Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Mε ανακίνηση του Τσάμικου μας ευχαριστούν οι Αλβανοί για την υποστήριξη


Όταν η απλή λογική δεν επιτρέπει την εξαγωγή συμπερασμάτων για την εξήγηση πολιτικών συμπεριφορών, τότε υποχρεώνεται ο καθείς να αρκεστεί σε υποθέσεις.

Ο λόγος για την ελληνική υποστήριξη στην υποψηφιότητα της Αλβανίας για ένταξη στην Ε.Ε., χωρίς να τεθεί κανένας όρος, την στιγμή που έχουμε πληθώρα ανοικτών θεμάτων.


Θεωρώντας ως δεδομένο ότι την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να την καθορίζει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, χωρίς τη συναίνεση του πρωθυπουργού, η ευθύνη για την αδυναμία της χώρας μας να αριθμήσει έστω και ένα επιτυχές συμβάν, ανήκει και στους δύο. Ακόμη και αν -σύμφωνα με τα καθιερωμένα πλέον- όλοι φταίνε για όλα, πλην του πρωθυπουργού, ο οποίος απλώς προεδρεύει. Μπορώ επομένως να υποθέσω, πως μόνον προσωπικούς λόγους έχουν οι δύο πολιτικοί για την ανεπιτυχή εξωτερική πολιτική, ή διακρίνονται από παντελή αδυναμία να κατανοήσουν την βαρύτητα  που έχουν τα θέματα αυτής πολιτικής.

Έχουμε ανοικτό θέμα με την Αλβανία την άρνησή της να εφαρμόσει την συμφωνία για την ΑΟΖ που υπέγραψε. Έχουμε την παρελκυστική τακτική να αναγράφει στα αλβανικά διαβατήρια τα ελληνικά τοπωνύμια με τις αλβανικές ονομασίες, όπως ήταν την εποχή του Τουρκαλβανού Αλή Πασά, που είναι και εκβιαστική, επειδή η Ελλάδα υποχωρεί για να μη εμποδίσει τους Βορειοηπειρώτες να εισέρχονται στην χώρα.

Έχουμε επίσης, την παραχώρηση ναυστάθμου και στρατιωτικών αεροδρομίων στην Τουρκία, κίνηση σαφώς εχθρική από πλευράς των Αλβανών σε βάρος της Ελλάδας, αφενός διότι γνωρίζουν την ιμπεριαλιστική τακτική των Τούρκων κατά της χώρας μας, αφετέρου η χρήση αλβανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων από την Τουρκία, κατ’ ουδένα τρόπο δεν μπορεί θεωρηθεί ότι αποβλέπει στην άμυνά της.

Έχουμε τα διάφορα προσκόμματα της Αλβανίας να μη κατασκευάσουμε στρατιωτικά νεκροταφεία για να αναπαυθούν οι ήρωές μας του 1940, έχουμε και την υφαρπαγή της ακίνητης περιουσίας
Βορειοηπειρωτών. Επίσης, έχουμε την σκόπιμη μη εφαρμογή της Συμφωνία της Κερκύρας που δίνει συγκεκριμένα προνόμια στην Ελληνική Κοινότητα, αλλά και την ενίσχυση αλβανικών φασιστικών ομάδων σε ανθελληνικές δραστηριότητες.

Κοντά σ’ αυτά και σε άλλα παρόμοια, ιδιαιτέρως σημαντικό -ως επίκαιρο- είναι το θέμα των Τσάμηδων. Σύσσωμα τα αλβανικά κόμματα -λίγες μόνον ώρες μετά την υπογραφή από τον κ. Βενιζέλο, χωρίς κανένα όρο, αλλά και με δηλώσεις του υπουργού που έδειχναν την ικανοποίησή του για την πρόοδο της Αλβανίας στην ενταξιακή πορεία της στην Ε.Ε.- πήραν μέρος στο εκθεσιακό Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για την εναρκτήρια τελετή που διοργανώνει το τσάμικο κόμμα στην Αλβανία και ο πρόεδρός τους, κ. Ίντριζι, όπως ενημερώνει η ιστοσελίδα Himara.gr.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρωθυπουργός κ. Έντι Ράμα, ο πρόεδρος της αλβανικής Βουλής και πρόεδρος τους κόμματος Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης κ. Ιλίρ Μέτα, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ.Μπάσα και όλο το υπουργικού συμβούλιο.Στο δε πρωτοσέλιδο άρθρο της Αλβανικής «Πανόραμα», γραμμένο από τον πρόεδρο της Οργάνωσης «Τσαμουριά», κ. Αρντιάν Τάνα επαναφέρεται η διεκδίκηση της… Θεσπρωτίας και μεγάλου τμήματος της Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας!

Υποστηρίζεται ότι «Οι Αλβανοί της "Τσαμουριάς" ζούσαν στα δικά τους εδάφη από τα πανάρχαια χρόνια, από τους κόλπους τους αναδείχθηκαν μορφές όπως ο βασιλιάς Πύρος της Ηπείρου, οι Μάρκος Μπότσαρης, Φώτης Τζαβέλας, Οδυσσέας Ανδρούτσος κα.».

Έχουν το θράσος όχι μόνο να αρνούνται την συνεργασία με τους Ιταλογερμανούς εναντίον της Ελλάδας (διαπιστωμένη και από τον ΟΗΕ), αλλά διαστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα υποστηρίζουν και ότι τους πολέμησαν «ένθεν και ένθεν των συνόρων».

Αποθρασυνθέντες από την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας να υποστηρίξει τα δίκαιά της, απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση «να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους Τσάμηδες, επιτρέποντάς τους να επιστρέψουν στις εστίες τους και να πάρουν τις περιουσίες τους».

Πολλές άλλες παρόμοιες ανοησίες περιέχει το άρθρο, αλλά και ο κ. Γκρούεφσκι με ανοησίες κυβερνά και πλουτίζει τόσα χρόνια, όμως το σκοπιανό ζήτημα καταλήγει σε βάρος μας. Το συγκεκριμένο άρθρο αποτελεί ένα από μια σειρά άρθρων και τηλεοπτικών ρεπορτάζ που ετοιμάζονται στη γείτονα χώρα για τα 70χρονα της «εθνοκάθαρσης των Τσάμηδων» (από τους… Έλληνες)

Αντιλαμβάνονται οι δύο συν-πρωθυπουργοί πού θα καταλήξουν όλα αυτά;

Ο Μακεδών / voria.gr


Ακόμη:
Κατεβάστε ~ Οι Τσάμηδες και η Τσαμουριά
10 ερωτήσεις & 10 απαντήσεις για Τσάμηδες - Τσαμουριά


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προφανώς κάποιοι είπαν στους "κυβερνήτες" μας να δεχθούν την υποψηφιότητα της Αλβανίας χωρίς πολλά πολλά. Γιατί αλλιώς... Καλά που οι "δημοκτατικά εκλεγένοι κυβερνήτες" μας ασκούν ανεξάρτητη εθνική πολιτική (αυτό είναι ανέκδοτο αν δεν το καταλάβατε... παρακαλώ γελάστε).
Και επειδή οι Αλβανοί τα ξέρουν αυτά αντιδρούν ανάλογα. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Δημοσίευση σχολίου