Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Ώρα για κουτσομπολιό ~ Αυτή είναι η νέα σύντροφος του Μπουτάρη +pics


Σε μια εκ βαθέων δημόσια εξομολόγηση που έκανε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ο Γιάννης Μπουτάρης είχε μιλήσει και για τη νέα σύντροφο της ζωής του.

Με τρόπο άμεσο, απλό κι ανθρώπινο ο 72χρονος δήμαρχος Θεσσαλονίκης άνοιξε τότε κάποια δωμάτια της ιδιωτικής του ζωής και του εαυτού του...
Εκθείασε τον έρωτα και έκανε ένα εξομολογητικό πέρασμα από την αγαπημένη του Αθηνά, με την οποία μοιράσθηκε τη ζωή για πάνω από 50 χρόνια και την έχασε το 2007, στη νέα συμβία του, χωρίς όμως να δώσει άλλα στοιχεία.

Η προσωπική σχέση του Γ. Μπουτάρη με την Αυστριακή Γκαμπριέλα Σάινερ είναι γνωστή εδώ και καιρό στους παροικούντες τον Δήμο Θεσσαλονίκης, που τους έβλεπαν συχνά μαζί σε δημόσιους χώρους και εκδηλώσεις. Ομως ο Γ. Μπουτάρης δεν εμπλέκει το δημόσιο με το προσωπικό και έτσι η ιδιωτική του ζωή αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους με διακριτικότητα.
 

Φωτιά στα κόκκινα

Λίγες μόλις εβδομάδες μετά από εκείνη την «εξομολόγηση» στο TEDx Academy, τον Νοέμβριο, η Γκαμπριέλα Σάινερ συνόδευε τον δήμαρχο τόσο στην τελετή έναρξης όσο και στη λήξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και τον συντρόφευε στην πρώτη σειρά των καθισμάτων δίπλα στον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, τον γνωστό Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Αλεξάντερ Πέιν και τον διάσημο σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους. Οι κόκκινες... κάλτσες του Μπουτάρη απαθανατίστηκαν προκαλώντας συζητήσεις, όχι όμως και οι εντυπωσιακές κόκκινες γόβες της συνοδού του, που πέρασαν απαρατήρητες. Λίγες μέρες πριν από τις γιορτές οι δυο τους χόρεψαν εντυπωσιακό σουίνγκ του στην Παλαιών Πατρών Γερμανού με τον κόσμο να τους χειροκροτεί θερμά.









Όπως και στο παρελθόν έτσι και σ΄ αυτές τις γιορτές η Γκαμπριέλα Σάινερ προσκάλεσε τον Γ. Μπουτάρη να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων. Αρκούσε όμως μια απλή αναφορά στο «Εθνος» την περασμένη Πέμπτη, ώστε να «πάρει φωτιά» το Διαδίκτυο και να γίνει λόγος για τη «μυστηριώδη» σύντροφο του δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Η Γκαμπριέλα Σάινερ όμως δεν είναι καθόλου άγνωστη, βρίσκεται στην Ελλάδα από τα τέλη της δεκαετίας του '90, με δημόσια συχνά παρουσία και ήταν παρούσα στο ακροατήριο στην εκδήλωση της TEDx Academy τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακούγοντας από τα ίδια τα χείλη του Γ. Μπουτάρη την εξομολόγηση ζωής, να την ευχαριστεί δημόσια γιατί είναι η νέα σύντροφος της ζωής του, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά της. Να μιλά για τη μοναξιά και τον απίστευτο φόβο που ένιωσε και τον τρόμαξε, όταν έχασε την Αθηνά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά.


Ο Γιάννης Μπουτάρης στον γάμο του με την Αθηνά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά
Ο Γιάννης Μπουτάρης στον γάμο του με την Αθηνά, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά


«Όταν χάνεις έναν σύντροφο ζωής -πενήντα χρόνια ήμασταν μαζί- η μοναξιά σε τρομάζει. Τη μοναχικότητα την είχα, τη ζούσα, μ' άρεσε. Αλλο όμως μοναχικότητα και άλλο μοναξιά. Οταν γυρνάς στο σπίτι το βράδυ και εσύ ανάβεις τα φώτα και δεν έχει φως, αυτό είναι δύσκολο πράγμα. Και σε τρομάζει, σε φοβίζει....» είχε πει για να προσθέσει: «Μετά από δύο χρόνια πένθους, είπα δεν γίνεται άλλο. Πρέπει να αναζητήσω άλλη σύντροφο. Και φυσικά φοβόμουν. Τι φοβόμουν; Φοβόμουν κατ' αρχήν την όποια απόρριψη. Στα 70 σου δεν βρίσκεις εύκολα σύντροφο. Και επιπλέον, δεν είχα παραιτηθεί από την ερωτική διάθεση. Eπεισα τον εαυτό μου ότι δεν πρέπει να ψάξω αντικατάσταση. Μια σύντροφος δεν είναι ένα ζευγάρι παπούτσια που χάλασε, το πετάς και πας στο μαγαζί και παίρνεις καινούργιο. Η σύντροφος είναι η οικειότητα, είναι η θαλπωρή, είναι η τρυφερότητα, είναι ο έρωτας, είναι όλα μαζί. Επομένως, είναι άλλο το πρότυπο, άλλο το μοντέλο που πρέπει να ψάξω να βρω τώρα. Αγωνία, φόβος, αναζήτηση, απογοητεύσεις, τερατώδεις.

Ώσπου τελικά -και είναι στην αίθουσα αυτή και την ευχαριστώ- βρήκα την καινούργια σύντροφό μου. Και έτσι χαμογελάω πάλι κι έχω την εντύπωση ότι σίγουρα και η Αθηνά χαμογελάει και η άλλη χαμογελάει»...


Το Έθνος







 

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

'Ώπα,καλό milfάκι χτύπησε ο Μπαρμπα-Γιάννης.Μπορεί να διαφωνεί κάποιος μαζί του,μπορεί να τον απεχθάνεται,αλλα τώρα δεν μπορείς να μην το παραδεχτείς.Πρώτος μάγκας!! Βουρ βιάγκρα κυρ-Γιάννη και βάρα αλύπητα την Αυστριακή......

Δημοσίευση σχολίου