Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Τσάμπα ίντερνετ σε δικαιούχους του κοινωνικού μερίσματος


Δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για 12 μήνες, απόκτηση βασικού εξοπλισμού πρόσβασης σε αυτό και εκπαίδευση για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα μπορούν να έχουν από τον επόμενο μήνα (Ιούλιο) όλοι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος σε οκτώ περιφέρειες της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε ο...
Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών, Ταχυδρομείων και Ψηφιακής Σύγκλισης Μενέλαος Δασκαλάκης, πρόκειται για μία νέα δράση του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων "για την ψηφιακή αλληλεγγύη" και αφορά όλες τις οικογένειες- νοικοκυριά που δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης.

Με απλές διαδικασίες και τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται σε όποια από τις επιχειρήσεις συνεργασθούν με τη δράση, οι δικαιούχοι θα έχουν την δυνατότητα:

-          Να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν τη σύνδεσή τους στο διαδίκτυο για 12 μήνες
-          Να αποκτήσουν βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο και εξοικείωσης με τους Η/Υ (PC ή Tablet)
-          Να εκπαιδευτούν στο χώρο τους σε βασική χρήση του Η/Υ και του διαδικτύου από πιστοποιημένους εκπαιδευτές σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών.
Η δράση προβλέπεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.
Η πρωτοβουλία αυτή, αποτελεί το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020».
"Η δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και η βασική γνώση για την αξιοποίησή του, αποτελεί σήμερα αγαθό που πρέπει να είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες. Οι ομάδες πληθυσμού που έχουν δεχθεί τις σοβαρότερες εισοδηματικές απώλειες, ως συνέπεια της οικονομικής κρίσης, είναι αυτές που σήμερα δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο και κινδυνεύουν να καταστούν «ψηφιακά αναλφάβητες».
Η μείωση του ψηφιακού χάσματος μεταξύ αυτών των ομάδων πληθυσμού και σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί βασική προτεραιότητα της κοινωνίας που θέλει να προχωρήσει μπροστά δίνοντας ισότιμα ευκαιρίες σε όλους τους πολίτες της.
Η ΓΓΤΤ με αυτή την επιλογή της αξιοποιεί τους πόρους του ΕΤΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση», ώστε να δώσει την ευκαιρία στους συμπολίτες μας, που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να συμμετάσχουν ισότιμα στα οφέλη της ψηφιακής οικονομίας.
Το επόμενο διάστημα η ΓΓΤΤ θα ανακοινώσει σειρά νέων δράσεων «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου