Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ετοιμάζονται 30~40 αγροτικά μπλόκα από Δευτέρα


Οι αγρότες της Ημαθίας μπαίνουν δυναμικά στην αρένα των κινητοποιήσεων τη Δευτέρα, μεταβαίνοντας με τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Κολούρας.

Εξάλλου, μπλόκα, που υπολογίζονται σε 30 - 40, στήνουν από τη Δευτέρα σε διάφορα σημεία κατά μήκος της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών, καθώς επίσης και...
σε διάφορους κόμβους του επαρχιακού δικτύου της βόρειας Ελλάδας, και οι αγρότες που συντάσσονται με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγροτικών Μπλόκων.

Το μπλόκο των Θεσσαλών αγροτών, που πρωτοστατούν στις κινητοποιήσεις, θα στηθεί στον κόμβο της Νίκαιας, στην εθνική Αθήνας - Θεσσαλονίκης, έξω από τη Λάρισα, ενώ στον Έβρο, η Συντονιστική Επιτροπή αποφάσισε να βγουν τα τρακτέρ στο ύψος της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα, την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στη μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες διαμαρτύρονται για σειρά μέτρων, μεταξύ των οποίων τα φορολογικά, ενώ ψηλά στην ατζέντα των διεκδικήσεων τους βρίσκονται ζητήματα που αφορούν το υψηλό κόστος παραγωγής και τα δάνεια.
 
Να προλάβει τις κινητοποιήσεις των Αγροτών που αρχίζουν από τη Δευτέρα θέλει ο αρμόδιος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης. Ο Υπουργός προανήγγειλε στο πλαίσιο της 25ης Agrotica ότι όλα τα ζητήματα που έχουν θέσει η αγρότες πρόκειται να ληφθούν υπόψη και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις ακόμα και τη Δευτέρα.

Ο Υπουργός ήδη διευκρίνισε στο πλαίσιο της έκθεσης ότι με δεδομένο ότι το μέτρο είναι νέο, όσοι αγρότες είναι κάτω του ορίου των 10.000 ευρώ πρόκειται να συμπληρώνουν βιβλία μία φορά το χρόνο, ενώ όσοι είναι πάνω από αυτό το όριο δύο φορές. Ακόμα ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί εφόσον το όριο των 10.000 ευρώ θα αποτελέσει το ταβάνι για να γίνει γνωστό εάν ο αγρότης θα τηρήσει βιβλία ή όχι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου