Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ψεκαστείτε! ~ Οι 4 μυρωδιές που απογειώνουν τη... λίμπιντο


Εάν νομίζετε ότι ορισμένες τροφές έχουν αφροδισιακές ιδιότητες μόνο αν τις καταναλώσουμε, κάνετε λάθος!

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε ο νευρολόγος δρ Αλαν Ρ. Χιρς, διευθυντής στο Ερευνητικό και Θεραπευτικό Ίδρυμα Όσφρησης & Γεύσης (STTRF) του Σικάγου και οι συνεργάτες του, ορισμένες μυρωδιές που αναδίδουν συγκεκριμένα φρούτα ή τροφές, είναι δυνατόν να απογειώσουν τη λίμπιντο και να διεγείρουν τις αισθήσεις.


Για να διαπιστώσουν, λοιπόν, πώς μία συγκεκριμένη μυρωδιά επηρεάζει την ερωτική διάθεση, επικεντρώθηκαν στη ροή αίματος στα γεννητικά όργανα ανδρών και γυναικών, που αποτελεί σαφή ένδειξη σεξουαλικής διέγερσης.

Όπως προέκυψε, οι άνδρες φαίνεται να διεγείρονται από το συνδυασμό της μυρωδιάς της λεβάντας, ενώ οι γυναίκες από τη μυρωδιά της καραμέλας και του αγγουριού.
 
Παράλληλα, η έρευνα επιβεβαίωσε και την αφροδισιακή αξία της κανέλας, η οποία τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Ωστόσο, τονίζεται ότι σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι τοξική, καταστέλλοντας την άμυνα του οργανισμού.

Ο δρ Χιρς δεν έχει καμία σαφή επιστημονική ερμηνεία για τα ευρήματα αυτά, αλλά εικάζει ότι ίσως οι συγκεκριμένες μυρωδιές ανακαλούν καλές αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας, με αποτέλεσμα να «φεύγουν» το άγχος και οι αναστολές και έτσι να ενισχύεται η ροή αίματος στα γεννητικά όργανα.


Πηγή: onmed.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου