Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Αυτό είναι το νέο 10ευρω που θα κυκλοφορήσει 23/9


Στις 23 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο 10ευροΤρία εκατομμύρια καταστήματα και μικρές επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ θα λάβουν τον Ιούνιο ενημερωτικά φυλλάδια και κάρτες με μεταβαλλόμενες εικόνες που παρουσιάζουν το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ, το οποίο θα τεθεί σε κυκλοφορία στις 23 Σεπτεμβρίου 2014, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Το ενημερωτικό φυλλάδιο παροτρύνει τα καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις να διασφαλίσουν ότι τα μηχανήματα επεξεργασίας χαρτονομισμάτων και οι συσκευές εξακρίβωσης της γνησιότητας χαρτονομισμάτων που διαθέτουν έχουν προσαρμοστεί, ώστε να δέχονται το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ.

Το φυλλάδιο υπενθυμίζει στους φορείς, που κατ' επάγγελμα διαχειρίζονται μετρητά, τα μέτρα που θα πρέπει να λάβουν για την προσαρμογή του εξοπλισμού τους, ώστε να δέχεται το νέο χαρτονόμισμα. Τους υπενθυμίζει επίσης ότι η γνησιότητα των χαρτονομισμάτων επαληθεύεται εύκολα και χωρίς τη χρήση ειδικού εξοπλισμού, με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία).

Η διανομή του ενημερωτικού φυλλαδίου ξεκίνησε σήμερα στη Φινλανδία και στην Εσθονία και μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η διάθεσή του σε όλες τις χώρες της ζώνης του ευρώ. Όσοι επιθυμούν να παραγγείλουν επιπλέον αντίτυπα του ενημερωτικού φυλλαδίου, μπορούν να επισκεφθούν τον δικτυακό τόπο
 
 www.nea-trapezogrammatia-euro.eu.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου