώσω τα χαράτσια,
μήπως δεν έχει λεφτά το κράτος στο τέλος του μήνα να πληρώσει τους επίορκους.

Ουστ! Στάση πληρωμών τώρα!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου