Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Στη θέση του Fokas στην Τσιμισκή θα ανοίξει...




Ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ακινήτου της Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας, στην Τσιμισκή 48-50, ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να ετοιμάζεται να υποδεχθεί τα...
Αττικά Πολυκαταστήματα στο κέντρο της πόλης.

Τα Αttica ήταν τελικά η μόνη εταιρεία που κατέθεσαν προσφορά καθώς από την Παρασκευή το βράδυ είχαν ανακρούσει πρύμναν τα H&M ενώ από εχθές είχε αποσύρει το ενδιαφέρον της και η Dixons, που ενδιαφερόταν για τη δημιουργία πολυκαταστήματος της  Κωτσόβολος.
Τα Attica ήρθαν στη Θεσσαλονίκη, με 5μελή ομάδα διευθυντικών στελεχών και συμβούλων,  για να πάρουν το ακίνητο που φλέρταραν εδώ και πολλούς μήνες. Η εταιρεία,  ικανοποίησε με την προσφορά της όλους τους όρους που είχε θέσει η Μονή και υπέγραψε το πρακτικό ανακήρυξης πλειοδότη, ενώ το μισθωτήριο θα υπογραφεί στις 16 του μήνα.
Στην ομάδα των Attica, μετείχε ο γενικός διευθυντής Ηλίας Κούκουτσας, ο νομικός σύμβουλος και μέλος δ.σ. Ιωάννης Κοψίδας, ο σύμβουλος Κώστας Γραφιαδέλης και δύο οικονομικοί σύμβουλοι της εταιρείας.
Η γνωστή αλυσίδα, ενοικιάζει το ακίνητο της Τσιμισκή για περίοδο 12 ετών, προσφέροντας μίσθωμα 105.000 ευρώ το μήνα, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει να υλοποιήσει επενδύσεις ανακαίνισης του κτηρίου τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ και να δημιουργήσει 160 θέσεις μισθωτής εργασίας, προσλαμβάνοντας 50 παλιούς εργαζόμενους της «Φωκάς».
Να σημειωθεί ότι με την υπογραφή του μισθωτηρίου τα Attica θα πρέπει να προκαταβάλλουν το 10% του κατωτάτου μηνιαίου μισθώ


Picture 0 for Τα σχέδια της Attica για το κατάστημα της Τσιμισκή και τους εργαζόμενους

Τα Αttica, ο νέος ένοικος του εκκλησιαστικού ακινήτου της Τσιμισκή 48-50,  με την επένδυση που θα πραγματοποιήσουν και τις προσλήψεις προσωπικού που θα κάνουν, υπερσκελίζουν κατά πολύ τις απαιτήσεις που είχε θέσει στο πλαίσιο του  ανοικτού διαγωνισμού της 3ης Νοεμβρίου, η  ιδιοκτήτρια Ι.Μ. Αγίας Θεοδώρας.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr, ο αντιπρόεδρος και δ/νων σύμβουλος των Αττικών Πολυκαταστημάτων Kωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, τα Attica θα δημιουργήσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ένα κατάστημα στο concept του κεντρικού καταστήματος των Αθηνών,  υλοποιώντας επένδυση άνω των 8-9 εκατ. ευρώ, ποσό πιθανότατα κοντά στα 10 εκατ. ευρώ, για την πλήρη ανακαίνιση του ακινήτου, ξεπερνώντας έτσι  κατά πολύ την απαίτηση που είχε θέσει η Μονή, για επένδυση τουλάχιστον 4 εκατ. ευρώ.

Πέραν αυτού, η γνωστή λιανεμπορική, για να λειτουργήσει το πολυκατάστημα, θα προσλάβει έως και 200 άτομα, όταν η Μονή είχε θέσει ως όρο την πρόσληψη 160 μισθωτών. Η εταιρεία, θα προσλάβει 50 από τα άτομα που εργάζονταν παλαιότερα στη «Φωκάς», ενώ θα εξετάσει και όσους από τους εργαζομένους της εν λόγω εταιρείας ενδιαφέρονται να εργαστούν στο νέο κατάστημα της Attica.

Στόχος της Αττικά Πολυκαταστήματα είναι να λειτουργήσει το κατάστημα, το αργότερο το Σεπτέμβριο του 2014, ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για να προλάβει με μία «έκρηξη προτάσεων», την περίοδο των Αυγουστιάτικων εκπτώσεων.

 της  Άννης Καρολίδου / voria.gr



ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ
Ο ΝΕΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ

Των Δημήτρη Τσάκωνα, Βαρβάρας Ζούκα / Μακεδονία


«Η συνολική επένδυση θα είναι της τάξης των 10 εκατ. ευρώ, ενώ θα γίνει και πλήρης ανακαίνιση του ακινήτου», εξηγεί, μιλώντας στη «Μ», η διευθύντρια Μάρκετινγκ του attica, κυρία Εύη Κλαουδάτου, σημειώνοντας ότι στο νέο κατάστημα θα απασχοληθούν περίπου 200 εργαζόμενοι.
Οι εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης θα ξεκινήσουν αμέσως μετά την υπογραφή του πρώτου μισθώματος, στις 16 Νοεμβρίου (οπότε το ακίνητο θα ανήκει και επίσημα στην εταιρεία), ενώ το concept θα είναι παρόμοιο με αυτό του καταστήματος-ναυαρχίδας της εταιρείας, στο City Link της Αθήνας.

Όπως εξηγεί από την πλευρά του, μιλώντας στη «Μ», ο νομικός σύμβουλος της μονής Αγίας Θεοδώρας, κ. Θεόδωρος Ζέρβας, η εταιρεία attica ανακηρύχθηκε πλειοδότρια, καθώς από τις τρεις επιχειρήσεις (δύο ελληνικές και μία ξένη), που είχαν εκδηλώσει αρχικώς ενδιαφέρον, στην τελική συνάντηση της Κυριακής εμφανίστηκε μόνον η attica.

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, η πρόταση που κατέθεσε η attica πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις, ενώ από την πλευρά της η εταιρεία δεσμεύτηκε να τηρήσει τους όρους που υπήρχαν στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Έτσι, ο νέος επενδυτής καλείται να καταθέσει άμεσα εγγυητική επιστολή ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, να προκαταβάλει μισθώματα που αντιστοιχούν σε ένα έτος και να επενδύσει κεφάλαιο 4 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση του ακινήτου. Παράλληλα, όρος από πλευράς της μονής ήταν η πρόσληψη τουλάχιστον 50 ατόμων (επί του συνολικού αριθμού εκείνων που θα απασχοληθούν στο νέο πολυκατάστημα) εκ των εργαζομένων της επιχείρησης Φωκάς, μετά από σχετική αξιολόγησή τους.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου