Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Σοκ στην Βουλγαρία ~ Λαθρομετανάστης μαχαίρωσε 10 φορές στο πρόσωπο 20χρονη φοιτήτρια


Μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας εθνικιστών, με κεντρικό αίτημα να κλείσουν τα σύνορα με την Τουρκία και να προωθηθεί ο επαναπατρισμός των μη νόμιμων μεταναστών.

Αφορμή για τη διαδήλωση και για το χθεσινό συλλαλητήριο μερικών χιλιάδων εθνικιστών στη Σόφια, αποτέλεσε η επίθεση Αλγερινού (λάθρο)μετανάστη εναντίον πωλήτριας καταστήματος στο κέντρο της πρωτεύουσας, το οποίο ο δράστης προσπάθησε να ληστέψει.


Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στην εικοσάχρονη πωλήτρια, την οποία τραυμάτισε δέκα φορές στο πρόσωπο, στα χέρια και στο λαιμό, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής.

“Εκείνοι, τους οποίους αποκαλούν 'πρόσφυγες', έδειξαν το αληθινό πρόσωπό τους. Είναι φονιάδες, είναι τρομοκράτες. Εμείς καταθέσαμε στη Βουλή πρόταση να επαναπατριστούν στις χώρες, από τις οποίες ήρθαν” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του εθνικιστικού “Ατάκα” Βόλεν Σίντεροφ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εθνικιστών.

Η κατάσταση της κοπέλας είναι σταθερή και η ζωή της είναι εκτός κινδύνου, ανακοίνωσαν ιατρικές πηγές της κλινικής πρώτης βοήθειας “Πιρογκόφ”, χειρουργοί της οποίας έκλεισαν με πενήντα ράμματα τις πολυάριθμες πληγές της εικοσάχρονης φοιτήτριας.

Η βουλγαρική αστυνομία καταζητεί τον Σαλαχεντίν Μπιν Αλαντίν (20 ετών), πολίτη Αλγερίας, ως ύποπτο δράστη της επίθεσης, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών.

Στο μεταξύ, Σύριοι πρόσφυγες που μένουν σε κέντρο προσωρινής εγκατάστασης, στη Σόφια, διαβεβαίωσαν τους Βούλγαρους πολίτες, ότι “ήρθαν στη Βουλγαρία για να αναζητήσουν άσυλο με ειρηνικές προθέσεις και με μοναδικό σκοπό να προστατεύσουν τη ζωή και την υγεία των παιδιών τους κι όχι για να παραβιάσουν τη δημόσια τάξη και να απειλούν το βουλγαρικό λαό” όπως γράφουν.
Οι πρόσφυγες χαιρέτισαν τις προσπάθειες των βουλγαρικών αρχών να συλλάβουν τον δράστη της επίθεσης ώστε να υποστεί τις συνέπειες του νόμου, όπως γράφουν στην ανοιχτή επιστολή τους, τα βασικά σημεία της οποίας δημοσιεύει ο σημερινός Τύπος.

Εν τω μεταξύ, κάτοικοι χωριού της Βόρειας Βουλγαρίας απέκλεισαν, για μερικές ώρες, τον δρόμο που συνδέει την πόλη Πλέβεν(Πλέβνα) με τη Σόφια, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόθεση των αρχών να προσαρμόσουν παλιούς στρατώνες κοντά στο χωριό Τελίς σε προσφυγικό κέντρο.

Ο αποκλεισμός τερματίστηκε, μετά τις διαβεβαιώσεις από τον διοικητή της περιφέρειας Πλέβεν ότι οι εργασίες κατασκευής του κέντρου θα συνεχιστούν μόνο ύστερα από λεπτομερή ενημέρωση και διάλογο με αρμόδιους εκπροσώπους της Πολιτείας και τη σύμφωνη γνώμη του τοπικού πληθυσμού.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου