Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Και με την βούλα... ΠΑΣΟΚ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ~ Κατηγορούμενος ο Καρχιμάκης για τις υποκλοπές


Για ηθική αυτουργία στην κακουργηματική πράξη της παραβίασης μυστικών της πολιτείας καλείται να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Εξελίξεις στην υπόθεση των υποκλοπών που έχουν συνενωθεί με τη δικογραφία για το αποκαλούμενο σχέδιο δολοφονίας Καραμανλή πυροδοτούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει ο τρίτος τακτικός ανακριτής...
Δημ. Φούκας, ο οποίος διενεργεί την έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει καλέσει σε απολογία για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της πολιτείας τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη. Ως φυσικός αυτουργός της πράξης έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερη μια υπάλληλος της ΕΥΠ.


Η δίωξη στηρίζεται σε αναφορά που έχει συντάξει υπάλληλος της ΕΥΠ στην οποία μεταξύ άλλων ισχυρίζεται ότι η συνάδελφός της τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη. Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη που έχει ήδη απολογηθεί αρνείται τις κατηγορίες.

Σε ότι αφορά το σκέλος των υποκλοπών σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στα χέρια του κατάθεση προσώπου, το οποίο έχει κατονομάσει έναν αλλοδαπό ο οποίος φέρεται να είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και περιλαμβάνεται στον κύκλο των υπόπτων. Το πρόσωπο αυτό, σύμφωνα με τη μαρτυρία, βρέθηκε στη χώρα μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα αναζητείται (αν είναι ακόμα στην Ελλάδα και τα στοιχεία της ταυτότητας του).

Ο ανακριτής έχει προχωρήσει σε άρση τηλεφωνικού απορρήτου και από τα αποτελέσματα προκύπτει οτι πρόσωπα που βρίσκονται στο στόχαστρο της έρευνας συνομιλούν ακόμα για το θέμα των υποκλοπών του 2005. Όλα τα στοιχεία αυτά θα αξιολογηθούν. Επίσης προτίθεται να στείλει νέο αίτημα στο Μέριλαντ των ΗΠΑ για τα καρτοκινητά-σκιές που εμπλέκονται στην υπόθεση συμπεριλαμβάνοντας τα νέα στοιχεία. Το προηγούμενο αίτημα δεν έχει απαντηθεί.









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου