Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Παγκόσμια πρωτιά στη βλακεία ~ Αποκεφάλισαν κατά λάθος έναν δικό τους οι ισλαμοφασίστες


Ισλαμοφασίστες που συνδέονται με την αλ Κάιντα παραδέχθηκαν ότι αποκεφάλισαν από λάθος έναν αντάρτη τον οποίο μπέρδεψαν με Ιρακινό σιίτη που μάχεται στο πλευρό των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ένα βίντεο που ανέβηκε την Τετάρτη στο Διαδίκτυο έδειχνε δύο μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε να κρατούν το κεφάλι ενός γενειοφόρου άνδρα μπροστά από ένα συγκεντρωμένο πλήθος στο Χαλέπι. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι πρόκειται για έναν Ιρακινό σιίτη που μαχόταν με τις δυνάμεις του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Όμως «λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση του βίντεο,...
ο αποκεφαλισμένος άνδρας ταυτοποιήθηκε ως ο Μοχάμαντ Μαρούς, ένας μαχητής της Άχραρ αλ Σαμ», μια από τις κύριες ομάδες των εξεγερμένων, δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε παραδέχθηκε ότι ο άνδρας δολοφονήθηκε από λάθος και συνέλαβε έναν Τυνήσιο, έναν από τους δύο άνδρες που καταζητούνται για τον αποκεφαλισμό, και τον παρέπεμψε σε ισλαμικό δικαστήριο για να δικαστεί», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ο δεύτερος άνδρας, που κατάγεται από τον Κόλπο, δεν έχει συλληφθεί.

Ο Μοχαμάντ Μαρούς είχε τραυματιστεί στις μάχες που είχαν σημειωθεί γύρω από μια στρατιωτική βάση ανατολικά του Χαλεπιού μεταξύ των εξεγερμένων και του συριακού στρατού, ο οποίος είχε δεχθεί την υποστήριξη του σιιτικού λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ και της ομάδας Αμπού Φαντλ αλ Αμπάς, η οποία απαρτίζεται από Ιρακινούς σιίτες.

Ο Μαρούς μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο εκστρατείας στο Χαλέπι, όπου υπό την επήρεια των φαρμάκων ακούστηκε να λέει τα ονόματα Άλι και Χουσέιν, των δύο ιμάμηδων που τιμούν οι σιίτες, σύμφωνα με τον Άμπντελ Ράχμαν.

«Ήταν το τελευταίο πράγμα που άκουσε από τους σιίτες μαχητές που τον τραυμάτισαν. Οι άνδρες του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε πίστεψαν ότι πρόκειται για τραυματισμένο σιίτη μαχητή και τον αποκεφάλισαν», επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση, η οποία χαρακτήρισε την πράξη αυτή «έγκλημα πολέμου».

Ένας διοικητής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, ο Όμαρ αλ Καχτάνι, επεσήμανε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο αντάρτης που τραυματίστηκε νόμισε ότι βρέθηκε στα χέρια των αντιπάλων του και είπε ψέματα ότι είναι σιίτης.

Οι ομάδες των τζιχαντιστών που μάχονται κατά του Άσαντ κατηγορούνται εδώ και μήνες από άλλες ομάδες εξεγερμένων ότι διαπράττουν ωμότητες, κυρίως αποκεφαλισμούς και απαγωγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου