Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ποιά είναι τα πιο περίεργα ποτά στον κόσμο


Snake_wineΜπορεί οι περισσότεροι από μας όταν λέμε ποτό να εννοούμε ένα δροσερό Riesling ή ένα φρουτώδες Shiraz αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν πως αλκοολούχο ποτό μπορεί να γίνει σχεδόν από το τίποτα: το μόνο που χρειάζεται είναι σάκχαρα, μαγιά και λίγος χρόνος.

Οι φυλακισμένοι έφτιαχναν λαθραία μεθυστικά ποτά στο κελί τους χρησιμοποιώντας φρούτα και ζάχαρη ενώ οι Ινουίτ (Εσκιμώοι), διψούσαν τόσο για μια σταγόνα ποτού, που έφτιαχναν «κρασί» από νεκρούς… γλάρους! Τα υπόλοιπα περίεργα ποτά θα τα διαβάσετε παρακάτω…



Κοκτέιλ με ανθρώπινο δάχτυλο
Ένα μπαρ στον Καναδά είναι υπεύθυνο για το πιο αηδιαστικό κοκτέιλ στο κόσμο-το Sourtoe κοκτέιλ, που εκτός από διάφορα υλικά περιέχει και ένα ανθρώπινο δάχτυλο! Το μπαρ του Downtown Hotel  στη πόλη Dawson έχει μια παράδοση (που ξεκίνησε το 1970) να βάζει ένα ανθρώπινο δάχτυλο στο συγκεκριμένο κοκτέιλ. Αυτοί που είναι αρκετά γενναίοι ώστε να το πιουν γίνονται μέλη ενός κλαμπ, το οποίο έχει περίπου 50.000 άτομα μέχρι στιγμής. Πρόσφατα όμως ένας γενναίος πότης ήπιε το ποτό, κατάπιε και το δάχτυλο (!), παρόλο που υπήρχε πρόστιμο 500 δολαρίων σε όποιον το κάνει. Τώρα το μπαρ βρίσκεται σε αναζήτηση άλλου δαχτύλου. Το προηγούμενο το είχε δωρίσει στους ιδιοκτήτες ένας θαμώνας, μετά από ένα ατύχημα που είχε με την μηχανή του γκαζόν.
Pizza_Beer_Company_186012

Κρασί από πίτσα
Η Mamma Mia’s Pizza Beer δημιουργήθηκε το 2006 από το ζεύγος Seefurth στο Ιλινόις. Όπως εξηγούν στην ιστοσελίδα τους, η συγκεκριμένη μπύρα παράγεται στην κυριολεξία από πίτσα. Πολτοποιούν μια πίτσα, την κάνουν πουρέ και την σουρώνουν «όπως ένα φακελάκι τσαγιού»! Το ζυμάρι της πίτσας αποτελείται από νερό, αλεύρι και μαγιά και από πάνω ρίχνουν ντομάτα, ρίγανη, βασιλικό και σκόρδο. Η μπύρα είναι διαθέσιμη σε περισσότερα από 200 σημεία λιανικής πώλησης στις ΗΠΑ και σε εστιατόρια του Ιλινόις και της Πενσυλβάνια.

Scorpion_Vodka 

Κρασί με φίδι και σκορπιό
Αυτό το… απεχθές κρασί γίνεται προσθέτοντας σε καθαρό αλκοόλ ένα ολόκληρο φίδι και ένα σκορπιό και αφήνοντας τα μέσα στο αλκοόλ να ζυμωθούν. Η προέλευση του, όπως και άλλων παρόμοιων  ποτών είναι η Ασία. Το συγκεκριμένο καταγράφτηκε για πρώτη φορά στη Κίνα, την εποχή της δυναστείας των Zhou. Η κατανάλωση του θεωρείται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες ενώ σύμφωνα με την παραδοσιακή κινέζικη ιατρική μπορεί να δώσει νέα δύναμη σε οποιοδήποτε ασθενή. Νωρίτερα αυτό τον χρόνο, στη βόρεια Κίνα, μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού ένα εφτάψυχο  φίδι, που διατηρούνταν σε κρασί ρυζιού ξέφυγε από το μπουκάλι και της δάγκωσε το χέρι!
Reindeer-Horn-Whiskey

Ουίσκι  από κέρατα ταράνδου
Αυτό το παραδοσιακό ταϊλανδέζικα ουίσκι γίνεται κλείνοντας  σε ένα μεγάλο πήλινο σκεύος κέρατα ταράνδου, ρίζα ginseng και άλλα βότανα, τα οποία στη συνέχεια φιλτράρονται και εμφιαλώνονται. Τα κέρατα ταράνδου πιστεύεται ότι αυξάνουν την ευζωία ενώ σε μερικές νοτιοανατολικές ασιατικές περιοχές πιστεύεται ότι η κατανάλωση τους φέρνει κύρος και κοινωνικό στάτους.



babymicewinelarge

Κρασί από μικρά ποντικάκια
Αυτό είναι ένα παραδοσιακό κινέζικο και κορεάτικο ποτό που γίνεται από την ζύμωση μωρών ποντικιών. Πιστεύεται ότι είναι ένα δυναμωτικό ποτό, που κάνει πολύ καλό στην υγεία και καταναλώνεται κυρίως στην επαρχία της Κορέας. Γίνεται ρίχνοντας ζωντανά ποντίκια 2-3 ημερών σε ένα μπουκάλι με κρασί ρυζιού και αφήνοντας τα να ζυμωθούν περίπου ένα χρόνο πριν την κατανάλωση.


Κρασί από νεκρό γλάρο
Είναι απλό: βάζεις ένα νεκρό γλάρο σε ένα μπουκάλι, γεμίζεις το μπουκάλι με νερό και το αφήνεις στον ήλιο για να γίνει η ζύμωση. Αυτή η..λιχουδιά εφευρέθηκε από τους Εσκιμώους. Λέγεται ότι έχει γεύση πετρελαίου ενώ το hangover της επόμενης ημέρας είναι μνημειώδες!



http://www.krasiagr.com/?p=58891

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου