Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

ΟΣΕ ~ Οικογενειακή κάρτα με έκπτωση σε τρίτεκνους



Στη θέσπιση οικογενειακής κάρτας, η οποία θα χορηγείται δωρεάν στις τρίτεκνες οικογένειες για τους επόμενους δύο μήνες και θα προσφέρει εκπτώσεις στα εισι  ήρια από 25% έως και 50%, προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση:

Όταν ταξιδεύουν δύο άτομα από την τρίτεκνη οικογένεια, η έκπτωση που ισχύει για τον ενήλικα είναι 25% ενώ για το παιδί είναι 62,5% (ηλικίας 4 ως 12 ετών).

Όταν ταξιδεύουν τρία και άνω άτομα από την τρίτεκνη οικογένεια, η έκπτωση που ισχύει για τον ενήλικα είναι 50% ενώ για τα παιδιά είναι 75% (ηλικίας 4 ως 12 ετών).

Τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών ηλικίας από 13 ως 26 ετών δικαιούνται τις εκπτώσεις των ενηλίκων μελών της τρίτεκνης οικογένειας, δηλαδή 25% και 50% αντίστοιχα.

Για τις οικογένειες πολυτέκνων, τα ισχύοντα εκπτωτικά πακέτα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ακόμη πιο διευρυμένα και σημαντικά, αναφέρει η εταιρία.

«Η οικογενειακή κάρτα χορηγείται σε οικογένειες (μεταξύ των οποίων θα πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκεται ένας ενήλικας και τα τέκνα δεν θα υπερβαίνουν το 26ο έτος της ηλικίας τους και θα είναι ανύπαντρα), παρέχοντας το δικαίωμα μετακίνησης με έκπτωση. Στην οικογενειακή κάρτα αναγράφονται τα ονόματα και τα στοιχεία των δικαιούχων, καθώς και η διάρκεια ισχύος της» σημειώνεται.

«Τα μέλη της οικογένειας, θα πρέπει οπωσδήποτε να συνταξιδεύουν από τον ίδιο σταθμό αφετηρίας, με την ίδια αμαξοστοιχία, στην ίδια κατηγορία θέσης και για τον ίδιο σταθμό προορισμού, τόσο κατά την μετάβαση, όσο και κατά την επιστροφή (αν το ταξίδι είναι με επιστροφή). Η ιδιότητα των μελών αποδεικνύεται με βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης ή με βάση τις αστυνομικές ταυτότητες ή άλλα επίσημα πιστοποιητικά από τα οποία βεβαιώνεται η μεταξύ των μελών συγγενική ιδιότητα. Ειδικά για τα παιδιά μέλη μέχρι και 14 ετών τα αποδεικτικά τους στοιχεία δεν είναι απαραίτητο να φέρουν φωτογραφίες τους» συνεχίζει.

Οι δικαιούχοι της κάρτας θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε σημεία πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τις 23 Δεκεμβρίου 2013 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2014.  

Τα σημεία πώλησης των οικογενειακών καρτών είναι: ο σταθμός της Αθήνας (σταθμός «Λαρίσης»), το Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ (Σίνα 6, τηλ. 210-3624406, 210-3627947), το Γραφείο Ταξιδιών και Τουρισμού ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 18, τηλ. 2310-598113, 2310 598114), ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Θεσσαλονίκης και οι σιδηροδρομικοί σταθμοί του εθνικού δικτύου, εξαιρουμένων των σταθμών Προαστιακού Αεροδρομίου - Κιάτου - Πειραιά.

«Για το διάστημα της δωρεάν προσφοράς είναι απαραίτητη η κατάθεση αντίγραφου δικαιολογητικού τρίτεκνου και τηλέφωνο επικοινωνίας των δικαιούχων στα  σημεία πώλησης» αναφέρεται.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπτώσεις δεν ισχύουν στον προαστιακό της Αττικής.

Οι εκπτώσεις

Τα εισιτήρια οικογενειακής κάρτας (εισιτήριο ενήλικα, όταν ταξιδεύουν 2 άτομα) θα έχουν 25% έκπτωση λόγω ιδιότητας επιβάτη, 10% έκπτωση λόγω έκδοσης μέσω διαδικτύου και 15% έκπτωση λόγω προαγοράς.

Τα εισιτήρια παιδικό-οικογενενειακό (εισιτήριο παιδικό, όταν ταξιδεύουν 2 άτομα) θα έχουν έκπτωση 62,5%.

Τα εισιτήρια οικογενειακής κάρτας (εισιτήριο ενήλικα, όταν ταξιδεύουν 3 άτομα και άνω) θα έχουν έκπτωση 50%.

Τα εισιτήρια παιδικό-οικογενενειακό (εισιτήριο παιδικό, όταν ταξιδεύουν 3 άτομα και άνω) θα έχουν έκπτωση 75%.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου