Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Ανεκδοτάκια ~ Της κρίσης... (Μέρος 3ον)


Σε λίγο θα πηγαίνουμε Σούπερ Μάρκετ και δεν θα αγοράζουμε τίποτα, θα κάνουμε μόνο Like.

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
Το ωροσκόπιο σας για σήμερα:
Eπαγγελματικά: Τα άστρα σας χαμογελούν!
Eρωτικά: Τα άστρα σας χαμογελούν!!
Oικονομικά: Τα άστρα έχουν γαμηθει στο γέλιο!!!

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
Μετά απο δύο μήνες έβαλα 50 ευρώ βενζίνη στο αυτοκίνητο και δεν έπαιρνε μπρος. Μάλλον έπαθε εγκεφαλικό απο την συγκίνηση...

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
- Τί δουλειά κάνεις;

- Πιτσαδόρος.
- Και πόσα βγάζεις;
- 2.000 τον μήνα.
- Έλα ρε! Και που δουλεύεις πιτσαδόρος;!
- Σε τσόντες...

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

- Χτες αγόρασα ένα DVD-Player!
- Ελα ρε, και πού τα βρήκες τα λεφτά;
- Πούλησα την τηλεόραση!

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~
 
Με πλησάζει γκομενάκι και μου λέει κάνω τα πάντα για 5€.
Λάμπει σήμερα το αμάξι μου.

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

-Άσε ρε φίλε τι έπαθα.
-Τί ρε;
-Παρασκευή & 13 σήμερα και έχω συνέντευξη για δουλειά.
-Καλά ρε μαλάκα, πιστεύεις ακόμα στις προσλήψεις;;;

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

- Συγγνώμη αφεντικό, αλλα μου χρωστας 5 μηνες.
- Δεκτή η συγγνώμη.

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

-Αν η κοπέλα σου παραπονιέται ότι δεν την πάς ποτέ κάπου ακριβά,
πήγαινέ την σε ένα βενζινάδικο.

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

Με πήραν απ'την Hellas Online . Τους είπα "Ευχαριστώ, κλέβω Conn-X απ' τον γείτονα, δεν αλλάζω εταιρεία"...

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

Πλέον, ο γείτονας μου όταν κάνω φασαρία αργά το βράδυ, βγαίνει και φωνάζει: "Θα κάνεις ησυχία να κοιμηθούμε; Έχουμε ΟΑΕΔ αύριο ..."

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

Τα μικρά παιδιά φοβούνται το σκοτάδι. Τα μεγάλα το φως, το νερό, το τηλέφωνο, την εφορία ...

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~

Η νέα ατάκα για καμάκι είναι:
"Ελα σπίτι μου, να σου δείξω τη συλλογή μου με τα καυσόξυλα..."

~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~


Δείτε ακόμη:
Ανεκδοτάκια ~ Της κρίσης... (Μέρος 1ον)
Ανεκδοτάκια ~ Της κρίσης... (Μέρος 2ον)




extra ~ Περί κρίσης:

Σωρεία παρανομιών στη κρατική μηχανή με κακοδιαχείριση, μαύρες τρύπες, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος φέρνει στο φως η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», που επικαλείται την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καταγράφονται μεταξύ άλλων ασύμφορες δαπάνες, «ύποπτες» συμβάσεις και παράνομες μισθοδοσίες, προσλήψεις και αμοιβές.

Το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο κατάφερε να αποτρέψει το οικονομικό έτος 2011 παράνομες δαπάνες 134,6 εκατ. ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού πολλές από αυτές επαναλαμβάνονται περιοδικά (π.χ. παράνομη μισθοδοσία, επιδόματα, συντάξεις κλπ.).

Παράλληλα «μπλόκαρε» πολλές ασύμφορες για το κράτος έως «ύποπτες» συμβάσεις για προμήθειες, έργα, παροχή υπηρεσιών κλπ., παράνομες μισθοδοσίες, προσλήψεις, αμοιβές κ.ά.

Απέκρουσε, επίσης, «φουσκωμένες» δαπάνες για κηδεία δημοτικού συμβούλου που ήταν ακριβότερη και από αυτή που αντιστοιχεί σε πρωθυπουργό, «μπλόκαρε» πρωτοφανείς πρακτικές ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων που αγόραζαν εισιτήρια διαρκείας ποδοσφαιρικών αγώνων, φωτογραφίες θεατρικών παραστάσεων ή που ανέθεταν την ενημέρωση μαθητών για την παιδική παχυσαρκία σε φοροτεχνική εταιρεία.

Δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης στην Κεντρική Ελλάδα αγόρασε εισιτήρια διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες έναντι 5.700 ευρώ.

Πολλές φορές το ΕΣ διαπίστωσε ότι δεν περιορίστηκαν διάφορες αποδοχές ούτε τα ενοίκια που πληρώνει το Δημόσιο (παρά τη νομοθετική μείωσή τους κατά 20%), ενώ εντόπισε σωρεία περιπτώσεων όπου δίνονταν οδοιπορικά και έξοδα κίνησης-μαϊμού, αποζημιώσεις για ανύπαρκτη συμμετοχή σε συνεδριάσεις τοπικών και άλλων συμβουλίων, αδικαιολόγητες υπερωρίες κλπ.

Στην έκθεση αναδεικνύεται το πρόβλημα των δαπανών υγείας και των προμηθειών νοσοκομείων, που «κόπηκαν» πολλές φορές, όπως και οι δαπάνες πολλών ΟΤΑ που ξέφυγαν από τα όρια της νομιμότητας ή της συνετής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

Περίπου 20.000 ευρώ δαπανήθηκαν από ΟΤΑ στη Β. Ελλάδα για προμήθεια 700 φυτών, 100 γλαστρών, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, γεύμα και ενοικίαση ΙΧ.

Στην  έκθεση 500 σελίδων για το 2011, που θα παραδώσει στη Βουλή ο πρόεδρος ΕΣ Ι. Καραβοκύρης, υπογραμμίζεται παράλληλα η ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του εισπρακτικού μηχανισμού, που κινείται σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης.

Σημειώνεται πως για μία ακόμα φορά το ΕΣ διαπίστωσε το φαινόμενο των ανεπίτρεπτων κατατμήσεων των ποσών δαπάνης προκειμένου να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

Στις παρανομίες ή υπερβολικές δαπάνες που «έκοψε» το ΕΣ περιλαμβάνονται:

  • Εκατοντάδες προμήθειες νοσοκομείων (υγειονομικού υλικού, φαρμάκων, βηματοδοτών, αντιδραστηρίων κλπ.) με απευθείας αναθέσεις, με την επίκληση επείγοντος χαρακτήρα, σε τιμές συχνά πολύ υψηλότερες από εκείνες του Παρατηρητηρίου τιμών με συνέπεια την επιβάρυνση του κράτους με πολλά εκατ. ευρώ.

  • Η αγορά από δημοτική επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης στην κεντρική Ελλάδα εισιτηρίων διαρκείας για ποδοσφαιρικούς αγώνες έναντι 5.700 ευρώ και αντίστοιχη δαπάνη για προμήθεια φωτογραφιών θεατρικών παραστάσεων.

  • Οι προμήθειες καυσίμων από ΟΤΑ (με κατάτμηση και απευθείας αναθέσεις) με υπερβάσεις ανωτάτων ορίων αποστάσεων ενώ εντοπίστηκαν και δύο οχήματα όπου δεν λειτουργούσε ο χιλιομετρητής και ήταν αδύνατος ο προληπτικός έλεγχος.

  • Δαπάνες περίπου 20.000 ευρώ σε ΟΤΑ στη Β. Ελλάδα, προμήθεια 700 φυτών, 100 γλαστρών, χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, γεύμα, ενοικίαση ΙΧ. Αντίστοιχες εκδηλώσεις και δαπάνες σε δήμους της Αττικής και για σίτιση αστέγων το Πάσχα και τα Χριστούγεννα με ειδικές συμβάσεις-προμήθειες, μολονότι υπήρχαν ήδη σχετικές συμφωνίες σε ισχύ.

  • Δαπάνη ΑΕΙ στη Β. Ελλάδα ύψους 17.000 ευρώ για προμήθεια 1.000 υπηρεσιακών τηλεφωνικών καταλόγων - λευκωμάτων - ημερολογίων που δεν εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες και δεν δικαιολογείται σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Αντίστοιχη επίσης δαπάνη για ενοικίαση αιθουσών, δωματίων ξενοδοχείων και παράθεση γεύματος στο πλαίσιο συνεδρίου.

  • Για έργο αποκατάστασης οδοστρωμάτων στη Β. Ελλάδα που συμβατικά προβλεπόταν να ολοκληρωθεί σε 5 μήνες, πιστοποιήθηκε μέσα σε 5 μέρες από την υπογραφή της σύμβασης η εκτέλεσή του!


Πηγή:www.capital.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου