Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Δημόσιος υπάλληλος ετών... 91 ~ Παίρνει και πριμ παραγωγικότητας




Μερικές ακόμα από τις ιστορίες που ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του κ. Λέανδρου Ρακιτζή, ο οποίος διευθύνει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης:

- Υπάλληλος ετών 91, που είχε διοριστεί το 1968, εξακολουθεί να παίρνει το μισθό του αλλά και κίνητρα απόδοσης και πριμ παραγωγικότητας. Ήταν και είναι νομικός σύμβουλος στο...
Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας, έχοντας συμπληρώσει 45 χρόνια προϋπηρεσίας. Ο 91άχρονος έχει λάβει ποσά μέχρι και 30.000 ευρώ /χρόνο, ενώ πολλές υποθέσεις της υπηρεσίας έχουν ανατεθεί στην επίσης δικηγόρο κόρη του.

- Στο υπουργείο Εσωτερικών (Ευαγγελιστρίας 2), εντοπίστηκε να μισθοδοτούνται κανονικά μια υπάλληλος που απείχε από τα καθήκοντά της για χρονικό διάστημα άνω των δύο ετών, ένας υπάλληλος για επτά συνεχόμενους μήνες, ενώ για έξι μήνες ακόμα δεν συμπλήρωνε το 8άωρο, και ένας άλλος για δύο μήνες.

-Στο Δήμο Αθηναίων (τεχνική υπηρεσία), επί ένα εξάμηνο δεν υπήρχε ιστορικό προσέλευσης και αποχώρησης για κανέναν από τους 100 υπαλλήλους. Αιτία: είχαν ξηλώσει το μηχάνημα της κάρτας και είχαν βάλει στη θέση του ένα ψύκτη με παρόμοιο σχήμα και όγκο, ώστε να μη γίνει αντιληπτό το ξήλωμα.

 athensvoice.gr


Σχόλιο:
Να γιατί όλοι οι συνδικαλιστές αντιδρούν λυσσαλέα στην μηχανογράφηση του Δημοσίου. 

Αντί να ανακαλύπτεις κάθε φορά κάποιες περιπτώσεις θα τις είχες όλες μαζί "στο πιάτο". Πού να δείτε τι έχουμε να μάθουμε ακόμα. 

Ερώτηση α':  Ποιός είναι ο προϊστάμενος κάθε περίπτωσης; 

Ποιος είχε την ευθύνη να πιστοποιεί την προσέλευση, την ηλικία, να δίνει το ΟΚ για τη μισθοδοσία; 
Θα τον βρει ο εισαγγελέας; 
Θα του ζητήσει τα λεφτά πίσω και με τόκο; 

Ερώτηση β': Aύριο στο συλλαλητήριο θα ζητήσει η ΑΔΕΔΥ μηχανογράφηση στο Δημόσιο για να φανούν επί τέλους οι άξιοι; Αν ήμουν δήμαρχος θα απέλυα ΚΑΙ ΤΟΥΣ 100 υπάλληλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου! Και αυτούς που έκαναν την δολιοφθορά και τους άλλους που βολεύτηκαν και με τη σιωπή τους την συγκάλυψαν.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου