Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι κλέφτες και κομμουνιστές


Μετέθεσαν, με γλοιώδη πολιτική κουτοπονηριά, την πληρωμή του φόρου ακινήτων τον Ιούνιο του 2014 για να έχουν περάσει οι εκλογές.

Εξαίρεσαν τις στάνες για να γλιτώσουν το ξεφωνητό της επαρχίας. Και τώρα πουλάνε στους ιθαγενείς της χώρας την «σοσιαλιστική» αρλούμπα ότι επειδή τα ακίνητα τα έφτιαξαν φοροφυγάδες έρχεται ο αριστερός φόρος ακινήτων να αποκαταστήσει την κοινωνική δικαιοσύνη!!


Μία ημέρα μόνο δούλεψαν οι «εγκέφαλοι» της κυβέρνησης για να σκεφθούν να βάλουν τον νέο φόρο ακινήτων αδιαφορώντας ως γνήσιοι εκδικητές της αστικής τάξης αν δίνουν την χαριστική βολή στην αγορά  ακινήτων καταστρέφοντας την παραδοσιακή επένδυση του μέσου Έλληνα.

Δύο μήνες όμως, οι ίδιοι εγκέφαλοι, μελετάνε πως θα περάσουνε την νέα κλοπή της περιουσίας των αστών ως φόρο δικαιοσύνης για τον λαό από μια κυβέρνηση «σοσιαλισμού» που διώκει τους αστούς ως κλέφτες, φοροφυγάδες και παράνομα πλούσιους.

Σκέφτηκαν - σκέφτηκαν... οι «εγκέφαλοι» και βρήκαν τελικά την «επικοινωνιακή» επιχειρηματολογία για να καταστρέψουν την ακίνητη περιουσία των αστών με τον νέο φόρο ακινήτων.

Προσέξτε τώρα την «φιλοσοφία» της πολιτικής κουτοπονηριάς που ακολουθήθηκε, για την κλοπή, από την δικομματική κυβέρνηση της (σοσιαλιστικής δομής)  Νέας Δημοκρατίας και όσων αριστερών ξέμειναν στο ΠΑΣΟΚ επειδή δεν χώρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Κουτοπονηριά πρώτη
Ξεκίνησαν (σε απόλυτη συνεννόηση με τους βουλευτές της επαρχίας που δεν τους φτάνουν μισθοί και δαπάνες 17.000 ευρώ τον μήνα και κάνουν... το σκατό τους παξιμάδι για να ζήσουν), βάζοντας φόρους στα μαντριά, στις στάνες, στα βοσκοτόπια και στα στανοχώραφα.

Πούλησαν έτσι την δυνατότητα στους βουλευτές της επαρχίας να κάνουν κάτι για τον τόπο τους διαμαρτυρόμενοι δήθεν... για τα μαντριά και τις στάνες. Με το «κόλπο» αυτό έκαναν την έκπτωση του φόρου (που είχαν υπολογίσει από την αρχή) εξαιρώντας τις στάνες και κολακεύοντας τους ψηφοφόρους της επαρχίας ενόψει εκλογών μιας και δεν έχουν την δυνατότητα να διορίζουν στο κράτος αργόμισθους με το κεφάλι...

Πούλησαν δηλαδή πολιτικά τον φόρο που θα τον αφαιρούσαν έτσι και αλλιώς γιατί αν δεν το έκαναν θα έχαναν ψήφους ακόμη και στην Καλαμάτα...

Κουτοπονηριά δεύτερη
Για να απαλλάξουν (ως γνήσιοι σοσιαλιστές) τον... χειμαζόμενο αγρότη (τον οποίοι οι ίδιοι κατέστρεψαν) μετέφεραν τον φόρο ακινήτων από τις στάνες και τα μαντριά στα αστικά ακίνητα αυξάνοντας ανάλογα τους φόρους της περιουσίας των αστών. Που είναι η κουτοπονηριά εδώ;

Έδειξαν αρχικά δικαιοσύνη στο μοίρασμα των φόρων βάζοντας χαμηλότερους ύψους χαράτσια στα αστικά ακίνητα. Γνώριζαν βέβαια, εξ αρχής, ότι μετά το παπατζιλίκι με τους φόρους στις στάνες θα αυξήσουν το ύψος φορολόγησης των αστικών ακινήτων εφαρμόζοντας όμως και πάλι «δικαιοσύνη» υπέρ των δεινοπαθούντων αγροτών ψηφοφόρων... Λογική Γκρούεζα σε όλη της το μεγαλείο.

Έτσι φόρτωσαν τα χαράτσια της επαρχίας στις πόλεις. Απάλλαξαν αγρότες και κτηνοτρόφους από την φορολογία . Και μπορούν τώρα (αυτό νομίζουν) να κατέβουν στις εκλογές γλιτώνοντας γιαούρτια...

Κουτοπονηριά τρίτη
Ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου «φουλάρουν» τις μηχανές φοροείσπραξης. Μαζεύουν για να στείλουν στις φυλακές όποιον βρίσκουν μπροστά τους. Κινούν και από τον ΟΑΕΕ τις διαδικασίες απειλής κατασχέσεων μαγαζιών και σπιτιών ώστε να φουντώσει το κλίμα του κυνηγιού της φοροδιαφυγής. Και μέσα στην αντάρα της πάταξης της φοροδιαφυγής διαρρέουν το σενάριο ότι κατέληξαν στον φόρο ακινήτων μετά την διαπίστωση ότι τα ακίνητα στην Ελλάδα τα έφτιαξαν φοροκλέπτες που αγόραζαν σπίτια με τα μαύρα και τα αδήλωτα εισοδήματα. Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ανέλυσε αυτήν την «οικονομική θεωρία» σε τηλεοπτική εκπομπή της περασμένης Δευτέρας.

Κουτοπονηριά τέταρτη
Επειδή όμως υπάρχει και η απίθανη περίπτωση να πει κάποιος ότι οι Έλληνες αστοί της μεσαίας τάξης (που δεν είναι κάτοικοι του Ψυχικού και της Εκάλης) δεν είναι κλέφτες και έφτιαξαν τα σπίτια τους με κόπο και ιδρώτα πετάνε και ένα αριστεριλίκι της κακιάς ώρας... Ότι δήθεν ο φόρος είναι αριστερός γιατί έρχεται ως τιμωρός μόνο σε εκείνους έφτιαξαν τα δυαράκια και τα τριαράκια τους με κομπίνες και κρυφά από την κοινωνία. Σκόπιμη σύγχυση δηλαδή για να μην μπορεί να βρεις ποιος είναι κλέφτης και ποιος τίμιος

Και ποιοι μιλάνε για Έλληνες φοροκλέφτες που ήρθε η ώρα να πέσουν στην τσιμπίδα της δικαιοσύνης και μέσω του φόρου ακινήτων; Η Νέα Δημοκρατία που διέλυσε την ιδιωτική οικονομία και έβαλε στην θέση της κρατικοδίαιτους και νέα τζάκια με τα οποία γέμισαν οι φυλακές Κορυδαλλού. Και το ΠΑΣΟΚ που θα μείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου και για τα σκάνδαλα, τις κλοπές, τις καταχρήσεις και την καθιέρωση του λαμογιού της αρπαχτής του τσάμπα μάγκα και της συντεχνίας ως κοινωνικό και οικονομικό «θεσμό» της ελληνικής πολιτείας.



Του Γιώργου Κράλογλου

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν δεν μπορείς να πληρώσεις τον φόρο στο ακίνητο με το ίδιο το ακίνητο, στο ποσό της εκτίμησης που φορολογείται είναι καθαρά δήμευση.

Δημοσίευση σχολίου