Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Αίσχος! Καταστρέφουν την αλβανική πολιτιστική κληρονομιά +vid


«Τεράστιοι καπνοί από φλεγόμενα χασισόδεντρα σκέπασαν το Λαζαράτι και πολλά χωριά της σημερινής Αλβανίας» μιας και οι παραγωγοί έβαλαν φωτιά στις καλλιέργειες τους πριν την έφοδο της αστυνομίας, μετέδωσε το Associated Press. 

Το «απόρθητο» κάστρο, όπως συνηθίζουν πολλοί να αποκαλούν το χωριό Λαζαράτι της σημερινής Αλβανίας, έναν από τους πλέον γνωστούς χασισοβολώνες της Ευρώπης, άντεξε μόλις πέντε ημέρες στον...
κλοιό της αστυνομίας. 

Από το απόγευμα της Πέμπτης, η αστυνομία ελέγχει κάθε γωνιά στο χωριό των χασίς όπου παράγονταν 900 τόνοι κάθε χρόνο. Σήμερα αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, στο κέντρο του χωριού, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της σημερινής Αλβανίας.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κατασχέθηκαν 12 τόνοι επεξεργασμένο χασίς, έτοιμο προς πώληση (σ.σ. δεν υπολογίζονται σ” αυτό οι τεράστιες ποσότητες χασίς, τις οποίες έκαψαν από μόνοι τους οι κάτοικοι του χωριού προτού φθάσει η αστυνομία), δύο εργαστήρια για εξασφάλιση αποστάγματος χασίς ή χασισοέλαιο και δύο άλλα για την ξηρή επεξεργασία του. 

Καταστράφηκαν, επίσης, 80.000 φυτά, από τα οποία αναμένονταν 26 τόνοι ξηρό χασίς. Κατασχέθηκε ακόμη ένα ολόκληρο οπλοστάσιο, με διάφορα ήδη όπλων, πυρομαχικά, εκρηκτικά κ.λπ. 

Συνολικά συνελήφθησαν 14 άτομα και πολλά άλλα καταζητούνται από την αστυνομία. 

Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρις ότου ελεγχθούν όλα τα σπίτια, καταστραφούν οι καλλιέργειες χασίς, και ο εξοπλισμός επεξεργασίας και συντήρησής του. 

Η αστυνομική επιχείρηση στο Λαζαράτι άναψε τα αίματα στην αλβανική Βουλή, με τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα να ανεβάζει σε τέτοιο σημείο τους τόνους, που ο πρόεδρος του σώματος, Ιλίρ Μέτα, (με τον οποίο ο κ. Μπερίσα ήταν σύμμαχοι στην προηγούμενη κυβέρνηση) να ζητάει την απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού από την αίθουσα για κάποιο χρονικό διάστημα. 

















1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑΣ ΚΟΠΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΠΟΣΥΡΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑΣ ΚΟΠΗΣ ΧΗΜΙΚΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΗΣ ΝΤΠ ΠΟΥ ΟΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΕΡΝΕΙ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΖΟΜΠΙ. Η ΚΑΚΟΜΟΙΡΑ Η ΦΟΥΝΤΑ ΑΠΛΑ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΣ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ ΑΝ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ.

Δημοσίευση σχολίου