Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Τελικά πόσα παίρνουν οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών;



Για 350 ευρώ σκέφτηκα, είναι αδιανόητο να στήνεσαι έξω απο το ΥΠΟΙΚ για 6 μήνες και να πλακώνεσαι με τα ΜΑΤ.

Kι όμως, για 3 ωρες απασχόληση με χιλιαρικάκια μισθοδοσία, πλακώνεσαι και με τους Tαλιμπάν στο Βελουχιστάν...



ΙΔΑΧ σημαίνει Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου. Εάν λοιπόν η καθαρίστρια λαμβάνει 1.150 για 5 ώρες, και το ανάγουμε σε 8ωρο, παίρνει 1.840 ευρώ (στο χέρι καθαρά) χωρίς εργοδοτικές εισφορές, ενώ κοστίζει 2.723 με εισφορές.

Η ίδια που βαράει τα ΜΑΤ, φαντάζομαι ότι στην καθαρίστρια της πολυκατοικίας της, αυτό το μισθό ψηφίζει στη γενική συνέλευση και της δίνει.  
-Τί, όχι;



Μην ξεχνάτε ότι καθαρίστρια στα ΕΛΠΕ έπαιρνε κοντά 100.000 ευρώ το χρόνο.

 
Τα στοιχεία που σας παραθέτουμε είναι εντυπωσιακά και δείχνουν μια εικόνα που για πολλούς φαντάζει εξωπραγματική. Αν και θα πει κανείς ότι το δημόσιο τους τα έδινε γιατί τώρα κόπτεται η κυβέρνηση. Η απάντηση είναι ότι επιτέλους κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξεσκεπάσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ που παίζει πολιτικό παιχνίδια στις πλάτες των καθαριστριών. Αραγε όταν γίνει ο Τσίπρας πρωθυπουργός θα τις ξαναπροσλάβει με τα ίδια λεφτά;
  1. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο μέσος όρος κόστους μισθοδοσίας (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) είναι 1080,07 ευρώ μηνιαίως. Χωρίς εργοδοτικές εισφορές είναι περίπου 883 ευρώ. Ο λόγος είναι πως οι καθαρίστριες τετράωρης έπαιρναν την υπερβάλλουσα μείωση που προβλέπεται από το ν. 4024/2011. Εάν αφαιρεθούν από τις 586 οι 12 πλήρους απασχόλησης τότε το κόστος των υπολοίπων ετησίως είναι περίπου 7,5 εκατ. ευρώ. Προσέξτε 4 ώρες δουλεύουν για να παίρνουν καθαρά πάνω από 800 ευρώ όταν στην αγορά δουλεύουν πολλοί 10ωρα για 400 ευρώ.
  2. Η μισθοδοσία των συγκεκριμένων εργαζομένων είναι κατά πολύ υψηλότερη από τη μισθοδοσία ενός νεοδιοριζόμενου υπαλλήλου ΥΕ 8ωρης απασχόλησης (780 ευρώ) και περίπου στα ίδια επίπεδα με ένα νεοδιοριζόμενο υπάλληλο ΔΕ στο δημόσιο (858 ευρώ). Βεβαίως οι μισθοί νεοδιοριζόμενου ΔΕ και ΥΕ στο Δημόσιο βάσει ενιαίου μισθολογίου θεωρούνται πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες της αγοράς. Δηλαδή μια καθαρίστρια με 4 ώρες δουλειάς παίρνει περισσότερα από έναν νεοδιοριζόμενο υπάλληλο.
  3. Το εντυπωσιακό, που φαίνεται και στον πίνακα είναι ότι 12 καθαρίστριες μόνιμης απασχόλησης αμείβονται κατά μέσο όρο μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές με 2.414 ευρώ το μήνα.
  4. Οι καθαρίστριες για 3 ώρες δουλειά παίρνουν 952 ευρώ, αυτές που εργάζονται 4 ώρες παίρνουν 1.066 ευρώ και αυτές των 5 ωρών εργασία αμείβονται με 1.455 ευρώ μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές.
  5. Οι πιο πολλές, 531 στο σύνολο, είναι 4ωρης απασχόλησης που παίρνουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 1.066 ευρώ και είναι οι περισσότερες που φωνάζουν. Ο μέσος μισθός του συνόλου των μερικής απασχόλησης καθαριστριών που είναι 574, φτάνει λοιπόν μαζί με τις εισφορές τα 1.080 ευρώ. Για πείτε μας που υπάρχει τέτοιος μισθός στον ιδιωτικό τομέα;
  6. Το ετήσιο κόστος για τις καθαρίστριες είναι 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Στον επόμενο πίνακα φαίνεται και πόσα εξοικονόμησε το δημόσιο από τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών.
  7. Υπάρχει, όμως, και μια σημαντική παράμετρος που κάποιοι κρύβουν γιατί δεν τους συμφέρει. Εδώ και πολύ καιρό οι χώροι που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών είναι πολύ λιγότεροι καθώς μειώθηκαν τα κτίρια των εφοριών και άλλων υπηρεσιών. Επίσης μειώθηκε και το προσωπικό που εργάζεται στο υπουργείο, επομένως οι καθαρίστριες έχουν πολύ λιγότερη δουλειά να κάνουν απ’ ότι στο παρελθόν. Συγκεκριμένα:

Η επιφάνεια σε τ.μ. των κτιρίων του ΥΠΟΙΚ όπου κατά κύριο λόγο απασχολούνται οι εργαζόμενοι του κλάδου (πλην Τελωνείων-Χημείων) το Σεπτέμβριο 2012 ήταν 302.426 τ.μ. Λόγω των ενοποιήσεων των Δ.Ο.Υ. (Ιανουάριος 2013-Απρίλιος 2014) που ήδη έχει πραγματοποιηθεί η συνολική επιφάνεια κτιρίων του ΥΠΟΙΚ έχει μειωθεί κατά 121.911 τ.μ. που σημαίνει μείωση 40% σε σχέση με την προαναφερθείσα επιφάνεια.

Σημειωτέον πως το 80% των εκκενώσεων των κτιρίων πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα
Ιαν 2013 έως Ιούνιος 2013. Σε ότι αφορά τις Κεντρικές Υπηρεσίες αυτές χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια υπηρεσίες ιδιωτικών συνεργείων για τις υπηρεσίες καθαρισμού.

Για συνολική επιφάνεια 91.472 τ.μ. απασχολούνται 179 ΥΕ Καθαριότητας Μ/Α με ετήσιο μισθολογικό κόστος 2.319.840,00 €συμπεριλαμβανομένων και των εργοδοτικών εισφορών. Χωρίς αυτές είναι: 1.825.800,00 €.

Σύγκριση: ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων: Στις 13/8/2013 υπεγράφη σύμβαση με εταιρεία καθαρισμού, για τον καθαρισμό του κτιρίου της ΓΓΠΣ (Χανδρή 1), το οποίο είναι 30.000 τμ.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, απασχολούνται 17 άτομα πλήρους απασχόλησης και 2 άτομα 2ωρης απασχόλησης με μηνιαίο κόστος 20.000+23%=24.600, δηλαδή ετησίως 295.200 ευρώ.
Οι αποδοχές των καθαριστριών, οι οποίες καθορίζονται με τον νόμο 3863/2010 /ΦΕΚ 115 Α, ανέρχονται συνολικά σε 126.000€, οι εργοδοτικές εισφορές 34.748 € και το υπόλοιπο ποσό είναι το κέρδος της εταιρείας περιλαμβανομένων και των υλικών καθαρισμού.

Για 30.000 τ.μ. το συνολικό κόστος (μισθοδοσία, υλικά, κέρδος) είναι 300.000 € περίπου. Για τριπλάσια επιφάνεια στις Δ.Ο.Υ. Αττικής το μισθολογικό μόνο κόστος είναι 2.320.000 € περίπου.
Άρα το μισθολογικό κόστος για την τριπλάσια επιφάνεια είναι 250% περισσότερο από τη χρήση ιδιωτικού συνεργείου.

Τα αποκαλυπτικά στοιχεία που σας παραθέτει το antinews δεν έχουν σκοπό να «ακυρώσουν» τον αγώνα των καθαριστριών. Δικαίωμά τους να διαμαρτύρονται. Ο βασικός σκοπός μας είναι να μάθει ο ελληνικός λαός την αλήθεια για το τι ποσά υπερασπίζονται και για πόσες ώρες εργασίας. Και να αποκαλυφθεί ο βρόμικος ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ που χρησιμοποιεί το όνομα «καθαρίστρια» που έχει και… κοινωνική φόρτιση, προκειμένου να κερδίσει πολιτικά οφέλη.



Καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ: 1.066€ / 4ώρες εργασίας την ημέρα * 22 εργάσιμες τον μήνα = 12,11€ την ώρα
Ιδιωτικός υπάλληλος πλήρους απασχόλησης με μισθό: 1.000€ / 8 ώρες εργασίας * 22 εργάσιμες = 5,68€ την ώρα
Ιδιωτικός υπάλληλος πλήρους απασχόλησης με βασικό μισθό: 586€ / 8 ώρες εργασίας * 22 εργάσιμες = 3,33€ την ώρα


Ο τραγέλαφος είναι ότι υπάρχουν και καμιά 30αριά 8ωρες καθαρίστριες οι οποίες δεν είναι σε διαθεσιμότητα. Συνεχίζουν να καθαρίζουν το ΥΠΟΙΚ αμειβόμενες με 2400€ μεικτά.

Μιλάμε για 2.400€ οι 8ωρες και 1.066€ οι 4ωρες μετά από τις περικοπές στο Δημόσιο που έλαβαν χώρα τα τελευταία χρόνια.

Εύλογο βέβαια το ερώτημα: Εάν τώρα κερδίζουν τόσα, πόσα έπαιρναν πριν τις περικοπές;

Εκατομμύρια συμπολίτες μας στον ταλαίπωρο ιδιωτικό τομέα προσπαθούν να βρουν εργασία ακόμα και τον ιδιαίτερα χαμηλό βασικό μισθό. 

Είναι απίστευτη, τερατώδης πρόκληση να αμείβει το ημιθανές οικονομικά Δημόσιο, υπαλλήλους Υ.Ε. για καθαρισμό, με τέτοιους υψηλότατους μισθούς.

-Μήπως «λεφτά υπάρχουν» ακόμα και το 2014;
-Εσύ άνεργε που ψάχνεις για εργασία 6 μήνες και το μόνο που βρίσκεις είναι part time με 300€ μεικτά «και αν σου αρέσει», πως σου φαίνεται αυτό;
-Εσύ υπάλληλε που δουλεύεις 10ωρα για να αμείβεσαι το 1/3 όσων παίρνουν οι 4ωρες καθαρίστριες, τι γνώμη έχεις; 


Πέραν των ανωτέρω εξοργιστικών στοιχείων, ακούσαμε και διαβάσαμε για μισθούς «πείνας».

«Δεν παίρνουν χιλιάρικα, να 900€ παίρνουν» ή «να ορίστε, παίρνουν 450€ καθαρά» λένε οι προπαγανδιστές (ή οι στόκοι).

Πρόκειται περί απύθμενου θράσους και στρεψοδικίας. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας που δημοσιεύτηκαν στην Ελευθεροτυπία, για να πειστούμε ότι οι μισθοί τους είναι χαμηλοί, ωστόσο δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τα εκκαθαριστικά και έτσι πέτυχαν το τέλειο αυτογκόλ.

Να γιατί:
Μια προσεκτικότερη ματιά στα δημοσιευθέντα εκκαθαριστικά καταδεικνύει την αλήθεια: ο μεικτός μισθός είναι 900€. Ωστόσο αφορά μόνο το 75% του κανονικού μισθού διότι οι καθαρίστριες είναι σε διαθεσιμότητα. Άρα ο κανονικός της κυρίας που έδωσε το εκκαθαριστικό της στην Ελευθεροτυπία είναι 1.200€.
Το ξαναγράφω για να μην το ξεχνάμε: ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.

Τα καθαρά της είναι μόνο 450€ όπως ισχυρίζονται διάφοροι; Όχι δεν είναι μόνο τόσα. Η συγκεκριμένη κυρία ήταν τόσο καλά αμειβόμενη, που είχε πάρει στεγαστικό δάνειο ενδεχομένως από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (στα εκκαθαριστικά εμφανίζεται πάνω δεξιά με κωδικό ΤΠΔ) η δόση του οποίου βεβαίως, αφαιρείται αυτομάτως από τα καθαρά.


Άρα δεν μιλάμε για 450€ αλλά για 700€ καθαρά που και πάλι είναι το 75% όσων έπαιρναν πριν μπουν σε διαθεσιμότητα. Τα καθαρά στον πλήρη μισθό της θα ήταν 930€.
Ας το επαναλάβω: ΓΙΑ 4 ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ.


Τελικά χρειαζόμασταν αριθμητικά τόσες καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ;

Να απαντήσω με ένα παράδειγμα: Το κτίριο του ΥΠΟΙΚ στην Καραγεώργη Σερβίας είναι 2.900τμ. Σε αυτό απασχολούνταν 40 καθαρίστριες. Σε κάθε καθαρίστρια αναλογούσαν 73 τ.μ. καθαρισμού! Εσείς οι αναγνώστες, πόσα λεπτά κάνετε στο σπίτι σας για να καθαρίσετε 73 τ.μ.; 20 λεπτά; Μισή ώρα;; Μία ώρα;;;
Και όμως το Δημόσιο μας, επειδή σέβεται τα χρήματα των φορολογούμενων, ήθελε 1 καθαρίστρια ανά 73 τ.μ., κάθε μέρα για 4 ώρες.
Την συνέχιση αυτής της αθλιότητας, υποστηρίζει σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά και διάφοροι της «λαϊκής» δεξιάς. 


Επίλογος

Η προπαγάνδα που έχουμε υποστεί σε οποιοδήποτε θέμα αφορά απομάκρυνση αχρείαστων ή/και αργόμισθων Κρατικών-Δημοσίων Υπαλλήλων, είναι άνευ προηγουμένου. Ωστόσο κάποια ζητήματα έχουν εκτός από ηθικό και σημειολογικό αντίκτυπο. Οποιαδήποτε υποχώρηση του Δημόσιου και επαναπρόσληψη των καθαριστριών με τους συγκεκριμένους μισθούς θα αποτελεί συντριπτική ήττα αλλά και ύβρι έναντι των εκατομμυρίων ανέργων ή χαμηλά αμειβόμενων φορολογούμενων του ιδιωτικού τομέα.

Το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό (σε σχέση με την υπερφορολόγηση αλλά και την ανεργία που υφίσταται ο ιδιωτικός τομέας) αλλά και πρακτικό. Το Δημόσιο θα μπορούσε για παράδειγμα με τα χρήματα που εξοικονομούνται από τις απολύσεις και το outsource, να προσλάβει νοσηλευτές, γιατρούς ή οποιαδήποτε άλλη σημαντική ειδικότητα χρειάζεται. Σε κάθε περίπτωση όταν μια επιχείρηση κάνει περικοπές προσωπικού, ξεκινάει απο τους λιγότερο απαραίτητους για αυτό που λέμε run the business.

Φυσικά περιμένουμε την εξαργύρωση της επαναστατικότητας των καθαριστριών ανάλογη με αυτήν της Αγλαΐας Κυρίτση της πρώην ΕΡΤ, που κατέβηκε υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ή μήπως να περιμένουμε και καμιά υποψηφιότητα με την ΝΔ; Ποτέ δεν ξέρεις...










ΠΗΓΕΣ:
Το Βήμα
Antinews
imperatorlex.blogspot.de

15 σχόλια:

Προβληματικός είπε...

Στη χώρα της βρωμιάς, οι "καθαρίστριες" μάχονται για την καθαριότητα!

Ανώνυμος είπε...

τι λες βρε παιδί μου..... παίρνουν 800 ολόκληρα ευρώ!!!!! αυτό είναι αίσχος και καθαρίστριες και γυναίκες να παίρνουν 800 ευρώ?
να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, αφού εγώ δεν μπόρεσα να έχω μια.
Εγώ γιατί δουλεύω και δεν πληρώνομαι? μαλάκας είμαι?.....εεεεεεεε......μήπως?

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ιδιωτικός υπάλληλος, (πολύ) μέτρια αμοιβόμενος. Αλλά δεν με αφορούν οι ανοησίες που γράφετε. Από πότε μία αδικία καθιστά άλλη μία σωστή;
Απαράδεκτο το άρθρο, ενδεικτικό του επιπέδου που με μια γρήγορη ματιά αναβλύζει αυτό το "μπλογκ". Και εις ανώτερα.

Ανώνυμος είπε...

@μέτρια αμοιβόμενο ιδιωτικό υπάλληλο....
Δηλ. επειδή γράφει τα πραγματικά νούμερα το επίπεδο του μπλογκ είναι χαμηλό ή η δική σου αντίληψη είναι χτισμένη σε νοοτροπία σοσιαλιστικού παρελθόντος;

Ανώνυμος είπε...

Σε εσένα που λες για τα 800 ολόκληρα ευρώ σε πληροφορώ ότι πρέπει να μάθεις να διαβάζεις πιο προσεκτικά. Που αλλού για τετράωρη απασχόληση πληρόνονται σήμερα 800 ολόκληρα ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

Έχουν μεγάλη πλάκα όλοι αυτοί οι υπερασπιστές αλλά και οι κατήγοροι των παραπάνω αμοιβών...Αναρωτιέμαι πόσοι δεν έχουν "γλύψει" κατουρημένες ποδιές για να μπορούν να αμοίβονται σε κάποια άλλη αντίστοιχα αμοιβόμενη υπηρεσία. Ελάχιστοι δικαιούνται να ομιλούν απαλλαγμένοι από αυτές τις προθέσεις και σε αυτούς όλοι πρέπει να τους αναγνωρίζουν το ισχυρό του χαρακτήρα, ιδιαίτερα όταν αρνήθηκαν να αποτελέσουν Πολίτες πρώτης κατηγορίας, όταν ολόγυρά τους οι πολίτες δεύτερης και τρίτης, ποδοπατιούνταν από αυτούς που συνωστίζοταν στα γραφεία (βουλευτικά) ευρέσεως εργασίας...Πολύ σωστά πάντως γράφεται η πραγματικότητα...

Ανώνυμος είπε...

Έχουμε χάσει προ πολλού το μέτρο και τη λογική μας.Μετά από τόσους ανέργους όταν κάποιοι ακούν για απολύσεις τρελαίνονται μόνο στο άκουσμα "απόλυση" και δεν τους ενδιαφέρει καν ο λόγος!Να μην απολυθεί κανείς φωνάζουν!Ακόμη και αυτοί που έχουν να πατήσουν στη δουλειά τους μήνες ολόκληρους.Ακόμη και αυτοί που δεν έχουν αντικείμενο,παρουσιάζονται μεν κανονικά "δουλεύουν" οχτάωρο κοιτάζοντας ντουβάρια και μουντζουρώνοντας χαρτιά να περάσει η ώρα.Δηλαδή πρέπει να συνεχίσουν να απολαμβάνουν μισθό μην κάνοντας τίποτα απολύτως μόνο και μόνο για να μή χάσουν τη "δουλειά" τους;
Όσο για τις καθαρίστριες που είναι και το θέμα μας δεν ουρλιάζουν και δεν τραβάνε το γιακά των αστυνομικών γιατί θα μείνουν χωρίς δουλειά αλλά γιατί δεν θα είναι πλέον στο δημόσιο.Αυτό είναι το ζόρι τους,
Το υπουργείο πάντα θα έχει την ανάγκη καθαρισμού οπότε μπορούν να συστήσουν μια εταιρία καθαρισμού,να γίνει ένας τυπικός διαγωνισμός που θα έχουν και αρκετά μόρια αν θέλετε λόγω προηγούμενης εμπειρίας και να δώσουν την προσφορά τους.
Άνεργες δεν είναι.Εκτός δημοσίου είναι και γι'αυτό όλος ο κακός χαμός.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ.... ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Κ ΤΑ ΠΑΧΟΥΛΑ ΛΕΦΤΑ... ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ..

Unknown είπε...

Το κακό είναι ότι σε αυτή την χώρα έχουμε χάσει την κοινή λογική εδώ και χρόνια και για αυτό έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Αν δεν θεωρούσαμε λογικά όλα τα παραπάνω και δεν τα δικαιολογουσαμε πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά:
Τα 800 ευρώ μας φαίνονται ασήμαντο θέμα για 4 ώρες απασχόληση. Η εξοικονόμηση όμως 2,5 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε ένα μόνο υπουργείο είναι αμελητέα; Σκεφτείτε να επεκτεινοταν αυτό το ξεσκαρταρισμα στο σύνολο του υποικ και κατβεπεκταση στο σύνολο του δημόσιου τομέα, αυτά τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ πόσα θα μπορούσαν να είναι και τι επαφρυνση θα είχε ο Έλληνας φορολογουμενος. Τι επενδύσεις θα μπορούσαν να γίνουν με αυτά τα χρήματα και πόσοι άνθρωποι θα μπορούσαν να απασχολουνταν κάπου παραγωγικα...
Στο εξωτερικό το δημόσιο λειτουργεί υπό το πρίσμα του 3ε: Economy, effectiveness, efficiency. Μπορεί να μου πει κάποιος ποιο από τα τρία χρησιμοποιουμε στο Ελληνικό δημόσιο; Αφήστε με να μαντέψω... Το τρίτο το μακρυτερο

Yannis54 είπε...

@ Βαγγελη και λοιπους...
Εντοπιζω 2 παραλογα στα παραπάνω, πέραν του ΧΥΔΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ.
1) Απο ποτε η "παραγωγικοτητα και απολαβές" ειναι ευθυνη του εργαζομενου και οχι του ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ /ΕΡΓΟΔΌΤΗ;
2) Η όποια "εξοικονομηση" των όποιων "εκατομυριων" από το όποιο υπουργειο ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;;
3) Ειναι η προσπάθεια "εξοικονομησης" ΚΑΘΟΛΙΚΗ ή ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ή άλλως ΕΠΙΔΕΧΟΜΕΝΗ -πολλες- ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ;; Μηπως η φιλολογια περι ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ αφορα το "ισογειο" της ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ;;

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ "ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ" ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΙΣ ΛΥΠΟΣΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙ ΚΑΝΑΝΕ. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΟΥ ΞΑΝΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΙΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΡΑΩΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΤΥΠΟΥΣΕ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΠΟΔΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ? ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΧΤΥΠΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΨΩΝΙΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ?? ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ, ΑΡΧΙΣΑΝΕ ΝΑ ΚΡΑΖΟΥΝΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΑΝΕ. ΜΗΝ ΤΙΣ ΛΥΠΟΣΑΣΤΕ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. ΑΛΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ ΜΕ 200 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ. ΠΟΥΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΥΣΤ.

Ανώνυμος είπε...

Για τις απολυμενες απο τις τοσες ιδιωτικες εταιριες γιατι δεν φωναξε κανεις? Γιατι δεν τραγουδησε κανεις? Γαιτι δεν κατεβηκε κανεις για συμπαρασταση διαμαρτυριας?
Τον πουλο, οπως λεει και ο αλλος.

Unknown είπε...

Αγαπητέ Yanni54 σε μεγάλο βαθμό τα ερωτήματα σου τα έχω ήδη θέσει πρώτος. Η παραγωγικοτητα είναι φυσικά θέμα του εργοδότη όπως επίσης και η λήψη της απόφασης περί βέλτιστης κατανομής των πόρων και της εξοικονομησης χρημάτων. Το γεγονός ότι είναι επιλεκτική η επιλογή των καθαριστριων και όχι ανωτέρων κλιμακιων το έθεσα ήδη, όπως επίσης και ότι η εξοικονόμηση χρημάτων θα ήταν δραματικά μεγαλύτερη αν είχαν διώξει εντελώς από το δημόσιο χιλθαδες κοπριτες πλήρους απασχόλησης με πολύ μεγαλύτερες απολαβές. Το μοντέλο που ανέφερα στο εξωτερικό εφαρμόζεται σε κάθε τμήμα κάθε δημόσιου οργανισμού προφανώς και όχι στις καθαριστριες τους. Ο λόγος; Πολύ απλά επειδή δεν μπορούν να αποφασίσουν την συνέχιση η μη κάποιας δραστηριοτητας με αμειγως οικονομικούς δείκτες αλλά με γνωμωνα το κοινό συμφέρον. Και το κοινό συμφέρον είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το συμφέρον συντεχνιων και κοπριτων.

Γενικολόγος είπε...

Παρόλο που τα ποσά μπορεί να αληθεύουν, δυστηχώς παραμένει ένα κακό και προπαγανδιστικό άρθρο. Εκτός απ' τα ποσά που παίρνουν οι καθαρίστριες, μάθαμε ακόμα πως 1. Η καθαρίστρια δεν δικαιούται να παίρνει τόσα χρήματα. 2. Οι καθαρίστριες βαράνε τα ΜΑΤ. 3. Οι καθαρίστριες αμοίβονται με 2.645ευρώ το 12,5ωρο (απλή μέθοδος των τριών, παρόλο που η ημιαπασχόληση ίσως αμοίβεται λίγο παραπάνω απ' την πλήρη). 4. "επιτέλους κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν το μαχαίρι στο κόκαλο και να ξεσκεπάσουν και τον ΣΥΡΙΖΑ". 6. καθαρίστρια στα ΕΛΠΕ έπαιρνε κοντά 100.000 ευρώ το χρόνο (κι εγώ λοιπόν γνωρίζω έναν υδραυλικό που παίρνει 1200 ευρώ τον χρόνο, αλλά ούτε εγώ σας λέω ποιος είναι έτσι για σπάσιμο).
Ο επίλογος δε είναι καταπληκτικός, αφού μας μαθαίνει πως "Οποιαδήποτε υποχώρηση του Δημόσιου και επαναπρόσληψη των καθαριστριών με τους συγκεκριμένους μισθούς θα αποτελεί συντριπτική ήττα αλλά και ύβρι έναντι των εκατομμυρίων ανέργων ή χαμηλά αμειβόμενων φορολογούμενων του ιδιωτικού τομέα", αλλά δεν αποτελούν ύβρι τα εκατομμύρια άνέργων ή χαμηλά αμειβόμενων φορολογουμένων έναντι των καθαριστριών (και άλλων που λαμβάνουν ακόμα κάποιο αξιοπρεπές εισοδήματα).

Ανώνυμος είπε...

κολοκρατος..............

Δημοσίευση σχολίου