Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

12 σημεία όπου μπορεί κανείς... ν' αγγίξει τον ουρανό (pics)


Για εξαιρετικά τολμηρούς, για ανθρώπους που δεν φοβούνται τα ύψη, γι' αυτούς που θέλουν ν' αγγίξουν τον ουρανό.

Υπάρχουν 12 σημεία σ' αυτόν τον πλανήτη, τεχνολογικά θαύματα, σε τόπους απείρου κάλλους, που προκαλουν ίλιγγο.


Skywalk Glacier
Τα σχέδια για μια νέα γυάλινη πλατφόρμα προβολής στο Canadian Rockies παρουσιαστεί στις αρχές Αυγούστου. Το Skywalk Glacier πρόκειται να κατασκευαστεί στο Εθνικό Πάρκο Jasper και αναμένεται να ανοίξει Μάιο του 2014.



Willis Tower Observation Deck
Το κατάστρωμα παρατήρησης στο 103ο όροφο του Willis Tower στο Σικάγο (πρώην Sears Tower) διαθέτει επίσης ένα γυάλινο δάπεδο. Είναι 412.5 μέτρα πάνω από το έδαφος.



Macau Tower
Ο πύργος στο Μακάο είναι ύψους 338μ. Οι εξαιρετικά γενναίοι μπορούν να κάνουν skydive από το περβάζι.



El Caminito del Rey
Αυτό το μονοπάτι στο βουνό στην ισπανική επαρχία της Μάλαγα, που ονομάζεται «μικρό μονοπάτι του βασιλιά», χτίστηκε για τους εργαζόμενους σε κοντινά υδροηλεκτρικά έργα.



Το Grand Canyon Skywalk
Στο δυτικό άκρο του φαραγγιού, η Skywalk είναι μια πεταλοειδής γυάλινη γέφυρα, 4.000 πόδια πάνω από τον ποταμό Κολοράντο. Χτίστηκε και διατηρείται από τη φυλή Hualapai. Αν κάποιος θέλει να κρεμαστεί στον αέρα, πρέπει να πληρώσει περίπου 57 δολάρια.



Ngong Ping 36
Αυτή η μήκους 5,7 χλμ. γόνδολα είναι ένα τελεφερίκ που άνοιξε το 2006 και προσφέρει εκπληκτική θέα στο Χονγκ Κονγκ. Η διαδρομή διαρκεί 25 λεπτά.



Tren a las Nubes
Ολοκληρώθηκε το 1932. Το «Τρένο στα Σύννεφα» κάνει ένα από τα μεγάλα ταξίδια της Νότιας Αμερικής. Πρόκειται για μια 16ωρη, 270 μιλίων διαδρομή μετ 'επιστροφής που αναχωρεί μια φορά την εβδομάδα από την πόλη της Αργεντινής Salta. Αρχικά χτίστηκε για οικονομικούς λόγους και πλέον λειτουργεί αποκλειστικά για τους τουρίστες. Η γραμμή περνά από 29 γέφυρες και 21 σήραγγες.



Sands Skypark

Αλληλοεπικαλυπτόμενα τρεις ουρανοξύστες 656 πόδια πάνω από τη Σιγκαπούρη. Το Sands Skypark στο Marina Bay Sands προσφέρει απίστευτη θέα και διαθέτει ακόμα και μια πισίνα υπερχείλισης.



Skippers Road
Χτισμένο στα τέλη του 19ου αιώνα για την πρόσβαση των ανθρακωρύχων σε ένα φαράγγι χρυσού, είναι μια δημοφιλής εκδρομή προς το κοντινό Queenstown της Νέας Ζηλανδίας. Οι αυτοκινητιστές θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για άδεια πριν επιχειρήσουν να βγουν στο δρόμο και πολλές ασφαλιστικές εταιρείες αυτοκινήτων δεν παρέχουν κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.



Five Fingers
Η εξέδρα στις Αυστριακές Άλπεις διαθέτει πέντε διαβάσεις πεζών. Η μία έχει γυάλινο πάτο, άλλη τρύπα στο πάτωμα...



Το Λατομείο της Αδρεναλίνης
Το Λατομείο στην Κορνουάλη είναι 50 μέτρα πάνω από το έδαφος, μήκους 490 μ.



Capilano Suspension Bridge Park
Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Βανκούβερ, με ένα πάρκο που περιλαμβάνει ένα κουβάρι από στενές γέφυρες, σκάλες και πλατφόρμες.



iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου