Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ακροαριστερός ισλαμοφασίστας ο παρανοϊκός της Liberation


Σε οργάνωση αντι- Λεπέν είχε προσχωρήσει ο ένοπλος δράστης που συνελήφθη χτες από τις γαλλικές αρχές , λίγα 24ωρα μετά την... περιπλάνησή του στα προάστια του Παρισιού σκορπώντας τον τρόμο στους Γάλλους πολίτες. «Σίγουρα δεν είναι ο "τύπος" του κλασικού Ευρωπαίου», υποστηρίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ που σπεύδουν σήμερα να σκιαγραφήσουν το προφίλ του 49χρονου άνδρα. Πρόκειται για άνδρα αλγερινής καταγωγής, γνωστό και...
μη εξαιρετέο στις γαλλικές αρχές, με διασυνδέσεις με ισλαμιστικά δίκτυα.



Ο Αμπντελακίμ Ντεκάρ - το παρατσούκλι του είναι "Τούμι" - είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα επικίνδυνος, τον οποίο είχαν στρατολογήσει οι μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας όπου και εκπαιδεύτηκε κατάλληλα για να εξαπολύσει στη Γαλλία έναν πόλεμο κατά της ακροδεξιάς. Σύμφωνα με το περιοδικό "L' express", πρόκειται για μία αινιγματική προσωπικότητα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ εξήρε την αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών που κατάφεραν, έστω και με καθυστέρηση, να τον συλλάβουν υπό την επήρεια χαπιών σε δυτικό προάστιο της γαλλικής πρωτεύουσας.



Το τηλεοπτικό κανάλι "BFMTV" μετέδωσε ότι οι γαλλικές αρχές έχουν στα χέρια τους μία μακροσκελή, παραληρηματική επιστολή του ένοπλου δράστη όπου κάνει αναφορά στη Λιβύη και τη Συρία. Ερωτηθείς ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλ, υποστήριξε ότι ο Ντεκάρ άφησε μία ή δύο επιστολές, προτού συλληφθεί, όμως η γαλλική δικαιοσύνη είναι αυτή που θα εξετάσει τα στοιχεία και θα προβεί σε ανακοινώσεις. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le parisien", πρόκειται για έναν άντρα που κλεινόταν στον εαυτό του και οι γύρω του ποτέ δεν ήξεραν με τι άνθρωπο είχαν να κάνουν.

Στην πρώτη επιστολή ο δράστης φέρεται να έκανε λόγο για "φασιστική συνωμοσία". Στην επιστολή αυτή ο Ντεκάρ καταδίκαζε τον καπιταλισμό και κατηγορούσε τα μίντια ότι συμμετείχαν στη χειραγώγηση των μαζών.

Στη δεύτερη επιστολή, έγραφε ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Σύμφωνα με την ψυχιατρική εξέταση, ο Ντεκάρ είναι μυθομανής, όχι όμως τρελός.



Ο Ντεκάρ είχε καταδικαστεί τέσσερα χρόνια το 1994 για την συμμετοχή του στην υπόθεση "Ρέι- Μοπέν", την γαλλική εκδοχή "Μπόνι και Κλάιντ", και από το 1998, όταν αφέθηκε ελεύθερος, οι γαλλικές αρχές είχαν χάσει τα ίχνη του. Σύμφωνα με την εφημερίδα "Liberation", o Ντεκάρ όχι απλά συμμετείχε αλλά είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση αντι-Λεπέν "Scalp" . Από το γαλλικό έδαφος διατηρούσε τις διασυνδέσεις του με ισλαμιστικά δίκτυα και βρισκόταν σε συνεχή επαφή με τις μυστικές υπηρεσίες της Αλγερίας.


 stoxos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου