Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Στυγνός κομμουνισμός by ΝΔούλα


Ας τα ξαναγράψουμε για να τα εμπεδώσουμε. 

Ωραίες οι θεωρίες, αλλά αυτό που στο τέλος μετράει είναι η εφαρμογή και η πράξη. Από το 1975 εφαρμόζονται Αριστερές Πολιτικές, οπότε όποιος λέει ότι δεν κυβέρνησε η Αριστερά είναι παντελώς λάθος. Νέο κρούσμα, η φορολογία με 40% σε μικροεπιχειρηματίες βάσει... τεκμηρίων(!). Το πανάχρηστο κράτος δηλαδή που δεν μπορεί (ή δεν θέλει) να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή, βάζει τεκμήρια και καταργεί το αφορολόγητο των 5.000 & αυτά των τέκνων. ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ. Θα φορολογηθούν ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης. Eίναι να αναρωτιέται κανείς τι άλλο μένει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έρθει στην εξουσία.

Τεκμήρια - παγίδες για τουλάχιστον 500.000 αυτοαπασχολούμενους αναμένεται να εφαρμοστούν το 2014 καθώς υποχρεώνονται να εμφανίζουν για τη χρήση του έτους 2013, εξωπραγματικά φορολογητέα εισοδήματα με βάση τα οποία θα κληθούν να πληρώσουν φόρο με τελικό συντελεστή 40,3% από το πρώτο ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ακόμη και όσοι αυτοαπασχολούμενοι έβαλαν ή πρόκειται να βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους, ή είχαν ζημιά από την άσκηση των δραστηριοτήτων τους, λόγω της κρίσης, θα φορολογηθούν το 2014 για ετήσια “καθαρά κέρδη” ύψους πολύ μεγαλύτερου των 3.000 ευρώ αφού το υπουργείο Οικονομικών θα προσδιορίσει τα καθαρά φορολογητέα εισοδήματα τους με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης.

Τα εισοδήματα από την ατομική άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας ή ελευθέριου επαγγέλματος, τα οποία θα αποκτηθούν το 2013, θα φορολογηθούν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26%, ο οποίος θα αυξάνεται σε 33% για ποσά εισοδημάτων που υπερβαίνουν τις 50.000 ευρώ. Κατά συνέπεια, για τους φορολογούμενους που έχουν ατομικές επιχειρήσεις, παρέχουν υπηρεσίες ή ασκούν ελεύθερο επάγγελμα, καταργείται το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ αλλά και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια των 2.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα προστατευόμενα τέκνα καθώς και των 3.000 ευρώ για το τρίτο τέκνο.

Με 26% από το πρώτο ευρώ και με 33% πάνω από το επίπεδο των 50.000 ευρώ θα φορολογούνται εμποροβιοτέχνες, επιτηδευματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τις δραστηριότητες τους και για τα τεκμαρτά εισοδήματα, τα οποία θα τους προσδιορίζει η εφορία με βάση τις “αντικειμενικές δαπάνες” ή τα “τεκμήρια διαβίωσης”, εφόσον τα πραγματικά τους εισοδήματα είναι χαμηλότερα από τα εν λόγω τεκμαρτά εισοδήματα ή εφόσον δηλώσουν ζημίες.


Δείτε και... στυγνός καπιταλισμός by ΚοΚοΕ.





Ποιος είδε κράτος λιγοστό
σ’ όλη τη γη μοναδικό,
εκατό να εξοδεύει
και πενήντα να μαζεύει; 


Να τρέφει όλους τους αργούς,
νά ‘χει επτά Πρωθυπουργούς,
ταμείο δίχως χρήματα
και δόξης τόσα μνήματα;

Νά ‘χει κλητήρες για φρουρά
και να σε κλέβουν φανερά,
κι ενώ αυτοί σε κλέβουνε
τον κλέφτη να γυρεύουνε;

Όλα σ’ αυτή τη γη μασκαρευτήκαν
ονείρατα, ελπίδες και σκοποί,
οι μούρες μας μουτσούνες εγινήκαν
δεν ξέρομε τί λέγεται ντροπή.

Σπαθί αντίληψη, μυαλό ξεφτέρι,
κάτι μισόμαθε κι όλα τα ξέρει.
Κι από προσπάππου κι από παππού
συγχρόνως μπούφος και αλεπού.

Θέλει ακόμα -κι αυτό είναι ωραίο-
να παριστάνει τον ευρωπαίο.
Στα δυό φορώντας τα πόδια που ‘χει
στο ‘να λουστρίνι, στ’ άλλο τσαρούχι.

Σουλούπι, μπόϊ, μικρομεσαίο,
ύφος του γόη, ψευτομοιραίο.
Λίγο κατσούφης, λίγο γκρινιάρης,
λίγο μαγκούφης, λίγο μουρντάρης.

Και ψωμοτύρι και για καφέ
το «δε βαριέσαι» κι «ωχ αδερφέ».
Ωσάν πολίτης, σκυφτός ραγιάς
σαν πιάσει πόστο: δερβέναγάς.

Δυστυχία σου, Ελλάς,
με τα τέκνα που γεννάς!
Ώ Ελλάς, ηρώων χώρα,
τί γαϊδάρους βγάζεις τώρα;



*Ἀνθολογία τῆς Οἰκονομίας / Γεωργίου Σουρή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου