Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Τα 10 πιο ακριβά λουλούδια στον κόσμο +pics


Είναι από τα πιο συνηθισμένα, αλλά ταυτόχρονα και τα πιο όμορφα δώρα που μπορεί να προσφέρει κανείς σε κάποιον την ημέρα των γενεθλίων του, σε μια γιορτή/επέτειο, ή χωρίς να υπάρχει καμία άλλη αφορμή. Ένα μπουκέτο λουλούδια.

 Τα λουλούδια είναι μια σχετικά φθηνή επιλογή, όμως υπάρχουν ορισμένα που κοστίζουν...
αρκετά χρήματα και δε μπορούν να τα αγοράσουν όλοι, καθώς επίσης και ένα λουλούδι που δε μπορεί να αγοράσει κανείς…

Για να μάθετε ποιο είναι αλλά και το γιατί, διαβάστε παρακάτω:


1. Λυσίανθος (10 – 35 δολάρια το μπουκέτο)
Ο λυσίανθος (eustoma grandiflorum) ανθίζει όλο το χρόνο και η διάμετρος του άνθους του φτάνει τα 5 εκατοστά. Μπορεί να φτάσει τα 15 έως 60 εκατοστά σε ύψος ενώ βγαίνει σε μια ποικιλία χρωματικών συνδυασμών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ιστοσελίδας therichest.com.

Ο λόγος για τον οποίο πωλείται σε αυτήν την τιμή είναι γιατί όταν κοπεί, μπορεί να αντέξει μόνο δύο έως τρεις εβδομάδες.


2. Κρίνος (Lily of the Valley: 15 – 50 δολάρια το μπουκέτο)
Η γλυκιά μυρωδιά του κρίνου (Convallaria majalis) και η λεπτή και φίνα εμφάνισή του με τις καλοσχηματισμένες καμπανούλες το κάνουν ιδιαίτερα ξεχωριστό. Ανθίζει συνήθως στις αρχές Μαρτίου στο βόρειο ημισφαίριο.

 Μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 15-30 εκατοστά και η διάμετρος στα άνθη του τα 5-10mm.


3. Ορτανσία (6,5 δολάρια το ένα) 
Η ορτανσία είναι γνωστή για το ιδιαίτερο, κυκλικού σχήματος σύμπλεγμα μικρών ανθέων σε κάθε μίσχο. Μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 3 μέτρα σε ύψος ενώ βγαίνει σε άσπρο, μπλε, ροζ, απαλό μωβ και βιολετί χρώμα.

Μαραίνεται εύκολα μετά την κοπή, ενώ είναι ιδιαίτερα δύσκολη η καλλιέργεια και η συγκομιδή της.


4. Gloriosa (6 – 10 δολάρια το ένα)
Υπάρχει μόνο στη Νότια Αφρική και την Ασία. Είναι ακριβό γιατί είναι πολύ σπάνιο λουλούδι και έχει ιδιαίτερα ξεχωριστή εμφάνιση. Βγαίνει συνήθως σε βαθύ κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και κιτρινοπράσινο χρώμα.


5.  Τουλίπα του 17ου αιώνα (17th Century Tulip Bulb: 5.700 δολάρια κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα)
Κατά τη διάρκεια του 17ου αιώνα κόστιζε περίπου 10.000 φιορίνια (5.700 δολάρια) ανά δέσμη, λόγω της σπανιότητας, της μοναδικής εμφάνισης και του έντονου χρώματός τους.

Από τότε οι τουλίπες θεωρούνται σύμβολα στάτους


6. Κρόκος - σαφράν (1.200 – 1.500 δολάρια ανά μισό κιλό)
Το σαφράν είναι περισσότερο γνωστό ως μπαχαρικό και λιγότερο ως λουλούδι (κρόκος), όμως πωλείται και ως τέτοιο.

Χρειάζονται περίπου 80.000 λουλούδια για να συλλεχθούν 500 γραμμάρια στήμονες, δουλειά που γίνεται με το χέρι και είναι ιδιαίτερα κουραστική.


7. Gold of Kinabalu Orchid (4.800 δολάρια το ένα)

Η ορχιδέα Gold of Kinabalu είναι τόσο ακριβή λόγω της σπανιότητας και της ιδιαίτερης ομορφιάς της. Υπάρχει μόνο στο Εθνικό Πάρκο Kinabalu της Μαλαισίας και η καλλιέργειά της είναι πολύ δύσκολη.
Μεγαλώνει μόνο μεταξύ Απριλίου και Μαΐου ενώ για να ανθίσει πρέπει να περάσουν μερικά χρόνια.
Επειδή είναι τόσο σπάνια –και κατά συνέπεια πανάκριβη- κέρδισε το όνομά της ως «Ο χρυσός του Kinabalu».


8. Shenzhen Nongke Orchid (260.000 δολάρια)
Το συγκεκριμένο είδος ορχιδέας, Shenzhen Nongke Orchid, πήρε το όνομά του από την ομάδα ερευνητών που τη «γέννησαν». Χρειάστηκε να περάσουν 8 χρόνια μέχρι να βγει το λουλούδι της.

Πωλήθηκε στην αστρονομική αυτή σε μια δημοπρασία το 2005, όχι μόνο λόγω της σπανιότητας, του τρόπου καλλιέργειας και της… ιστορίας της, αλλά και λόγω της ξεχωριστής εμφάνισής της.
Χρειάζεται να περάσουν τέσσερα με πέντε χρόνια για να ανθίσει.


9. Juliet Rose (4,8 εκατομμύρια δολάρια)


Το Juliet Rose έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το 2006 στο Chelsea Flower Show και αμέσως ξεχώρισε.
Χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια μέχρι ο David Austin να «φτιάξει» το μοναδικό αυτό λουλούδι, για τη δημιουργία του οποίου ξόδεψε συνολικά 4,8 εκατομμύρια δολάρια.


10. Kadupul Flower (Αξία… ανεκτίμητη) 
Ο λόγος για τον οποίο το λουλούδι KadupulFlower δεν έχει… τιμή, δεν έχει να κάνει με τη σπανιότητά του, αλλά με το γεγονός ότι δε μπορεί να κοπεί χωρίς να… καταστραφεί.
Επιπλέον, το συγκεκριμένο λουλούδι πεθαίνει… κάθε αυγή.

Πρόκειται για ένα είδος κάκτου, το οποίο ανθίζει τη νύχτα και βγάζει ένα ελαφρύ, υπέροχο άρωμα. Κρατά μόλις μερικές ώρες αφότου κοπεί και γι’ αυτό το λόγο δε μπορεί να πουληθεί.



news.gr




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου