Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Προσοχή! Αλβανός ισοβίτης δολοφόνησε σωφρονιστικό +vids


Αλβανός κρατούμενος ισοβίτης στις φυλακές Μαλανδρίνου, μαχαίρωσε πριν από λίγο στο λαιμό με αυτοσχέδιο μαχαίρι 46χρονο Έλληνα σωφρονιστικό υπάλληλο.

Ο ισοβίτης, του κατάφερε τρεις μαχαιριές και του έκοψε την καρωτίδα.


Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας (με καταγωγή από το Αγρίνιο) ήταν έγγαμος με δύο παιδιά. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο 'Αμφισσας, εξέπνευσε.

Ο επικίνδυνος κατάδικος Αλβανός είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση αδείας, η οποία δεν του χορηγήθηκε και θεώρησε υπεύθυνο τον άτυχο υπαρχιφύλακα.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα στις φυλακές έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας με βάση πληροφορίες για πιθανή αναταραχή λόγω του νομοσχεδίου της κυβέρνησης που έχει σχέση με την σύσταση φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκκό.

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου έξω από τις φυλακές του Μαλανδρίνου υπάρχει ισχυρή διμοιρία ΜΑΤ.

Όπως έγινε γνωστό ο ισοβίτης λέγεται Ιλία Καρέλι ενώ ο άτυχος σωφρονιστικός υπάλληλος λεγόταν Γιώργος Τσιρώνης.

Ο λαθρομετανάστης Αλβανός, σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία, είχε υποβάλει αίτημα αποφυλάκισης, καθώς είχε εκτίσει πάνω από τα 3/5 της ποινής του. Να σημειωθεί πως είχε καταδικαστεί σε 20 χρόνια και εννέα μήνες φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, ναρκωτικά και παράνομη είσοδο στη χώρα. Ο κρατούμενος επιτέθηκε στον  άτυχο υπαρχιφύλακα καθώς ενώ είχε περάσει ήδη 16 χρόνια στη φυλακή δεν έγινε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισής του και θεώρησε τον 46χρονο υπεύθυνο.

Μετά το μεσημεριανό και ενώ οι κρατούμενοι επέστρεφαν στα κελιά τους, ο Καρέλι Ιλία έμεινε πίσω με στόχο να επιτεθεί στον υπαρχιφύλακα. Όταν τον πλησίασαν άρχισε να φωνάζει: «Αφού δεν μου δίνετε την άδεια θα πάρω έναν από εσάς μαζί μου». Αμέσως μετά και πριν προλάβει να αντιδράσει κανείς επιτέθηκε με αυτοσχέδιο μαχαίρι και σκότωσε τον 46χρονο με τρεις μαχαιριές -μία πισώπλατα, μία στη μύτη και το τελειωτικό χτύπημα στην καρωτίδα. Κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο Άμφισσας, ο άτυχος άνδρας εξέπνευσε.


Ο  Γιώργος Τσιρώνης υπηρετούσε από το 1997 και ήταν πολύ αγαπητός στους συναδέλφους του, με το γεγονός της δολοφονίας του να σκορπίζει θλίψη. Ο 46χρονος ζούσε με την οικογένεια του στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και ήταν έγγαμος με δύο παιδιά, εκ των οποίων το μεγαλύτερο σπουδάζει στην Αθήνα.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας και την κατάθεση ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, όλα έγιναν στις 12.10 το μεσημέρι.
Εκείνος βρισκόταν στον 1ο όροφο των κελιών της Β' Πτέρυγας μαζί με 2 συναδέλφους του και έκλειναν στα κελιά.
Στο ισόγειο βρισκόταν ο άτυχος υπαρχιφύλακας μαζί με δυο άλλους υπαλλήλους και έκλειναν εκεί τα κελιά:
«'Ακουσα φωνές και βοήθεια και έτρεξα κάτω. Είδα τον Τσιρώνη αιμόφυρτο στο πάτωμα. Του έβαλα μια πετσέτα στο λαιμό και τον τραβήξαμε με έναν κρατούμενο στο διάδρομο. Ο δράστης μας έδωσε εκεί ένα σημείωμα , που ήταν γεμάτο αίματα».
Στο σημείωμα ο δράστης έγραφε: «Δεν χορτάσατε τόσα χρόνια από τη ζωή μου; Από το 1997 είμαι μέσα. Ακόμη συνεχίζεται και με κρατάτε. Γιατί δε με αφήσατε να βρω ζωντανή τη μάνα μου και να φτιάξω και εγώ μια οικογένεια; Τώρα αναγκαστικά πρέπει να πάρω μια ζωή από εσάς.».
Ο Ιλί Καρέλι προφυλακίστηκε για πρώτη φορά στις ελληνικές φυλακές στις 21/10/1997 για διακεκριμένη κλοπή . Η ποινή του κατά συγχώνευση στο δικαστήριο φτάνει τα 16 χρόνια και 5 μήνες.
-Στις 27/5/2006 αποφυλακίστηκε με όρους μετά από σχετικό αίτημά του, λόγω έκτισης των 3/5 της ποινής του.
-Στις 4/3/2007 όμως προφυλακίστηκε ξανά για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατά ενός ζευγαριού στο Νέο Ηράκλειο, στο σπίτι του οποίου μπήκε για να κλέψει χρυσαφικά, καθώς και για ληστεία.
-Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε 20 χρόνια και 18 μήνες και στο Εφετείο σε 12 χρόνια και 9 μήνες.
-Επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για ναρκωτικά από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Ο Καρέλι κρατούνταν στη Β' πτέρυγα των φυλακών , εκεί δηλαδή που φιλοξενούνται οι κρατούμενοι οι οποίοι εργάζονται και κάθε ημέρα φυλάκισης πιάνει για δυο.
Ετσι έχοντας κατά συγχώνευση (από τις δυο καταδίκες του) ποινή περίπου 20 ετών και 9 μηνών , θεμελίωνε δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για αποφυλάκιση με όρους. Παράλληλα προφανώς, η μητέρα του στην Ιταλία αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, ώστε πέθανε. Ο Καρέλι υπέβαλλε το αίτημα το οποίο όμως (αφού συνεκτιμήθηκαν , όπως επιβάλλει το νόμος τα στοιχεία της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και η συμπεριφορά του στις φυλακές) στις 11/2/2014 απορρίφθηκε



Σχόλιο:

Ο δολοφόνος ισοβίτης θα σκέφθηκε : Ούτως ή άλλως ισοβίτης είμαι, θα τον σκοτώσω και πάλι ισοβίτης θα είμαι. Και θα βγώ έξω σε 15-20 χρόνια. Έτσι, μετά την κατάργηση της θανατικής ποινής, αυξήθηκαν οι θανατικές ποινές-δολοφονίες από τους εγκληματίες. Και από τους τρομοκράτες-δολοφόνους βέβαια, οι οποίοι βγάζουν και βιβλία υποστηρίζοντας ότι είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Αν υπήρχε η θανατική ποινή, θα μειώνονταν κατά 99% οι δολοφονίες. Όταν ο εγκληματίας ξέρει ότι θα εκτελεσθεί, δύσκολα αποφασίζει τον φόνο. Η κοινωνία θα πρέπει να προστατέψει τον εαυτό της από τα καθάρματα. Να γίνει δημοψήφισμα για την επαναφορά της θανατικής ποινής. Θα πάρει πάνω από 95%. Αυτό θα πει Δημοκρατία.







0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου