Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Άβυσσος το... κρασί του ανθρώπου



Ο Ιταλός οινοποιός Pierluigi Lugano ξέμεινε από χώρο στο κελάρι του στην ξηρά και είπε να εκμεταλλευτεί την απεραντοσύνη του βυθού της Μεσογείου, αποθηκεύοντας το κρασί του κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Μάλιστα καλά διαβάσατε όσο κι αν σας φαίνεται παράξενο κάτι τέτοιο...


Ο Pierluigi διατηρεί το κρασί «Abissi» (το όνομα σημαίνει «στην άβυσσο») στον βυθό, μέσα σε ειδικούς κλωβούς από ανοξείδωτο χάλυβα (για να μη σκουριάζουν) 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, στις ακτές της πόλης Chiavari, στη βόρειο-δυτική Λιγουρία.

Ο ίδιος υποστηρίζει μάλιστα ότι ο πυθμένα της θάλασσας προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση του αφρώδους οίνου, που παράγεται από τοπικές ποικιλίες σταφυλιών, όπως τα Vermentino και Bianchetta. «Είναι καλύτερα από ό,τι μια υπόγεια κάβα, ειδικά για το εν λόγω κρασί. 
 
Η θερμοκρασία είναι τέλεια, δεν υπάρχει φως, το νερό εμποδίζει ακόμα και το παραμικρό ίχνος αέρα να εισχωρήσει στο αλκοόλ ενώ η συνεχής πίεση κρατά τις φυσαλίδες σε αφρώδη κατάσταση», αναφέρει ο 65χρονος οινοποιός που δεν διστάζει να κάνει αρκετές βουτιές για να προμηθευτεί το κρασάκι του.


 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου