Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Θεούλης του Δημοσίου στην Ξάνθη ~ Δείτε τι έκανε


Aπίστευτες καταστάσεις και...επινοήσεις αποκαλύπτονται από τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα δικαιολογητικά όσων δημοτικών υπαλλήλων έχουν προσληφθεί στο δημόσιο και με την ευθύνη του...ΑΣΕΠ.
 
Οι περιπτώσεις που έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα στον δήμο Ξάνθης, όπου ο έλεγχος συνεχίζεται είναι χαρακτηριστικές.


Να σημειωθεί ότι οι σχετικοί έλεγχοι σε όλους τους ΟΤΑ της χώρας γίνονται μετά από εντολή του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για έλεγχο όλων των πιστοποιητικών των διορισθέντων στο δημόσιο, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες των ΟΤΑ ανέλαβαν τον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των δημοτικών υπαλλήλων.

Σε μια περίπτωση στην Ξάνθη ένας εργαζόμενος προσλήφθηκε στον Δήμο το 2008 μέσω ΑΣΕΠ με πλαστό, όπως προκύπτει τώρα, απολυτήριο από Λύκειο της Ξάνθης.

Αρχικά τη θέση του είχε καταλάβει ένα άλλος υποψήφιος. Ο πρώτος όμως παρά το γεγονός ότι έκανε χρήση πλαστού απολυτηρίου είχε απίστευτο θράσος. Προσέφυγε στο ΑΣΕΠ και κατέθεσε ένσταση και κατάφερε να δικαιωθεί σε βάρος του συναδέλφου του, με αποτέλεσμα να προσληφθεί, παρά την πλαστότητα του δικού του απολυτηρίου, το οποίο όπως αποδείχθηκε τότε δεν ελέγχθηκε.

Σε μια άλλη περίπτωση που αποκαλύφθηκε πιο τελευταία ένας υπάλληλος διορίστηκε πριν 20 χρόνια σε δημοτική επιχείρηση. Αυτή όμως στη συνέχεια έκλεισε και ο ίδιος μεταφέρθηκε στον Δήμο Ξάνθης. Οπως προέκυψε τώρα από τον έλεγχο ο υπάλληλος προσκόμισε απολυτήριο από το Λύκειο της Σταυρούπολης Ξάνθης στο οποίο όμως ...δεν είχε φοιτήσει ποτέ.

Ένας τρίτος υπάλληλος είχε προσληφθεί αρχικά στον Δήμο Αθηνών για να μεταταχθεί στη συνέχεια στον Δήμο Ξάνθης. Οπως προέκυψε τώρα το απολυτήριό του από το δημοτικό ήταν πλαστό. Το τελευταίο φερόταν να έχει εκδοθεί σε μια περίοδο όπου το συγκεκριμένο δημοτικό σχολείο δεν είχε καν ιδρυθεί.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΝ ΡΩΤΑΩ ΑΝ ΕΝΑΣ ΜΠΗΚΕ ΣΕ ΔΗΜΟ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΝΕΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΘΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΝ?

Δημοσίευση σχολίου