Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μη σας μπαίνουν ιδέες...


Η γερμανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι διεξάγει έρευνα για ένα επεισόδιο άγνωστοι άφησαν τα κομμένα κεφάλια πέντε χοίρων στο χώρο όπου ανοικοδομείται ένα ισλαμικό τέμενος στη Λειψία, στην ανατολική Γερμανία.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπίργκιτ Χεν ανέφερε ότι το συμβάν...
ανέφερε μια ομάδα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η οποία είχε κληθεί στο σημείο για να κατασβέσει μια φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων.

Εναντίον της ανοικοδόμησης του τεμένους, το οποίο θα έχει πέντε μιναρέδες, είχαν σημειωθεί διαδηλώσεις ακροδεξιών επί μήνες.

Η ανέγερση του χώρου λατρείας αυτού, που χρηματοδοτείται από την οργάνωση Αχμαντίγια Μουσλίμ Τζαμαάτ, έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο της Λειψίας, ως ένδειξη του κοσμοπολίτικου χαρακτήρα και της ανοχής στην διαφορετικότητα της πόλης.

Θα πρόκειται για το πρώτο τέμενος το οποίο ανεγείρεται εκτός Βερολίνου, και μάλιστα σε ένα ανατολικό κρατίδιο της Γερμανίας.



Αυτοί θα φτιάξουν το τέμενος στον Βοτανικό!

Αυτοί θα φτιάξουν το τέμενος στον Βοτανικό!
Ύστερα από μια σειρά διαγωνισμών οι οποίοι κατέληξαν να χαρακτηριστούν άγονοι στο σύνολο τους, σήμερα βρέθηκε η κοινοπραξία η οποία θα αναλάβει να κατασκευάσει το τέμενος στον Βοτανικό.
 
Πρόκειται για μια κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της χώρας, οι J&P Αβαξ, ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ και ΙΝΤΡΑΚΑΤ.
 Η εξεύρεση του κατασκευαστή δεν ανοίγει εντελώς τον δρόμο για την κατασκευή του τεμένους, αφού εκκρεμεί η εκδίκαση από το ΣτΕ της προσφυγής που έχουν κάνει κάτοικοι της περιοχής και άλλοι φορείς σχετικά με τους περιβαλλοντολογικούς όρους.

Το έργο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έξι μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης και θα κατασκευαστεί σε χώρο 17 στρεμμάτων στον Βοτανικό, στη θέση παλαιού συνεργείου αυτοκινήτων του Ναυτικού, με προϋπολογισμό 946.000 ευρώ.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του έργου έχουν αναλάβει τα αρχιτεκτονικά γραφεία των Αλέξανδρου Τομπάζη, Νίκου Αθανασιάδη και Παρασκευά Μητσούδη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου