Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Ντροπή σας, κοπρόσκυλα!


Υπάρχουνε εκατομμύρια άνεργοι Έλληνες που βιώνουνε τραγικές καταστάσεις κι αυτοί δεν έχουνε ντιπ τσίπα. ΞΕΦΤΙΛΕΣ...

Σχεδόν 230 ευρώ πληρώνει η Βουλή για τα νερά και τους καφέδες των βουλευτών κατά τις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών! Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στην Κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η Βουλή (εμείς δηλαδή με τους φόρους μας), καλείται να πληρώσει...
10.023 ευρώ προς την εταιρία που μισθώνει το καφενείο του κοινοβουλίου για τους καφέδες και τα νερά που κατανάλωσαν βουλευτές κατά την διάρκεια 44 συνεδριάσεων Επιτροπών που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν επιτροπές με 50 βουλευτές ως μέλη και άλλες με 19. Για τις πρώτες το μέσο κόστος ανά βουλευτή υπολογίζεται σε 4,5 ευρώ ενώ για τις δεύτερες το κόστος εκτινάσσεται σε 12,1 ευρώ!

Ακόμα και αν υπολογίσει κανείς ότι σε ορισμένες από τις 44 επιτροπές υπήρχαν προσκεκλημένοι (φορείς, συνδικαλιστές κ.ά.) γεγονός που ανεβάζει τον αριθμό σε 60 άτομα, το κόστος ανέρχεται σε 3,8 ευρώ, όταν για να αγοράσει κανείς τα ίδια προϊόντα- καφέ φίλτρου και μικρό μπουκάλι νερό- από το ίδιο καφενείο πληρώνει 1,8 ευρώ!

Το νούμερο γίνεται πιο αντιληπτό αν αναλογιστεί κανείς ότι ο καφές που προσφέρεται είναι φίλτρου και όχι Kopi luwak.


Π.Θ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου