Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

35χρονος ακροαριστερός ο Νο1 ύποπτος για τις δολοφονίες των δύο νεαρών χρυσαυγιτών


Φάκελοι και παλιές φωτογραφίες βγήκαν από τα συρτάρια της Αντιτρομοκρατικής και πλέον βρίσκονται στο τραπέζι των ερευνών, ενώ ο χρόνος πιέζει, υπό τον φόβο «κύκλου αίματος», μετά τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο.

Μετά την καρέ καρέ ανάλυση των δύο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του κλειστού κυκλώματος...
των γραφείων της Τοπική Οργάνωσης Βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής (και κυρίως εκείνου που «βλέπει» στην κάθοδο της λεωφόρου Ηρακλείου), τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής δημιούργησαν έναν ευρύ κύκλο περίπου 10 υπόπτων.

Σε αυτόν υπάρχει ένας μικρότερος, που περιλαμβάνει 5-6 ονόματα τα οποία οι Αρχές θεωρούν ότι διαδραματίζουν ρόλο στην αναγέννηση του αντάρτικου πόλης, ενώ, ανάμεσα σε αυτά, τρία πρόσωπα φέρεται ότι μαγνητίζουν πλέον τις έρευνες των Αρχών.

Ειδικότερα, και στα δύο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας των γραφείων της Χρυσής Αυγής τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής διέκριναν ότι ο ψυχρός δολοφόνος έχει μια δυσκολία στο περπάτημα.

Το στοιχείο αυτό τους έφερε στο μυαλό τα συγκεκριμένα τρία άτομα, εκ των οποίων τα δύο (το τρίτο πρόσωπο συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες να είναι ο εκτελεστής, κυρίως λόγω του σωματότυπού του), για διαφορετικούς λόγους θα μπορούσαν να έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα στο περπάτημα.

Ο πρώτος είναι ένας 35χρονος ακροαριστερός, ο οποίος καταζητείται από τον Μάρτιο του 2013 διότι σε αυτοκίνητο, το οποίο είχε ενοικιαστεί στο όνομά του και είχε εντοπιστεί στην οδό Νοταρά στα Εξάρχεια, είχαν βρεθεί δύο καλάσνικοφ, τέσσερις χειροβομβίδες και πάνω από 1.000 σφαίρες.

Ο 35χρονος έχει πρόβλημα στο αριστερό του πόδι εξαιτίας τροχαίου ατυχήματος που είχε στο παρελθόν.

Το δεύτερο άτομο, ηλικίας 32 ετών, καταζητείται από το 2006 για συμμετοχή στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα» (όπως και το τρίτο πρόσωπο, 35 ετών) που θεωρούνται ο «προάγγελος» της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Ειδικά ο 32χρονος φέρεται ότι είχε τραυματιστεί σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην οδό Πανεπιστημίου, έπειτα από την απόπειρα ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σόλωνος.

Οι αιτίες για να επικεντρωθούν οι έρευνες στους τρεις είναι δύο: Πρόκειται για καταζητουμένους για παλαιότερες υποθέσεις και, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν ότι συμμετέχουν σε τρομοκρατικές ενέργειες ακόμα και σήμερα.



Σαφείς ενδείξεις για την ταυτότητα του δράστη της διπλής δολοφονίας στο Ν. Ηράκλειο φέρεται να έχει η ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΒΗΜΑτος, οι αρχές μιλούν για νεαρό ο οποίος είχε συλληφθεί προ μερικών ετών για συμμετοχή σε ένοπλες επιθέσεις αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος.

Στελέχη της ΕΛΑΣ μιλούν για άτομο του οποίου το "προφίλ" δεν είχε προσδιοριστεί ως τώρα. Η πιθανή εμπλοκή του αναδείχθηκε αρχικά από το βίντεο της φονικής επίθεσης όπου το ύψος,  ο σωματότυπος του και κυρίως μια ιδιοτυπία στο βάδισμά του  τον κατέταξαν από την αρχή στις πρώτες   θέσεις του κύκλου υπόπτων , χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί τίποτα.

Η ΕΛΑΣ αποφεύγει να τον προσαγάγει  και ήδη επιχειρεί να τεκμηριώσει την τυχόν εμπλοκή του, όπως και άλλων υπόπτων, με αναλύσεις κλήσεων, παρακολουθήσεις και άλλες ενέργειες.

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με το δημοσίευμα, θεωρούν δεδομένο ότι οι συμμετέχοντες στη φονική ενέργεια  θα έχουν φροντίσει να  δημιουργήσουν "άλλοθι" για την κρίσιμη  χρονική περίοδο.

Ωστόσο οι αστυνομικοί είναι εξαιρετικά προσεκτικοί,  προχωρούν σε σαρώσεις των τηλεφωνικών κλήσεων στην περιοχή και συλλέγουν προσεκτικά όλα τα στοιχεία, χωρίς να αποκλείουν το ενδεχόμενο αφού όπως λένε, " το αντάρτικο πόλεις  μας κρύβει εκπλήξεις".

"Για την αιματηρή επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο είχε ληφθεί απόφαση του "έπιτελείου" του εγχώριου αντάρτικου πόλης πριν από μερικές μέρες" λένε στην ΕΛΑΣ υπαινισσόμενοι ευθέως ότι υπηρξε κεντρικός συντονισμός στην επίθεση.

"Επιπλέον πριν από μεγάλα χτυπήματα , όπως συνέβη και στην τελευταία αιματηρή επίθεση, υπάρχει μια περίοδος σιγής, κατόπιν κεντρικών συνεννοήσεων, για να μην ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά της ΕΛ.ΑΣ." τονίζουν στελέχη του υπουργείου και προσθέτουν πως "άλλες ομάδες αναλαμβάνουν τις ένοπλες επιθέσεις και άλλες προχωρούν σε ληστείες για να χρηματοδοτήσουν τις πρώτες".



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου