Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Εύγε σε Τζήμερο και Σκυλακάκη ~ Δείτε τι ζήτησαν


Την κατάσχεση της εκλογικής χρηματοδότησης των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λόγω των τεράστιων και μη εξυπηρετούμενων δανείων τους ζητούν με εξώδικα τους προς τις συστημικές τράπεζες οι πρόεδροι της «Δράσης», Θ.Σκυλακάκης και της «Δημιουργίας Ξανά», Θ.Τζήμερος.

Στο εξώδικο του οι δύο πρόεδροι ζητούν την κατάσχεση της χρηματοδότησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου, όπως αναφέρουν, να διασφαλιστούν «τα συμφέροντα των φορολογουμένων, των ιδιωτών μετοχών και των καταθετών.

«Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να δώσουν στον εαυτό τους τη μερίδα του λέοντος από μια τεράστια εκλογική χρηματοδότηση 7 εκ. ευρώ, που ψήφισαν για φέτος, παρά το γεγονός ότι καλύπτονται προνομιακά από τα ΜΜΕ, κατά παράβαση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα για επί ίσοις όροις πληροφόρηση» αναφέρεται στο εξώδικο.

«Όμως ήδη τα δύο κόμματα χρωστούν περισσότερα από 270 εκ. ευρώ στις τράπεζες, από δάνεια, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων είναι μη εξυπηρετούμενα από τον Ιανουάριο του 2013, όπως επισημαίνει ο Επίτροπος Αλμούνια απαντώντας στον ευρωβουλευτή και Πρόεδρο της Δράσης κ. Θ. Σκυλακάκη, που έφερε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο» υπογραμμίζουν «Δράση» και «Δημιουργία Ξανά», οι οποίες ζητούν να ισχύσει για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ ό,τι ισχύει για όλους τους δανειολήπτες και τους οφειλέτες του κράτους, επιχειρήσεις και απλούς πολίτες, που βλέπουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς και τα ακίνητά τους να κατάσχονται, ακόμα και για οφειλές μερικών χιλιάδων ευρώ.

Επιπλέον, οι κ.κ.Σκυλακάκης και Τζήμερος έστειλαν επίσης εξώδικο στην Τράπεζα της Ελλάδας ζητώντας της να ελέγξει ως εποπτεύουσα Αρχή, «εάν χορηγήθηκαν από τις συστημικές τράπεζες στα κόμματα Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ νέα δάνεια εντός του έτους 2013, περίοδο κατά την οποία η αδυναμία εξυπηρέτησης παλαιότερων δανείων από τα κόμματα αυτά είναι απολύτως βεβαιωμένη από τα οικονομικά τους στοιχεία» και «εάν για το 2012 και το 2013 τηρήθηκαν από τις δανείστριες τράπεζες οι τραπεζικοί κανόνες και τα πιστοδοτικά κριτήρια που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία».



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου