Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Σαπίσανε στο ξύλο τον παρανοϊκό Αλβανό δολοφόνο Καρέλι;




Νεκρός βρέθηκε μέσα στο κελί του το βράδυ της Πέμπτης ο Αλβανός ισοβίτης Ιλία Καρέλι, ο οποίος την Τρίτη σκότωσε ύπουλα και άνανδρα με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο υπαρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.


Γύρω στις 11:30 χθες το βράδυ ο Καρέλι εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εσωτερικών φρουρών των φυλακών Νιγρίτας, Χάρη Κονσολίδη, ο Αλβανός βαρυποινίτης είχε...
μεταφερθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα της Νιγρίτας γύρω στις 4 χθες το απόγευμα και κρατείτο στην απομόνωση, για λόγους προστασίας.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, ο αρχιφύλακας υπηρεσίας διαπίστωσε ότι ο 40χρονος κρατούμενος βρισκόταν ακίνητος στο κρεβάτι του. Αμέσως ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Νιγρίτας και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Από τις πρώτες ενδείξεις, ο Αλβανός βαρυποινίτης φέρεται να πέθανε στο σωφρονιστικό κατάστημα, ενώ αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Σερρών διενεργείται ιατροδικαστική εξέταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εξωτερικών φρουρών, Αθανάσιο Τούσιο, το σωφρονιστικό κατάστημα Νιγρίτας παρακολουθείται με κάμερες, οπότε έχουν καταγραφεί όλες οι κινήσεις του κρατουμένου.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών διερευνά την υπόθεση.




Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ιλί Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών είναι η γνωμάτευση του ιατροδικαστή, που εξέτασε τη σορό του άντρα, ο οποίος σκότωσε, πριν λίγες μέρες, τον αρχιφύλακα Γιώργο Τσιρώνη στις φυλακές του Μαλανδρίνου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η νεκροψία-νεκροτομή, που διενεργήθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, έδειξε κατάγματα στην περιοχή του στέρνου και πολλαπλές θλαστικές-εκχυμωτικές κακώσεις στο σώμα του Αλβανού ισοβίτη.

Σύμφωνα με το πόρισμα που συνέταξαν οι ιατροδικαστές, Μηνάς Γεωργιάδης και Ελένη Ζαγγελίδου, τα τραύματα αυτά προήλθαν από κάποιο όργανο -και όχι από χέρια- ενώ προσδιορίζονται χρονικά πριν από περίπου τρία 24ωρα.

Παραγγέλθηκαν, δε, περαιτέρω ιστολογικές-τοξικολογικές εξετάσεις.

Η σορός του Αλβανού κακοποιού, ο οποίος πριν από λίγες μέρες δολοφόνησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι τον 46χρονο αρχιφύλακα των φυλακών Μαλανδρίνου,Γιώργο Τσιρώνη, αναμένεται να επιστρέψει στη Νιγρίτα, προκειμένου να παραληφθεί από τους συγγενείς του.








Ποιός ήταν ο παρανοϊκός δολοφόνος Ιλία Καρέλι

Ο Ιλία Καρέλι  είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 12 χρόνων και 9 μηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, σωματική βλάβη, απόπειρα κλοπής, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράνομη είσοδο στη χώρα.

Επίσης με άλλη απόφαση είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 8 χρόνων για διακίνηση ναρκωτικών από μη τοξικομανή.

Να θυμίσουμε ότι ο βαρυποινίτης είχε συλληφθεί στις 4 Μαρτίου 2007 για απόπειρα δολοφονίας, με κομμάτι γυαλιού εναντίον δύο ηλικιωμένων Ελλήνων στη διάρκεια ληστρικής επιδρομής σε κατοικία στο Νέο Ηράκλειο. Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο δολοφόνησε και τον άτυχο υπαρχιφύλακα στις 25 μαρτίου.

Ο 42χρονος Αλβανός είχε παράλληλα επιχειρήσει να πνίξει ένα από τα υποψήφια θύματά του. Όμως τότε τον είχαν προλάβει αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που έσπευσαν επί τόπου. Γι αυτήν την επίθεση ο δολοφόνος του αρχιφύλακα είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως σε κάθειρξη 20 χρόνων η οποία, στον δεύτερο βαθμό, μειώθηκε στα 12 χρόνια και εννιά μήνες.

Σημειώνεται ακόμη ότι ο βαρυποινίτης είχε συλληφθεί αρχικά στις 21 Οκτωβρίου του 1997 για διακεκριμένες κλοπές και είχε καταδικασθεί σε 16 χρόνια και πέντε μήνες κάθειρξη. Είχε αφεθεί ελεύθερος - με υπό όρους απόλυση - στις 27 Μαΐου 2006 και λίγους μήνες αργότερα προχώρησε στην προαναφερθείσα δολοφονική επίθεση.
 
Είχε επίσης καταδικαστεί με 8 χρόνια φυλάκιση για εμπόριο ναρκωτικών.​
 
 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θάυμα ήταν, θεία δίκη! Συν Αθηνά και χείρα κίνει, βεβαίως.

Κρασοπατήρ είπε...

Μόλις άνοιξα το ιντερνέτι, από το πρωί δεν είχα ιδέα τί συνέβει.
Με έφτιαξε την εβδομάδα :)

dimis είπε...

Αν είχε κακοποιηθεί πριν την μεταφορά του στην εισαγγελία για να απολογηθεί φαντάζομαι ότι ο-η εισαγγελέας είχε την υποχρεώσει να ζητήσει την ιατροδικαστική εξέτασή του.
Αν η κακοποίηση έγινε μετά την απολογία του και κατά την μεταφορά του τότε πρόκειται για σκληρή αντεκδίκηση -βεντέτα- και δυνητικά ο κάθε ένας θα μπορούσε να υποστεί την μανία του αυτοδιορισμένου δικαστή εκδικητή και φυσικά δεν χρειάζεται να είναι ούτε καν φυλακισμένος.

Κρασοπατήρ είπε...

Μάλλον μόνος του αυτοτραυματίστηκε από τις τύψεις. Κρίμα το παλικάρι...

Ανώνυμος είπε...

...ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥΚ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ
ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ....
ΜΟΛΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΕΝΑΝ ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΕΚΑΤΟ ΦΟΡΕΣ ΠΡΙΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΡΙΧΑ ΑΠΟ ΦΥΛΑΚΑ...

Δημοσίευση σχολίου