Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Συγχαρητήρια στα ζώα που τους ξαναψηφίσανε


Μειώνουν την εγγύηση του Καρχιμάκη από το 1 εκατομμύριο στις 10.000 ευρώ!!! 

Σε άρση του όρου της χρηματικής εγγύησης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ που είχε επιβληθεί στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη για την κακουργηματική κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της..
Πολιτείας, προχώρησε με διάταξή του ο 3ος τακτικός ανακριτής Δημήτρης Φούκας. 


Η υπόθεση για την οποία είχε επιβληθεί στον πολιτικό -μετά την απολογία του τον περασμένο Μάρτιο στον ανακριτή- η επίμαχη εγγυοδοσία καθώς και απαγόρευση εξόδου από την χώρα, αφορά καταγγελίες υπαλλήλου της ΕΥΠ ότι ο πρώην υπουργός λάμβανε αντίγραφα απόρρητων εγγράφων της υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στο σκεπτικό της διάταξής του, με την οποία ο κ. Καρχιμάκης απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής εγγύησης, ο ανακριτής αναφέρει ότι, εξαιτίας της οικονομικής και οικογενειακής κατάστασης του βουλευτή, συντρέχει λόγος άρσης της εγγυοδοσίας. Κρίνει επίσης ότι στον κατηγορούμενο διατηρείται ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Ο δικαστικός λειτουργός επισημαίνει τα εξής:

«Eν όψει της οικογενειακής και οικονομικής του κατάστασης, όπως προκύπτει από τα προσκομισθέντα έγγραφα, κρίνεται ότι δεν είναι δυνατή η τήρηση του περιοριστικού όρου της εγγυοδοσίας ενός εκατομμυρίου ευρώ που του επιβλήθηκε με την ανωτέρω διάταξή μας. Δεδομένου δε, ότι ο κατηγορούμενος διατηρεί σταθερούς δεσμούς με την Ελλάδα, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ανάκρισης και δεν έχει υπάρξει στο παρελθόν φυγόποινος ή φυγόδικος, κρίνεται ότι η άρση του όρου δεν θα δυσχεράνει την ανάκριση. Συνεπώς συντρέχει λόγος να αρθεί η εγγυοδοσία του».

Με την πρότασή της προς τον ανακριτή η εισαγγελέας Ελένη Μαυροπούλου τάχθηκε υπέρ της μείωσης της χρηματικής εγγύησης αυτής από 1 εκατ. ευρώ στα 10.000 ευρώ και της διατήρησης της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίδικη αναφορά γυναίκας υπαλλήλου της ΕΥΠ φέρει ημερομηνία 11.4.2013 και απευθύνεται προς το διοικητή της υπηρεσίας τον οποίο ενημερώνει πως ο πρώην υπουργός φέρεται να λάμβανε από υπαλλήλους της ΕΥΠ αντίγραφα των απόρρητων συντασσόμενων κάθε μήνα «αναφορών κατάστασης ασφαλείας - εκτίμησης απειλής», των ημερήσιων δελτίων ενημέρωσης και λοιπών εγγράφων που απευθύνονταν προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Εξωτερικών, Δημόσιας Τάξης και Άμυνας (συμμετοχή σε ομάδα κατασκοπείας που ενεργεί κατά των εθνικών συμφερόντων).
Στο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει ο κ. Καρχιμάκης αναφέρεται επίσης πως έπεισε άγνωστο στην ανάκριση υπάλληλο του ΥΠΕΘΑ να του παραδώσει αντίγραφα απόρρητων εγγράφων με πληροφορίες και ειδήσεις που αφορούσαν την ασφάλεια και την αμυντική ικανότητα της χώρας.

Ο βουλευτής αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, φέρεται να αποδίδει την υπόθεση σε εσωτερική διαμάχη στην ΕΥΠ και υποστηρίζει πως η επίμαχη αναφορά της υπαλλήλου, που τον έφερε ενώπιον του ανακριτή, έχει κίνητρα «μονομερή» που αφορούν την «ικανοποίηση υπερασπιστικών αναγκών διωκόμενου συναδέλφου της».

Επικαλούμενος επίσης απόσπασμα από την επίμαχη αναφορά στο οποίο η γυναίκα, μάρτυρας κατηγορίας πλέον στην υπόθεση, αναφέρεται σε «ανηλεή και απάνθρωπο διωγμό» που υπέστησαν συνάδελφοί της «από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και τα ανδρείκελά του στο υπουργείο και στην υπηρεσία», της αποδίδει «πολιτικά κίνητρα».
Τέλος όσον αφορά μέρος του κατηγορητηρίου που σχετίζεται με απόρρητα έγραφα του ΥΠΕΘΑ, που είχαν βρεθεί στο γραφείο του, ο κ. Καρχιμάκης έχει υποστηρίξει πως αυτά τα είχε λάβει από άγνωστο αποστολέα το 2007 και τα είχε χρησιμοποιήσει σε επερώτηση στη Βουλή στην οποία είχε απαντήσει ο τότε υπουργός Άμυνας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
....

Σχόλιο ιστολογίου kostasxan: Το συμπέρασμα που εξάγεται από την συγκεκριμένη απόφαση (δημιουργείται, σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους, δικαστικό προηγούμενο) είναι πως ΚΑΝΕΙΣ δεν θα πρέπει να πληρώνει από τούδε και στο εξής εγγύηση για να μην προφυλακιστεί, προφασιζόμενος οικονομικούς λόγους. Ακόμη και στην περίπτωση που βρεθούν υπό την κατοχή του άκρως απόρρητα έγγραφα, Εθνικής σημασίας, στα οποία δεν έχει καμία θεσμική πρόσβαση και τα οποία δεν έχει παραδώσει στις αρμόδιες αρχές αμέσως μετά την μεταβίβαση τους στην κατοχή του, θα κυκλοφορεί ελεύθερος κι ας χαρακτηρίζεται (από χώρες που σέβονται την εθνική τους ασφάλεια) τουλάχιστον ως... ύποπτος κατασκοπίας!
Ο κ. Καρχιμάκης, όμως, δεν είναι κατάσκοπος.... Είναι δημόσιος υπάλληλος, πρώην βουλευτής και υπουργός και εξέχων στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, (διετέλεσε Γραμματέας του Κόμματος επί ΓΑΠ κυρίως αλλά και επί Βενιζέλου), ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις παραμένει έμπιστος του Γ. Α. Παπανδρέου, ο οποίος πρόσφατα δήλωσε πως δεν τον ενδιαφέρει να γίνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ...
Βέβαια, θα πρέπει όλοι να θυμηθούμε και το τι γράψανε συγκεκριμένοι κύκλοι εναντίον των δικαστικών λειτουργών όταν επέβαλαν την μεγάλη και πρωτοφανή για τα δικαστικά μας χρονικά εγγυοδοσία στον Μ. Καρχιμάκη... Ίσως η σημερινή εξέλιξη να είναι μια "ειρωνική" απάντηση της Δικαιοσύνης σ´ αυτούς τους κύκλους... Ίσως είναι μια μορφή "εκδίκησης"σε όλους αυτούς τους κύκλους που αντιμετωπίζουν κάποια θέματα διαρροών επί θεμάτων Εθνικής ασφαλείας όπως αντιμετωπίζουν τις ειδήσεις και τις διαρροές από τους κοσμικούς κύκλους του Κολωνακίου και της Μυκόνου...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου