Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Γενοκτονία των Ελλήνων από λάθρο συνεχίζεται...


Εξιχνιάστηκε η ρατσιστική δολοφονία και ο βασανισμός της 83χρονης από τα Πατήσια από παρανοϊκούς λαθρομετανάστες.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία η ηλικιωμένη την ημέρα της δολοφνίας « ήταν φιμωμένη με πετσέτα και ταινία περιτυλίγματος, ενώ τα πόδια της ήταν δεμένα με δερμάτινο λουρί τσάντας και το δεξί της χέρι έφερε καφέ μονωτική ταινία. Επιπλέον,...
οι χώροι της οικίας είχαν ελεγχθεί και το χρηματοκιβώτιο που είχε τοποθετημένο στην ντουλάπα της είχε παραβιαστεί και είχαν αφαιρεθεί τα χρήματα και τα κοσμήματα που περιείχε».

Για τον εντοπισμό των δραστών έγινε έρευνα με τη χρήση τεχνικών μέσων και μεθόδων ανάλυσης, καθώς και εγκληματολογικών δεδομένων που προέκυψαν από την εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος.

«Από την αξιολόγηση και τον συνδυασμό των παραπάνω στοιχείων προέκυψε ότι οι δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο άτομα (άνδρας και γυναίκα). Πρόκειται για έναν αλλοδαπό ο οποίος ενέχεται σε σωρεία ληστειών και βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο συγκεκριμένος έχει δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας και υπηκοότητες, εμφανιζόμενος ως Γεωργιανός, Ρώσος ή Ουκρανός», ανακοινώθηκε σήμερα από την αστυνομία για το έγκλημα.

Παράλληλα, όπως προέκυψε, ο αλλοδαπός διέπραξε την ανθρωποκτονία μαζί με τη φίλη του, 36χρονη υπήκοο Γεωργίας, η οποία εντοπίστηκε προχθές στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα και προσήχθη στην Ασφάλεια Αττικής.

«Κατά την προσαγωγή της, προκειμένου να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, επέδειξε πλαστή βεβαίωση της Περιφέρειας Αττικής, με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας. Αρχικά αρνήθηκε επίμονα τη διάπραξη του εγκλήματος, στη συνέχεια όμως, υπό την πίεση των επιβαρυντικών στοιχείων, ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία», ανέφερε η ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά στις συνθήκες διάπραξης της ανθρωποκτονίας, όπως προέκυψε η δράστιδα γνώρισε την ηλικιωμένη την ίδια ημέρα της δολοφονίας της σε κατάστημα κοντά στο σπίτι της και την έπεισε να πάνε μαζί σε αυτό. Στη συνέχεια, με το πρόσχημα της γνωριμίας με το θύμα, κάλεσε στο διαμέρισμα και το συνεργός της.

Στον τόπο του εγκλήματος ανιχνεύτηκε βιολογικό υλικό που ταυτίζεται με το βιολογικό υλικό του δράστη, καθώς επίσης και δακτυλικά αποτυπώματα της Γεωργιανής δράστιδας.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία κατά συρροή και κατά συναυτουργία.






Παραλίγο μακελειό στη Ζάκυνθο από παρανοϊκούς Αλβανούς

Συνελήφθησαν 23.03.2014 το πρωί στη Ζάκυνθο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου, δύο λαθρομετανάστες από Αλβανία, 29 και 26 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σε βάρος δύο Ελλήνων, ιδιοκτητών κέντρου διασκέδασης στην ίδια περιοχή, καθώς και ενός ακόμα ημεδαπού, υπαλλήλου του καταστήματος. 

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα, στο Αργάσι Ζακύνθου, αρχικά οι δύο δράστες διαπληκτίστηκαν λεκτικά, με τους δύο ιδιοκτήτες του κέντρου διασκέδασης (26 και 31 ετών) και έναν 27χρονο υπάλληλό τους. Στη συνέχεια, οι δύο συλληφθέντες πυροβόλησαν επανειλημμένως και αδιακρίτως έξω από το κατάστημα, συγκεκριμένα ο 29χρονος με πιστόλι και ο 26χρονος χρησιμοποιώντας κυνηγετικό όπλο. 

Επιπλέον, ο 26χρονος δράστης τραυμάτισε ελαφρά στο πρόσωπο με την κάνη του όπλου τον 27χρονο υπάλληλο, όταν εκείνος επιχείρησε να τους αφοπλίσει. Κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο διασκέδασης, ο 29χρονος πυροβόλησε εκ νέου με την κυνηγετική καραμπίνα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 27χρονος, προξενώντας σε αυτό μικρές υλικές ζημιές. 

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του περιστατικού εντοπίστηκαν τέσσερα φυσίγγια, δύο κάλυκες, καθώς και δύο συγκεντρωτήρες κυνηγετικού όπλου.
Οι δύο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία και παράνομη οπλοχρησία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου. 

Την αστυνομική έρευνα και προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου