Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Οι φασίστες του Ιού, από την Εφημερίδα των Συμμοριτών, στοχοποιούν και το bankingnews.gr



Ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας από την Εφημερίδα των Συντακτών….με εμπλοκή bankingnews, τραπεζών και Χρυσής Αυγής. Θα αναμένουμε δημοσίευμα από την Εφημερίδα των Συντακτών γιατί ο πόλεμος των μέσων ενημέρωσης,  κατά της Χρυσής Αυγής απέτυχε παταγωδώς… 

Ως ευφάνταστα σενάρια συνωμοσίας, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την προσέγγιση των συναδέλφων δημοσιογράφων της Εφημερίδας των Συντακτών που ούτε λίγο ούτε πολύ εμπλέκουν την ΤτΕ, τις τράπεζες το bankingnews.gr με την Χρυσή Αυγή.

Η εφημερίδα των Συντακτών αφιέρωσε 3 σελίδες στο bankingnews με τίτλο Χ.Α.= Χρηματιστήριο Αξιών ή Χρυσή Αυγή;
Το bankingnews.gr είναι οικονομικό και τραπεζικό site ενημέρωσης με κριτικό τρόπο προσέγγισης των εξελίξεων που έχει και πολιτική άποψη την οποία και δημοσιοποιεί με σαφή τρόπο και επώνυμα.
Η Εφημερίδα των Συντακτών την οποία και παρακολουθούμε καιρό τώρα (με την καλή έννοια το ρήμα…παρακολουθούμε) έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει τον οποιοδήποτε, ωστόσο έχουμε ορισμένες παρατηρήσεις τις οποίες και κρίνουμε ότι πρέπει να δημοσιοποιήσουμε.
1)Η σημειολογία της επιλογής του χρόνου και των φωτογραφιών δεν είναι τυχαία.
Τα άρθρα του bankingnews.gr για την Χρυσή Αυγή αλλά και για όλα τα πολιτικά κόμματα έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς αλλά το τρισέλιδο της εφημερίδας των Συντακτών δημοσιεύθηκε….ακριβώς την περίοδο όπου κρίνεται η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η φωτογραφία της Τράπεζας της Ελλάδος και οι αναφορές σε Προβόπουλο και Βγενόπουλο είχαν συγκεκριμένο στόχο.
Γιατί π.χ. δεν έγινε καμία αναφορά στην Alpha bank….που έχουμε και εσείς και εμείς σχέσεις και επαφές;
Ξέρετε και ξέρουμε πολύ καλά…..
Το σενάριο συνωμοσίας ότι πίσω από την Χρυσή Αυγή κρύβονται οι τραπεζίτες, η ΤτΕ και άλλοι θεσμοί μπορεί να εξάπτει την φαντασία αλλά δυστυχώς για τον ιό της Εφημερίδας των Συντακτών δεν έχει καμία βάση.
Μάλλον ο ιός βάλλεται από πολλά αντιβιοτικά….και δεν τα βλέπει πολύ καθαρά τα πράγματα.
2)Μας κατηγορεί η Εφημερίδα των Συντακτών ότι «υπερασπιζόμαστε την Χρυσή Αυγή και μόνο για το κόμμα αυτό αναφερόμαστε».
Στην αναζήτηση των θεμάτων στο bankingnews.gr π.χ. και στην λέξη ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται 6.500 άρθρα για τον ΣΥΡΙΖΑ 11 χιλιάδες άρθρα, για την ΝΔ 29.820 άρθρα και για την Χρυσή Αυγή 6.050  άρθρα.
Από την παράθεση των στοιχείων νομίζουμε ότι αποδεικνύονται πολλά…
3)Μας κατηγορεί η εφημερίδα των Συντακτών ότι το site της Χρυσής Αυγής αναπαράγει άρθρα μας αλλά αν επισκεφθείτε το site iskra της γραμμής Λαφαζάνη θα διαπιστώσετε ότι το bankingnews.gr…εμφανίζεται πολλές φορές και ξέρετε γιατί;
Είμαστε το μόνο οικονομικό site που προσπαθεί να δώσει τεκμηριωμένες απαντήσεις, χωρίς λαϊκισμούς,  σε βασικά θέματα που έχει ανοίξει ο ΣΥΡΙΖΑ ειδικά για τις τράπεζες, το χρέος ή ευρύτερα οικονομικά θέματα.
Ένα αριστερό site μας κατηγορεί ως όργανο του κεφαλαίου αλλά αναγνωρίζει ότι παρουσιάζουμε οικονομικά στοιχεία….που δεν επιδέχονται κριτικής.
Αν επισκεφθείτε το antinews το πολιτικό site γνώμης που υπερασπίζεται με θέρμη τον Σαμαρά θα διαπιστώσετε ότι και εκεί υπάρχουμε…με δόσεις κριτικού πνεύματος δημοσιεύσεις του bankingnews.
4)Η Εφημερίδα των Συντακτών και οι δαιμόνιοι δημοσιογράφοι του ιού έχουν κάθε δικαίωμα κρίσεων ή κριτικής αλλά θεωρούμε ότι και εμείς έχουμε κάθε δικαίωμα να προβάλλουμε τις απόψεις μας.
Δεν κρυβόμαστε πίσω από γενικολογίες.
Είμαστε οπαδοί της άποψης ότι η Κεντροδεξιά διαιρεμένη θα είναι μονίμως ηττημένη.
Επανένωση της κεντροδεξιάς με όρους μαντριού δηλαδή να επιστρέψουν οι ψηφοφόροι της Δεξιάς στην ΝΔ δεν υφίσταται υπό τις τωρινές παραδοχές….
Να υπάρξει όμως πολιτική όσμωση ώστε η κεντροδεξιά και ως τέτοια νοούμε ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΑΝΕΛ και ΛΑΟΣ να διαμορφώσουν ένα πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία έχοντας κάνει αυστηρή αυτοκριτική και αλλάζοντας πολλά στις δομές των κομμάτων αυτών…..μπορεί να υπάρξει.
Η Κεντροδεξιά ενωμένη σε επίπεδο ψηφοφόρων δεν μπορεί να υπάρξει, κεντροδεξιά σε επίπεδο κομμάτων μπορεί να υπάρξει υπό όρους…..
Για ορισμένους…όταν ανοίγει ρήγμα…δεν κλείνει απλά έχει περιόδους ύφεσης και ενεργοποίησης….δεν ξέρουμε ίσως να ισχύει αυτό στην κεντροδεξιά αλλά πιστεύουμε ότι είναι όλα θέμα προσώπων,  πολιτικών και υπερβάσεων.
Εσείς ως Εφημερίδα των Συντακτών είστε φίλα προσκείμενοι στην Αριστερά και έχετε κάθε δικαίωμα στην επιλογή σας.
Οι αναφορές μας στην Χρυσή Αυγή εδράζονται στην πεποίθηση όχι απλά εκτίμηση ότι διώκεται πολιτικά ούτως ή άλλως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που εσείς υποστηρίζετε το έχουν αναφέρει πλειστάκις φορές.
Η Χρυσή Αυγή έλαβε 536,9 χιλιάδες ψήφους στις ευρωεκλογές του 2014 και νομίζω ότι πρέπει να κάνετε την αυτοκριτική σας  - μαζί με πολλές άλλες εφημερίδες - γιατί ενώ την παρουσιάζετε ως εγκληματική οργάνωση, ως νεοναζιστές ως κακοποιά στοιχεία, η κοινωνία γύρισε την πλάτη σε αυτές τις αναφορές και με την ψήφο του ο λαός την νομιμοποίησε ακόμη περισσότερο.
Η δημοκρατία μίλησε, μην αψηφήσετε το μήνυμα της δημοκρατίας.
Πρέπει όλες εσείς οι εφημερίδες που ασκήσατε δριμύτατη κριτική με λυσσαλέο τρόπο, κατά της Χρυσής Αυγής να απαντήσετε στο ερώτημα…γιατί ο πόλεμος κατά της Χρυσής Αυγής δεν απέδωσε;
Το μήνυμα των ευρωεκλογών το λάβετε και αν ναι ποιο είναι το πολιτικό διακύβευμα;
Μήπως η Χρυσή Αυγή δεν είναι αυτό που προβάλλετε ως εικόνα από τα μέσα ενημέρωσης, αλλά ίσως από δογματικές εμμονές παγιδευτήκατε σε μια παρωχημένη επιχειρηματολογία που δεν απέδωσε;
Εσείς ω Εφημερίδα των Συντακτών έχετε κάνει την αυτοκριτική σας γιατί παρά τον πόλεμο κατά της Χρυσής Αυγής αποτύχατε και εσείς να την συρρικνώσετε;
Η Χρυσή Αυγή είναι ένα δημοκρατικό κόμμα που η μίζερη στρατηγική της ΝΔ απέτυχε παταγωδώς αλλά μαζί απέτυχαν και όλα τα μέσα ενημέρωσης που τυφλά υποστήριξαν την λάθος στρατηγική.
Θα αναμένουμε δημοσίευμα από την Εφημερίδα των Συντακτών γιατί ο πόλεμος των μέσων ενημέρωσης,  κατά της Χρυσής Αυγής απέτυχε παταγωδώς…

Με εκτίμηση στην Εφημερίδα των Συντακτών

www.bankingnews.gr

Πρώτη ενημέρωση 22:29 - 1 Ιουνίου 2014
Πέτρος Λεωτσάκος

Δημοσιογράφος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου