Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Πληροφορήθηκαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική...


Κατάντια για το κρατικοδίαιτο Ελλαδιστάν... Όμως φυσικά και γνώριζαν οι εκ των ΗΠΑ, ότι είναι παράνομο.

Μία μίζα ύψους 95.000 δολαρίων που καταγγέλουν ότι έδωσαν σε εφοριακό εκπρόσωποι αμερικανικής εταιρείας προϊόντων καπνού βρίσκεται στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα διαφθοράς στη Θεσσαλονίκη.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας της αρμόδιας υπηρεσίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς των ΗΠΑ όπου...
οι εκπρόσωποι της αμερικανικής εταιρείας έδωσαν στοιχεία για τη μίζα που καταγγέλουν ότι έδωσαν στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν το Μάρτιο του 2003 έδωσαν τα χρήματα στην εφοριακό προκειμένου να εμφανίσει μεγαλύτερες ζημιές η εταιρεία και να γλιτώσει φόρους ύψους 3.000.000 ευρώ.

Στοιχεία για την υπόθεση διαβιβάστηκαν από το ΣΔΟΕ Αττικής και σύμφωνα με αυτά η η συναλλαγή με την εφοριακό έγινε ώστε η εταιρεία να καταβάλει φόρους ύψους 650.000 ευρώ, αντί των 3.000.000 έπειτα από έλεγχο που έγινε από τις φορολογικές αρχές για την περίοδο 1995 - 2001.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εκπρόσωποι της αμερικάνικης εταιρείας που έδωσαν στοιχεία στις ΗΠΑ ανέφεραν ότι έδωσαν το “δώρο” στην εφοριακό επειδή πληροφορήθηκαν ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική στην Ελλάδα!

Από την πρώτα στοιχεία της έρευνας βρέθηκαν τα στοιχεία της εφοριακού η οποία και σήμερα είναι εν ενεργεία και καταγγέλεται ότι πήρε τη μίζα καθώς και δύο συνταξιούχων συναδέρφων της οι οποίοι ήταν στο ίδιο κλιμάκιο ελέγχου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διατάχθηκε θα ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εφοριακών που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος καθώς το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας έχει παραγραφεί.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου