Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Χουνέρι στους πισωγλέντηδες έκανε ο... Γιώργος Κλουνίδης & άλλοι ηθοποιοί μέσα στο Λονδίνο για τα γλυπτά του Παρθενώνα +vid


Νέα δήλωση υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα έκανε ο διεθνούς φήμης ηθοποιός, Τζορτζ Κλούνεϊ.

Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Επίθεση στους Βρετανούς από τον Ματ Ντέιμον, σκωπτικός ο Μπιλ Μάρεϊ.




Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο για τη νέα νέα του ταινία «Μνημείων Άνδρες», δήλωσε πως η επιστροφή των γλυπτών είναι η «σωστή κίνηση», ενώ προχώρησε ακόμη παραπέρα ζητώντας να υπάρξει μια «ανοιχτή συζήτηση» για το μέλλον των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Φαίνεται ότι έμπλεξα που το είπα αυτό και χρειάστηκε να κάνω λίγη έρευνα για να σιγουρευτώ ότι δεν ήμουν τελείως τρελός» είπε, αναφερόμενος στην αίσθηση που προκάλεσε η πρώτη δήλωσή του σε Έλληνα δημοσιογράφο στο Βερολίνο, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι ακόμα και στη Βρετανία, οι δημοσκοπήσεις τάσσονται υπέρ των Γλυπτών.

«Το Βατικανό επέστρεψε τμήματα, ενώ το Μουσείο Γκετί επέστρεψε κλεμμένες αρχαιότητες στην Ελλάδα» ανέφερε.

Μάλιστα, στο πλευρό του Κλούνεϊ ήταν και οι συμπρωταγωνιστές του στη ταινία Μπιλ Μάρεϊ και Ματ Ντέιμον, ο οποίος, σχολιάζοντας την κριτική που δέχθηκε ο Κλούνεϊ, εξαπέλυσε βέλη κατά των Βρετανών: «Δεν είναι λογικό κάθε φορά οι Βρετανοί να δίνουν την ίδια απάντηση.  Δεν είναι επιχείρημα το να πεις: "Είναι Αμερικανός, δεν καταλαβαίνει"», είπε ο Ματ Ντέιμον.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Μπιλ Μάρει, τονίζοντας ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα «πέρασαν πολύ καλά εδώ (εννοώντας το Βρετανικό Μουσείο), αλλά στο Λονδίνο επικρατεί συνωστισμός. Υπάρχει πολύς χώρος εκεί στην Ελλάδα. Η Αγγλία μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία και να αφήσει την τέχνη να επιστρέψει εκεί από όπου προήλθε».

Για να καταλήξει με χιούμορ που άφησε εμβρόντητους τους Βρετανούς: «Οι Έλληνες είναι πολύ γενναιόδωροι. Θα τα δάνειζαν καμιά φορά».











0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου