Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Εκλογές εδώ και τώρα!


Δεν έχει κανένα νόημα να παρατείνει ο Σαμαράς τον χρόνο των εκλογών και να φτάσει έως τον Φεβρουάριο του 2015, ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει 180 ψήφους για την εκλογή νέου Προέδρου Δημοκρατίας.

Η κυβέρνησή του δείχνει σαφή σημάδια, όχι απλώς κόπωσης, αλλά διάλυσης. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι σε πλήρη σύγχυση μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Προσπαθώντας να αναβάλει το πολιτικό του τέλος, επιλέγει...
προσωπικά για καίριες θέσεις ανθρώπους λαϊκιστές, άχρηστους και ολίγιστους, στους οποίους δεν θα ανέθετε κανείς να διαχειριστούν ούτε περίπτερο, όχι υπουργείο μιας χώρας που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Στον τομέα των μεταρρυθμίσεων δεν προχωρά τίποτα, επικρατεί πλήρης ατολμία και άρνηση. Οι αποκρατικοποιήσεις όχι μόνο δεν θα αποφέρουν τα δεκάδες δισεκατομμύρια που περίμενε η κυβέρνηση, αλλά ούτε καν προχωρούν εντός του χρονοδιαγράμματος. Το πρωτογενές πλεόνασμα που βγήκε από αιματηρές θυσίες των Ελλήνων και άγρια υπερφορολόγηση σκορπίστηκε σχεδόν αμέσως σε προκλητικές παροχές προς εκείνους τους δημόσιους υπαλλήλους και λειτουργούς που έχουν τον τρόπο να εκβιάζουν το κράτος για να παίρνουν αυτό που θέλουν.

Εκατοντάδες άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί εξακολουθούν να απομυζούν παρασιτικά πολύτιμους πόρους χωρίς να παράγουν κανένα έργο. Οι καταχρεωμένες και ελλειμματικές ΔΕΚΟ βουλιάζουν ολοένα και περισσότερο στην απαξίωση, με διορισμένες διοικήσεις χωρίς όραμα και θέληση για δουλειά. Όλα γίνονται για το θεαθήναι, τίποτα για την ουσία. Παντού όπου εμπλέκεται το ελληνικό δημόσιο επικρατεί προχειρότητα, αναβλητικότητα, ωχαδερφισμός, βλαχομεγαλείο και παλιατζούρα.

Τα τεράστια εθνικά μας προβλήματα χειροτερεύουν με κάθε ημέρα που περνά. Η κυβέρνηση κάνει πως δεν βλέπει τα κύματα των λαθρομεταναστών που κατακλύζουν τη χώρα, και στρουθοκαμηλίζει αλλάζοντας απλώς το όνομά τους σε... "παράτυπους μετανάστες"! Το οξύ δημογραφικό μας πρόβλημα δεν απασχολεί κανέναν, καταδικάζοντας τη χώρα σε νέο γύρο οικονομικής εξαθλίωσης λόγω κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος στο προσεχές μέλλον. Οι ένοπλες δυνάμεις παραπαίουν, η αμυντική βιομηχανία έχει σβήσει κυριολεκτικά.

Μπορεί όντως οι εκλογές να δημιουργήσουν προβλήματα στην οικονομία και να φέρουν τριβές με τους δανειστές μας, αλλά δεν μπορεί και η Ελλάδα να συνεχίσει να πορεύεται με επικεφαλής έναν πρωθυπουργό ο οποίος δείχνει να έχει στερέψει τελείως από ιδέες και από ενέργεια και απλώς μας κάνει πλάκα διορίζοντας υπουργούς τη Βούλτεψη, τον Ντινόπουλο, τον Γιακουμάτο και τον Μητσοτάκη και έχοντας τον Ταμήλο ως επικοινωνιακή αιχμή του δόρατος στα ΜΜΕ...


Stirlitz

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου