Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σαχτέρ ~ Αντίπαλος του ΠΑΟΚ σφάζει αρνί πριν τον αγώνα


*Δείτε βίντεο παρακάτω...
Τα ήθη και τα έθιμα των Καζάκων, μόνο αποδεκτά δεν είναι στους κόλπους της ΟΥΕΦΑ.

Επίσημη προειδοποίηση από την ΟΥΕΦΑ έλαβε η Σαχτέρ Καραγκάντι, λόγω των θυσιών ζώων που γίνονται στο γήπεδό της πριν τα παιχνίδια! Στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Σέλτικ, οι άνθρωποι της ομάδας θυσίασαν ένα....
αρνί πριν τη σέντρα, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της οργάνωσης «PETA» για τα δικαιώματα των ζώων. Mάλιστα, οι Καζάκοι ζήτησαν να το… επαναλάβουν και στο «Σέλτικ Παρκ», εισπράττοντας την αρνητική απάντηση - όπως ήταν φυσικό - στο αίτημά τους.

Η οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων, «PETA», απέστειλε επιστολή στην ΟΥΕΦΑ, με την οποία της ζητάει να λάβει μέτρα, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο αυτό.

Ο υπεύθυνος διοργανώσεων της ΟΥΕΦΑ, Τζιόρζιο Μαρκέτι, ενημέρωσε τον εκτελεστικό διευθυντή της ομάδας από το Καζακστάν, Γιερντέν Καλίνινιν, ότι σε περίπτωση που συμβεί ανάλογο περιστατικό, τότε θα διατάξει επίσημη έρευνα.

«Πληροφορηθήκαμε ότι έλαβε χώρα σφαγή ζώου πριν την αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στη Σαχτάρ Καραγκάντι και την Σέλτικ στο Αστάνα Αρένα την Τρίτη, 20 Αυγούστου του 2013. Αν και ορισμένες πρακτικές μπορεί να είναι πολιτισμικά ριζωμένες, δεν έχουν θέση γύρω από ένα αθλητικό γήπεδο ή αγώνα.
 
Έτσι, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η σφαγή ζώου σε ποδοσφαιρικό γήπεδο πριν, μετά, ή κατά τη διάρκεια αγώνα για διοργάνωση της UEFA είναι τελείως απαράδεκτη και δεν πρόκειται να την ανεχθούμε. Σε περίπτωση που ξανασυμβεί, θα οδηγήσει σε πλήρη έρευνα από το πειθαρχικό μας σώμα», ήταν τα λόγια του Μαρκέτι.







Με Αλκμααρ, Μακάμπι Χάιφα και Σαχτέρ Καραγκάντι ο ΠΑΟΚ

Η τύχη χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ, καθώς στην κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ που πραγματοποιήθηκε στο Μονακό, απέφυγε τα μεγαθήρια. Ο Δικέφαλος κληρώθηκε με την ολλανδική Αλκμααρ (που απέκλεισε τον Ατρόμητο), την ισραηλινή Μακάμπι Χάιφα και την Σαχτέρ Καραγκάντι από το Καζακστάν (που αποκλείστηκε από τη Σέλτικ του Σαμαρά και δέχτηκε επίπληξη από την ΟΥΕΦΑ, επειδή... έσφαξε αρνί πριν τη σέντρα για καλή τύχη!)
Ετσι ο ΠΑΟΚ έχει μια χρυσή ευκαιρία να πάρει ένα από τα δύο εισιτήρια για την επόμενη φάση, αλλά και να βάλει χρήματα στο ταμείο του.
«Στα χαρτιά ίσως είμαστε φαβορί μαζί με την Αλκμααρ, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε και στο γήπεδο. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και συγκεντρωμένοι για να περάσουμε στην επόμενη φάση», δήλωσε ο Μίροσλαβ Στοχ.
Αναλυτικά οι όμιλοι του Europa League:

1ος Ομιλος
Βαλένθια, Σουόνσι, Κουμπάν, Σεν Γκάλεν.

2οςΟμιλος
Αϊντχόφεν, Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Τσερνομόρετς, Λουντογκόρετς

3ος Ομιλος
Σταντάρ Λιέγης, Σάλτσμπουργκ, Ελφσμποργκ, Εσμπιεργκ.

4ος Ομιλος
Ρουμπίν Καζάν, Γουίγκαν, Μάριμπορ, Ζούλτε Βαρέγκεμ

5ος Ομιλος
Φιορεντίνα, Ντνιπρο, Πάσος Φερέιρα, Παντούρι

6ος Ομιλος
Μπορντό, ΑΠΟΕΛ, Άιντραχτ, Μακάμπι Τελ Αβίβ

7ος Ομιλος
Ντιναμό Κιέβου, Γκενκ, Ραπίντ Βιέννης, Τουν

8ος Ομιλος
Σεβίλλη, Φράιμπουργκ, Εστορίλ, Λίμπερετς

9ος Ομιλος
Λιόν, Μπέτις, Γκιμαράες, Ριέκα

10ς Ομιλος
Λάτσιο, Τράμπζονσπορ, Λέγκια Βαρσοβίας, Απόλλων Λεμεσού

11ος Ομιλος
Τότεναμ, Ανζί, Σέριφ, Τρόμσο

12ος Ομιλος
Αλκμάαρ, ΠΑΟΚ, Μακάμπι Χάιφα, Σαχτέρ Καραγκάντι

 

 

 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου