Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Προσοχή! Πιάσανε το ακροαριστερό δολοφόνο Μαζιώτη +pics


Δυστυχώς ο ακροαριστερός δολοφόνος είναι ζωντανός και μπορεί το παρακράτος των δικαστών να τον ξαναφήσει βλακωδώς ελεύθερο να σκοτώνει κοσμάκη.

Παραλίγο λουτρό αίματος με χειροβομβίδα! Τραυματισμένος ένας αστυνομικός και τουλάχιστον δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ενας Αυστραλός.

 Η σύλληψη του επικίνδυνου εγκληματία ήταν επεισοδιακή, καθώς την ώρα που τρία άτομα κρατούσαν όπλα η περιοχή ήταν γεμάτη από τουρίστες και απλούς πολίτες που είχαν συρρεύσει στο κέντρο, λόγω των εκπτώσεων.



Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ αστυνομικών και ενόπλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εκ των δραστών είναι ο καταζητούμενος για τρομοκρατία, Νίκος Μαζιώτης, ο οποίος τραυματίστηκε και συνελήφθη. Στη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε ένας αστυνομικός και τουλάχιστον ένας πολίτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για τους υπόλοιπους δράστες. Ένας ακόμη αστυνομικός, θα ήταν σίγουρα νεκρός, αν δεν τον έσωζε το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, πάνω στο οποίο καρφώθηκε η σφαίρα από το όπλο του Μαζιώτη, πριν πέσει και αυτός τραυματισμένος!

Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Μητροπόλεως 44, κοντά σε υποκατάστημα τράπεζας, όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ύποπτους για ληστεία και ειδοποίησαν το κέντρο επιχειρήσεων. Υπό την καθοδήγηση αξιωματικού της Αντιτρομοκρατικής, οι αστυνομικοί επενέβησαν.

Οι αστυνομικοί κάλεσαν τους ενόπλους να παραδοθούν και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών, ενώ κατά πληροφορίες έγινε χρήση και χειροβομβίδας από την πλευρά των δραστών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τραυματίστηκε ο Νίκος Μαζιώτης, ένας αστυνομικός και ένας πολίτης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον τραυματία, ενώ οι συνεργοί του διέφυγαν.

Ο τραυματίας ένοπλος έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, όπως και ο πολίτης που τραυματίστηκε, ενώ ο αστυνομικός, που έχει τραύμα στο μηρό, μεταφέρθηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. 

Ο Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Θωρακοχειρουργικό Τμήμα, στα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και θα χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βραχίονα.

Ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο, ενώ έχει τροποποιηθεί η εφημερία και όλα τα επείγοντα περιστατικά στο Θωρακοχειρουργικό μεταφέρονται σε άλλα τμήματα.

Αν ο Νίκος Μαζιώτης χρειαστεί να νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, υπάρχει πρόβλεψη, ενώ υπενθυμίζεται ότι στον 10ο όροφο υπάρχει δωμάτιο που είναι διαμορφωμένο ειδικά για τέτοιου είδους περιπτώσεις, από την περίοδο της νοσηλίας του Σάββα Ξηρού.


Πώς έγινε η σύλληψη - Το νέο σενάριο 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, εδώ και ένα μήνα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες, ότι ο Νίκος Μαζιώτης βρίσκεται στην Αθήνα και κινείται στο κέντρο.

Σήμερα το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Μαζιώτη κινείται στο Μοναστηράκι.

Αστυνομικές δυνάμεις σπεύδουν στην περιοχή και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς με είδη κάμπινγκ και ζητά έναν σάκο. Η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο και ειδοποιεί την αστυνομία. Βγαίνοντας οι αστυνομικοί τον καλούν να παραδοθεί. Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί.

Καθοδηγούμενοι από αξιωματικό της Αντιτρομοκρατικής που βρισκόταν στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ, ο οποίος αντελήφθη ότι πρόκειται για τον Ν. Μαζιώτη, κατάφεραν να τον εγκλωβίσουν στην οδό Μητροπόλεως 44, στην Καπνικαρέα. Εκεί ακολούθησε συμπλοκή.

Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι στην ανταλλαγή πυροβολισμών συμμετείχε και ένα δεύτερο άτομο που θεωρείται συνεργός του καταζητούμενου για τη δράση του "Επαναστατικού Αγώνα" – πιθανολογείται ότι ήταν τουλάχιστον ένας. Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί.




















                                    

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου