Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Απεσύρθη αρωματικό τουαλέτας επειδή θύμιζε...

...εθνική σημαία.

Να αποσύρει το αρωματικό λεκάνης της από την αγορά της ανατολικής Ευρώπης αναγκάστηκε η γερμανική εταιρεία Henkel μετά από παράπονα...
Ουκρανών ότι το προϊόν μοιάζει με τη σημαία της πρώην Σοβιετικής δημοκρατίας.

Απεσύρθη αρωματικό τουαλέτας επειδή θύμιζε εθνική σημαία

Η τηλεοπτική διαφήμιση του Bref Duo Stick η οποία παίζει από την περασμένη εβδομάδα απέσπασε την προσοχή πολλών Ουκρανών, οι οποίοι παρακολουθούν τη ρωσική τηλεόραση.

Κατά την διαφήμιση το αρωματικό, στα χρώματα του κίτρινου και του μπλε, έχει τη μορφή μικρής σημαίας και τοποθετείται στη λεκάνη της τουαλέτας.

«Υπέροχη ιδέα για απολίτιστους ανθρώπους», σχολιάζει ένας χρήστης του YouTube κάτω από το βίντεο.

Ο γενικός διευθυντής για προϊόντα οικιακής χρήσης της εταιρείας Henkel στην Ουκρανία, Τόρε Μπίρολ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το προϊόν αποσύρθηκε από την αγορά τρεις μέρες μετά την διατύπωση των πρώτων παραπόνων.

«Λυπούμαστε πολύ αν κάποιοι άνθρωποι προσεβλήθησαν από το σχεδιασμό του νέου αυτού προϊόντος», δήλωσε προστέθοντας ότι έχει ήδη σταματήσει η παραγωγή, η διάθεση και η διαφημιστική προώθησή του.

Σύμφωνα με τον Μπίρολ, το αρωματικό -το οποίο διατίθεται στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, όχι όμως και στην Ουκρανία- έχει κίτρινο χρώμα για να παραπέμπει στο άρωμα λεμονιού που έχει, ενώ το μπλε χρώμα του συμβολίζει το νερό και την υγιεινή.

Πρόκειται για το δεύτερο «κρούσμα κακοποίησης» της ουκρανικής σημαίας μέσα στον Αύγουστο. Στις αρχές του μήνα ο Τζάρετ Χάσελχοφ, μπασίστας του αμερικανικού συγκροτήματος Bloodhound Gang ούρησε πάνω στο ουκρανικό σύμβολο κατά τη διάρκεια συναυλίας στο Κίεβο, με αποτέλεσμα το ουκρανικό κράτος να κινηθεί νομικά εναντίον του και να του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα πέντε χρόνια.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου