Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


- Ο νόμος προς όλες τις κατευθύνσεις,
- τα φακελάκια στην Υγεία,
- οι προκλήσεις των τουρκοφρόνων της Θράκης,
- ο γάμος του Σόρος και
- τα ένστικτα των οπαδών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.




***Η πολιτεία, δια του Ν. Δένδια, αποφάσισε να επιβλέψει την πιστή και άμεση τήρηση των νόμων. Καλό είναι αυτό. Όχι μόνον καλό, αλλά άριστο. Βεβαίως, απαραβίαστη αρχή του νόμου, είναι να εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Οι προφάσεις κάποιων, που εφευρίσκουν δικολαβίστικα επιχειρήματα να μη καταγγείλουν την βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, δεν πρέπει να δέσει τα χέρια των Αρχών.

Επειδή αλλιώς, θα κατηγορηθεί ο Ν. Δένδιας ότι αλληθωρίζει προς μία πλευρά. Άσε που μπορεί να βρεθεί κάποιος κακόπιστος και ανασύρει την δημοσκόπηση που δημοσίευσε η aftodioikisi.gr για τον Δήμο Αθηναίων, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν από το φόνο του Φύσσα.

Σύμφωνα μ’ αυτήν φέρονται να λαμβάνουν στον πρώτο γύρο: Ηλίας Κασιδιάρης (20-22%), Νίκος Δένδιας (17-19%), Σοφία Σακοράφα (13-15%), Νικήτας Κακλαμάνης (9-11%), Γιώργος Καμίνης (5-7%).


***Ακυρώθηκε ο κατάπλους στο Ηράκλειο του κρουαζιερόπλοιου Norwegian Jade εξαιτίας της απεργίας... των δύο πλοηγών (Δεν θέλουμε να αλλάξουμε, παιδιά… Δεν θέλουμε).


***Ποιος είπε ότι νοσεί το σύστημα υγείας στην Ελλάδα; Εδώ, οι γιατροί, γράφουν εξετάσεις ακόμη και σε… νεκρούς. Για επέκταση του συστήματος πρόκειται και σε υψηλά επίπεδα, όχι για συρρίκνωση. (Δεν θέλουμε να αλλάξουμε, παιδιά… Δεν θέλουμε)

Προ ημερών συνελήφθη γιατρός που θα χειρουργούσε 83χρονη μόνον για το φακελάκι! Συνηθισμένη ιστορία, ασχέτως αν είναι λίγα τα περιστατικά που έρχονται στη δημοσιότητα. Οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν, πώς τους στέλνουν κάποιοι συμβεβλημένοι με τα Ταμεία γιατροί, για εγχείρηση στις ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζονται. (Θα έπεφτα και ο ίδιος θύμα, άρα έχω γνώση).

 
***Η συμπεριφορά τουρκοφρόνων στην Θράκη θα αντιμετωπισθεί από την πολιτεία με την σοβαρότητα που αρμόζει; Ή μήπως το ενδιαφέρον θα εστιάζεται μόνον σε ό,τι έχει σχέση με την πρόσκτηση ψήφων; Σύμφωνα με την εφημ. «Αντιφωνητής», η παράνομη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» -που λειτουργεί όμως και την επισκέπτονται και χριστιανοί πολιτικοί- δημοσιοποίησε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Με τα πλέον ειλικρινή μας αισθήματα συγχαίρουμε για την Γιορτή της Νίκης -30 Αυγούστου- το μεγαλειώδες Τουρκικό Έθνος και μνημονεύουμε με έλεος και ευγνωμοσύνη τον επικεφαλής Τρανό Ηγέτη Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τους συμπολεμιστές του και άγιους μάρτυρές μας»!

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν, η 30ή Αυγούστου εορτάζεται από τους Τούρκους, ως ημέρα της Νίκης, «που πέταξαν τους Έλληνες στην θάλασσα».


***Η Λιβύη ήταν μια χώρα υπόδειγμα για τον αραβικό κόσμο, μέχρι που αποφάσισε το Σύστημα να την… απελευθερώσει. Και τώρα υπάρχει στη θέση της μια περιοχή καταστραμμένη. Η Λιβύη μετά την «απελευθέρωσή» της, παραμένει χωρίς έσοδα από πετρέλαιο, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό, σε πάρα πολλές περιοχές. Είδες τι κάνει η απελευθέρωση;

Στη Νιγηρία, από τις πιο πλούσιες πετρελαϊκές χώρες, κάνουν διαδηλώσεις για την ακρίβεια της βενζίνης. Ακόμη υπάρχουν άσχετοι -παριστάνοντες όμως τους πολιτικούς, με την ψήφο των ομοίων τους- που ζητούν να χειροκροτήσουμε την «αραβική άνοιξη»;
 

***Εμφανίσθηκε και το τσαντόρ σε τουρκικό σχολείο. Δασκάλα στο Μπαλικεσίρ, μπήκε στην αίθουσα φορώντας τσαντόρ. Στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από κεμαλιστές γονείς, η Επιθεώρηση απάντησε, πως ο νόμος επιτρέπει στον καθένα να φορά ό,τι θέλει.

Την ίδια ώρα όμως στην Αττάλεια, απαγορεύθηκαν οι φούστες στις μαθήτριες του Λυκείου, επειδή οι μαθητές κρυφοκοίταζαν καθώς ανέβαιναν τις σκάλες. Όταν δε, μιλάμε για φούστες, αυτές ήσαν μέχρι τον αστράγαλο. Έτοιμη για την Ευρώπη η Τουρκία (ή μήπως, έτοιμη η Ευρώπη για την Τουρκία;).


***Καθάριζαν σε μία νύχτα τα ποινικά μητρώα επίορκων υπαλλήλων, λέγει η είδηση. Για να συνεχίσουν οι «ημέτεροι» να δουλεύουν στο Δημόσιο. Όχι, δεν γίνονταν αυτά μόνον π.Μ. (προ Μνημονίου). Τέτοιες αποφάσεις έχουν υπογραφεί και μέσα στο 2013.


***Ως συνηγορία στο κατατοπιστικό χθεσινό άρθρο του «Μακεδόνα» στην voria.gr., σχετικά με τους «κατασκόπους» που εφεύρε ο Γκρούεφσκι, ο πρόεδρος του κόμματος «Αξιοπρέπεια» των Σκοπίων, Στόγιαν Άνγκελοφ, σχολίασε:

«Σας λέω κατηγορηματικά, ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος γι’ αυτές τις συλλήψεις. Αυτό που γίνεται είναι κατάχρηση των ειδικών δυνάμεων για να εμφυτευθεί φόβος μεταξύ των πολιτών» (που επισκέπτονται γειτονικές χώρες). Ο Άνγκελοφ, υπηρέτησε επί επτά χρόνια στις ειδικές δυνάμεις, και έχει γνώση «από μέσα» των μεθόδων που ακολουθεί ο Γκρούεφσκι.


***Μεγάλο… κατόρθωμα! Κάτι πρέπει να επιδείξουν και οι Τούρκοι στον στρατιωτικό τομέα, και μη υπάρχοντος κάτι σοβαρού, βράβευσαν τους πιλότους που κατέρριψαν το… άοπλο συριακό ελικόπτερο. Και εις ανώτερα!


***Ο Εντι Ράμα, προσκεκλημένος στον γάμο του Τζορτζ Σόρος. Ως καλός σοσιαλιστής, έχει φυσικά και ανάλογες παρέες, γι’ αυτό και ο αλβανικός Τύπος το είχε πρώτο θέμα. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι το ζεύγος των νεονύμφων (επί τη ευκαιρία ευχόμαστε να ζήσουν και καλούς απογόνους) ζήτησε από τους καλεσμένους αντί για δώρα να γίνουν δωρεές σε σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο Ράμα, λέγεται, ότι θα στείλει μερικά φορτία από το εκλεκτό προϊόν που παράγει το Λαζαράτι.

Άσχετο: Όταν είσαι ανίκανος, προωθείς τους ανικανότερούς σου. Μόνον έτσι μπορείς να διακριθείς. (Για όσους έχουν απορία, πώς γέμισαν οι καρέκλες από… σαΐνια).


***Λέγαμε εχθές πως πρέπει να καταδικασθεί η βία από όπου και αν προέρχεται, κι έρχεται αμέσως ανακοίνωση του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, που αποδεικνύει την υποκρισία και την σκοπιμότητα.


***Καταγγέλλουν δολοφονική επίθεση από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά Ειδικού Φρουρού, και σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Με καδρόνια και ξύλα που είχαν την ταυτότητα της πολιτικής οργάνωσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά κυρίως με κτηνώδη ένστικτα προσπάθησαν να στραγγαλίσουν έναν άνθρωπο και μαζί του να στραγγαλίσουν Πολιτισμό και Δημοκρατία, σε ένα ευνομούμενο κράτος που θέλουμε πρωταγωνιστές Δικαιοσύνη και Αστυνομία αντί του παρακράτους». Ακούσατε τίποτε γι’ αυτό από τους «ευαίσθητους»;


Καλλισθένης / voria.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου