Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Νέο ECDL με ανανέωση του πιστοποιητικού ~ ECDL Update



“Έληξαν” τα πτυχία ECDL! 50-70 ευρώ η ανανέωση. Όλοι οι φορείς πιστοποίησης.
 
Το χρονικό διάστημα από 16/6/2014 έως 28/2/2015 ορίζεται ως μεταβατική περίοδος ανανέωσης όλων των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί από 1/1/2006 (πιστοποιητικά που ανήκουν στο Διαπιστευμένο Καθεστώς)

H διαδικασία ECDL Update είναι η διαδικασία ανανέωσης των πιστοποιητικών ECDL ώστε να αποδεικνύεται ότι οι γνώσεις και δεξιότητες για τις οποίες έχει πιστοποιηθεί ένας κάτοχος Πιστοποιητικού ECDL εξακολουθούν να είναι επίκαιρες σύμφωνα με την...
ισχύουσα εξεταστέα ύλη (syllabus). Αποτελεί μια εξέταση η οποία βασίζεται στο ισχύον syllabus των ενοτήτων ECDL και καλύπτει εκτός άλλων τις νέες γνώσεις και δεξιότητες σε σχέση με τα προγενέστερα Syllabi  και την λειτουργικότητα  των νεότερων τρεχουσών εκδόσεων λογισμικού.


Ειδικότερα η διαδικασία ECDL Update διατίθεται σε δυο ξεχωριστές εξετάσεις: 

To ECDL Standard Update που αφορά σε όλους τους κατόχους πιστοποιητικών ECDL Profile, ECDL Core/Core+, ECDL Start ή ECDL Progress, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ενοτήτων ή το Syllabus με βάση το οποίο έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό τους. 

To ECDL Advanced Update που αφορά σε όλους τους κατόχους πιστοποιητικών ECDL Expert, ανεξάρτητα από τον αριθμό των ενοτήτων ή το Syllabus με βάση το οποίο έχουν αποκτήσει το πιστοποιητικό τους.

Οι ενότητες ανάλογα την εξέταση  ECDL  Update είναι οι εξής:       

ECDL Standard Update
ECDL Advanced Update
  • Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων
  • Υπηρεσίες Διαδικτύου
  • Επεξεργασία Κειμένου
  • Υπολογιστικά Φύλλα
  • Παρουσιάσεις
  • Βάσεις Δεδομένων
  •  Επεξεργασία κειμένου σε προχωρημένο επίπεδο
  • Υπολογιστικά Φύλλα σε προχωρημένο επίπεδο
  • Παρουσιάσεις σε προχωρημένο επίπεδο
  • Βάσεις Δεδομένων σε προχωρημένο επίπεδο
Δημιουργείστε τον προσωπικό σας λογαριασμό υποψηφίου ΕΔΩ και απευθυνθείτε με τον αριθμό της e-κάρτας σας σε ένα Πιστοποιημένο Εξεταστικό Κέντρο ECDL για να εξεταστείτε και να αποκτήσετε το νέο επικαιροποιημένο πιστοποιητικό ECDL Profile.

Σύμφωνα με τη νέα Κ.Υ.Α. 4204/14 (ΦΕΚ-1263 Β/16-5-14) η διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών ορίζεται στα τρία (3) έτη από την ημερομηνία έκδοσης ή ανανέωσης τους.

Το χρονικό διάστημα από 16/6/2014 έως 28/2/2015 ορίζεται ως μεταβατική περίοδος ανανέωσης όλων των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί από 1/1/2006 (πιστοποιητικά που ανήκουν στο Διαπιστευμένο Καθεστώς)

Για όλους τους κατόχους πιστοποιητικών ECDL που δεν ανήκουν στο διαπιστευμένο καθεστώς (έκδοση πριν την 1/1/2006) έχει ήδη ενεργοποιηθεί ο Λογαριασμός ECDL Profile τους και μετά την συμμετοχή τους σε εξετάσεις θα αποκτήσουν ένα ECDL Profile πιστοποιητικό, το οποίο θα μπορεί να ανανεωθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Από 1/3/2015 η διαδικασία ανανέωσης θα πραγματοποιείται σύμφωνα με όσα ισχύουν στον Κανονισμό Πιστοποίησης Υποψηφίου και αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιτήρησης.



Πηγή: ecdl.gr



Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξαν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011, δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας.

Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει.

Δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημόσιου τομέα από την Δευτέρα είναι “ξεκρέμαστοι” αφού απαραίτητο προσόν της πρόσληψης τους ήταν η προσκόμιση πιστοποιητικού πληροφορικής, το οποίο έχει πλέον λήξη. Χρυσές δουλειές για την εταιρεία ECDL η οποία κατάφερε να περάσει τη σχετική κοινή υπουργική απόφαση και να θέσει σε ομηρία εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της, έτσι ώστε κάθε τρία χρόνια να πληρώνουν χαράτσι στα ταμεία της.

Το Ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο δεν έχει τελειωμό. Τα ίδια πιστοποιητικά ECDL σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν δια βίου διάρκεια, όπως και όλα τα άλλα πιστοποιητικά όπως Cambridge, Microsoft κ.ά. στην Ελλάδα ο τοπικός αντιπρόσωπος κατάφερε να κάνει το πιστοποιητικό ECDL συνδρομητικό και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή, δηλαδή την ώρα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι πανικόβλητοι θα τρέχουν από Δευτέρα να προλάβουν την ανανέωση τους πληρώνοντας όσο-όσο προκειμένου να μην χάσουν τη θέση τους.

Ήδη από τα εξεταστικά κέντρα ECDL άρχισαν τα τηλέφωνα στους πελάτες να τρέξουν να ανανεώσουν πληρώνοντας για δεύτερη φορά το πιστοποιητικό που πήραν πριν τρία χρόνια, γιατί όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες της “αρπαχτής” σε τρία χρόνια ξεχνάς το Excel και το Word.

Στην Ελλάδα της κρίσης και της ανεργίας κάποιοι συνεχίζουν να πλουτίζουν στις πλάτες των πολιτών.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ECDL

Καταργείται η τριετής ισχύς των πιστοποιητικών πληροφορικής (ECDL). Μετά το σάλο που προκάλεσε η ΚΥΑ 4204 (ΦΕΚ 1263/Β/16-5-2014) του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Αρβανιτόπουλου και σύμφωνα με έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες, υπεγράφη η κατάργησή της από τον νυν Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κο Λοβέρδο.
Τη σχετική ΚΥΑ, που όριζε την τριετή λήξη των πιστοποιητικών πληροφορικής , έσπευσαν να εκμεταλλευτούν οικονομικά κάποιοι φορείς πιστοποίησης και ήδη μεγάλος αριθμός κατόχων πιστοποιητικών έχει προχωρήσει σε διαδικασία ανανέωσης καταβάλλοντας ποσά από 75€ έως 150€, σύμφωνα με τις σχετικές διαφημίσεις στο google και άλλα μέσα των συνεργαζόμενων εξεταστικών κέντρων των φορέων αυτών.
Οι 8 από τους 10 φορείς πιστοποίησης δεν είχαν προχωρήσει σε αντίστοιχη διαδικασία, καταγγέλλοντας στα συναρμόδια υπουργεία «ως άδικη και καταχρηστική» την τριετή ισχύ των πιστοποιητικών πληροφορικής, μέσω του συλλογικού οργάνου ΣΥΝΕΦΟΠ (Σύνδεσμος Ελλήνων Φορέων Πιστοποίησης).
Αναμένεται η δημοσίευση της σχετικής απόφασης του υπουργού κου Λοβέρδου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να σταματήσει η ανησυχία των κατόχων πιστοποιητικών πληροφορικής για την ισχύ τους και να παύσει η καταβολή χρημάτων για την ανανέωση αυτών.

Δημοσίευση σχολίου