Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Φορολογικές δηλώσεις 2014 ~ Προς παράταση 1 μηνός;


Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο παράτασης της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων
μέχρι τις 31 Ιουλίου μετά τα σοβαρά προβλήματα που παρατηρούνται στο TAXIS.

Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζουν το ενδεχόμενο της παράτασης, χωρίς ωστόσο να μεταβληθούν οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων.


Πιο αναλυτικά η αναγκαστική παραίτηση του Χάρη Θεοχάρη από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, τα προβλήματα στο Taxis, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι σήμερα έχει υποβληθεί μόλις το 35% των δηλώσεων οδηγούν σε παράταση.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία μέχρι σήμερα, μόλις το 35% των φυσικών προσώπων έχει υποβάλει τη φορολογική δήλωση. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί 1.974.327 δηλώσεις σε σύνολο 5.550.000 δηλώσεων που υπολογίζεται να υποβληθούν φέτος.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων 748.884 δηλώσεις ή το 37,85% του συνόλου είναι χρεωστικές, με συνολικό ποσό φόρου 759,3 εκατ. ευρώ. Ο πρόσθετος φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 1.013 ευρώ.

Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί είτε εφάπαξ μέχρι το τέλος Ιουλίου με έκπτωση 1,5% είτε σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, εκ των οποίων η πρώτη μέχρι το τέλος Ιουλίου, η δεύτερη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και η τρίτη μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου