Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Αφού το λέει ο γιατρός, εμείς πάμε πάσο



 Ένας γιατρός του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τόσο σίγουρος για τα οφέλη του κόκκινου κρασιού στην υγεία και την ικανότητά του στο να εξορκίσει τα εμφράγματα που το συνταγογραφεί σε ασθενείς του τα τελευταία 10 χρόνια.

Ο Δρ William McCrea, 58 ετών, από το Bath, συμβουλεύει τους ασθενείς με καρδιακή νόσο  να πίνουν...
δύο ποτήρια κόκκινο κρασί την ημέρα, το διαδίδει ακόμα και στις διαδρομές του – μια ασυνήθιστη πρακτική που προτάθηκε από μια έκθεση περίπου 10 χρόνια πριν, ότι οι γάλλοι υποφέρουν από λιγότερα καρδιακά επεισόδια παρά τη λιπαρή διατροφή και τα υψηλότερα ποσοστά καπνίσματος, όπως αναφέρθηκε από το Bath Chronicle.

Ο καρδιολόγος πιστεύει ότι οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες έχουν μειώσει τον κίνδυνο μιας δεύτερης καρδιακής προσβολής σε ασθενείς του κατά το ήμισυ, και τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου κατά 20%.

Τόσο σίγουρος για τα οφέλη του είναι ο γιατρός, που την τελευταία δεκαετία διανέμει τακτικά μεζούρες 125ml από κόκκινο κρασί σε ασθενείς στο Great Western Hospital στο Swindon, όπου εργάζεται και συνταγογραφεί διαφορετικές χρονιές για τα υψηλότερα επίπεδα των αντιοξειδωτικών τους.

Μιλώντας στο Bath Chronicle, ο Δρ Mc Crea είπε: «Στη Γαλλία οι άνθρωποι καταναλώνουν το διπλάσιο ποσοστό λίπους από εμάς ,καπνίζουν περισσότερο και δεν ασκούνται, αλλά οι θάνατοι από εμφράγματα είναι στα μισά των δικών μας.

«Αν το πίνετε με μέτρο – όχι περισσότερο από δύο ποτήρια – έχει ευεργετική επίδραση στην στεφανιαία νόσο. Κάνει τρία πράγματα: αποτρέπει την ανάπτυξη θρόμβων στο εσωτερικό των αρτηριών, αυξάνει την καλή χοληστερόλη, η οποία ονομάζεται HDL, και προκαλεί διαστολή των αρτηριών.

«Σταματάει το να υποστείτε καρδιακή προσβολή και πάλι, αν είναι με μέτρο. Το έχω δώσει σε 10.000 ασθενείς. Θα πρέπει να πίνουν πέντε λίτρα χυμό φρούτων για να πάρουν τα ίδια οφέλη με δύο ποτήρια κόκκινο κρασί.

«Όταν κάποιος παθαίνει καρδιακή προσβολή είναι ένα σοκ, οι άνθρωποι ανησυχούν και έχουν άγχος έτσι ώστε το κόκκινο κρασί βοηθά επίσης στο να τους χαλαρώσει και να μειώσει το άγχος.»

Ο Δρ Mc Crea πιστεύει, επίσης, μια δόση κόκκινο κρασί βοηθά στο να εξοστακιστούν οι θρόμβοι στο αίμα, βοηθώντας να διατηρηθεί η ομαλή  επένδυση των αιμοφόρων αγγείων.

Η ρεσβερατρόλη, είναι μια καλά τεκμηριωμένη ένωση που βρέθηκε στα δέρματα των κόκκινων σταφυλιών του κρασιού, πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνη για πολλά από τα οφέλη στην υγεία που προκαλεί το κόκκινο κρασί.

Το αντιοξειδωτικό έχει πιστωθεί για την προστασία από τα πάντα, από την παχυσαρκία μέχρι την καρδιακή νόσο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου