Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Vapshot ~ «Κεφάλι» στο λεπτό, με εισπνεόμενο αλκοόλ +vid


Ένα νέο gadget που επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέπουν το ποτό τους σε ατμό και να το καταναλώνουν εισπνέοντάς το έχει αναστατώσει τους ειδικούς στο εξωτερικό, οι οποίοι έσπευσαν να το καταδικάσουν καθώς μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε κατάχρηση.

Η νέα τεχνολογική ανακάλυψη λέγεται Vapshot, κοστίζει...
520 ευρώ και πρόκειται για ένα μηχανισμό ο οποίος συμπιέζει το υγρό μετατρέποντάς το σε αέριο.

Όπως δηλώνει περήφανα η εταιρία: «Με αυτόν τον τρόπο ο καταναλωτής μπορεί «να κάνει κεφάλι» στο λεπτό, ατμοποιώντας το ποτό του και καταναλώνοντας το αμέσως με ένα καλαμάκι.» Πως συμβαίνει αυτό; Ρίχνεις το ποτό που θέλεις να καταναλώσεις στο μηχάνημα Vapshot, το οποίο ατμοποιεί το υγρό και στη συνέχεια γεμίζεις ξανά το μπουκάλι με τον ατμό που δημιουργήθηκε. Το αλκοόλ που εισπνέεται διοχετεύεται πολύ άμεσα στο αίμα, μέσω των πνευμόνων και δημιουργεί άμεσες αντιδράσεις στον οργανισμό.
 
Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο καθώς οι επιπτώσεις του αλκοόλ που εισπνέεται είναι πολύ μεγαλύτερες από το αλκοόλ που πίνεται παραδοσιακά. Ο ανθρώπινος οργανισμός δεν έχει την δυνατότητα να επεξεργαστεί το αλκοόλ μέσω του πεπτικού συστήματος και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ ακραία επίπεδα μέθης, ειδικά αν ο καταναλωτής πιεί-εισπνεύσει παραπάνω αλκοόλ από το κανονικό.

Η εταιρία από την άλλη εμφανίζεται καθησυχαστική: « Επειδή το Vapshot σερβίρεται σε καθορισμένη ποσότητα ανά άτομο είναι πολύ εύκολο να προσδιορίσεις την ποσότητα αλκοόλ που διοχετεύεται στον οργανισμό σου. Η ποσότητα αυτή είναι πολύ χαμηλότερη από αυτήν που δέχεται ο οργανισμός ενός ανθρώπου που καταναλώνει ένα ποτό ή ένα μείγμα διαφόρων αλκοολούχων ποτών.»












 http://www.krasiagr.com/?p=58696


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"συμπιέζει το υγρό μετατρέποντάς το σε αέριο" δεν υπάρχει.

Δημοσίευση σχολίου