Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Συνελήφθη μαύρος ρατσιστής


Συνελήφθη προχθές 1-8-2014 το μεσημέρι στην περιοχή της Κυψέλης, από αστυνομικούς του Τ.Α. Κυψέλης και της Ο.Π.Κ.Ε., 42χρονος ρατσιστής λαθρομετανάστης από Νιγηρία, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του 27ου Τακτικού Ανακριτή για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και ληστείες κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση σε βάρος ηλικιωμένων Ελλήνων
.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Κυψέλης, ο συλληφθείς, μαζί με άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται, είχαν συστήσει το τελευταίο έτος εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν ρατσιστικές επιθέσεις και ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ειδικότερα, οι δράστες επέλεγαν ένα υποκατάστημα τράπεζας και όταν έβλεπαν ηλικιωμένο άτομο να εισέρχεται σε αυτό, ένα μέλος της ομάδας το έθετε σε διακριτική παρακολούθηση. Όταν αποχωρούσε ο ηλικιωμένος από την τράπεζα, το εν λόγω άτομο επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία ακολουθούσαν το θύμα μέχρι την είσοδο της οικίας του, όπου με τη χρήση σωματικής βίας αφαιρούσαν το χρηματικό ποσό που είχε μόλις παραλάβει. 

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί η συμμετοχή του 42χρονου σε δύο (2) ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην περιοχή της Κυψέλης. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην 31η Τακτική Ανακρίτρια Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. 



extra:

Συνελήφθη και το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία και ληστείες, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας
Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας, η σύλληψη του οποίου πραγματοποιήθηκε χθες στη Λιβαδειά, κατόπιν σχετικού Eντάλματος σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών
Υπενθυμίζεται ότι δύο (2) ακόμη ομοεθνείς συνεργοί του, μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί τον περασμένο Φεβρουάριο
Όπως προέκυψε τότε, τα μέλη της σπείρας ενέχονταν, μεταξύ άλλων, στην ανθρωποκτονία 66χρονου ημεδαπού τον Απρίλιο του 2013 μετά από διάπραξη ληστείας, καθώς επίσης και στο σοβαρό τραυματισμό 95χρονου ημεδαπού τον Φεβρουάριο του 2013
Συνελήφθη, χθες (02-08-2014) μεταμεσονύχτιες ώρες στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, το τρίτο μέλος της σπείρας αλλοδαπών, η οποία ενέχεται σε ανθρωποκτονία, ληστείες και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ημεδαπών στα σπίτια τους, στην περιοχή των Πλαταιών Θηβών Βοιωτίας.
Πρόκειται για 26χρονο υπήκοο Πακιστάν, φερόμενου και ως «αρχηγικού» μέλους της σπείρας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε σχετικό Ένταλμα σύλληψης, από 13-02-2014, του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών του Πρωτοδικείου Θηβών.
Υπενθυμίζεται ότι δύο (2) ακόμη ομοεθνείς συνεργοί του, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, μέλη της σπείρας, είχαν συλληφθεί την 14-02-2014, κατόπιν επίσης σχετικών Ενταλμάτων σύλληψης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών (σχετικό το από 15-02-2014 Δελτίο Τύπου μας).
Σημειώνεται ότι τα μέλη της σπείρας ενέχονται:
  • Στην ανθρωποκτονία 66χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 21-22/04-2013, εντός της οικίας του, μετά από διάπραξη ληστείας.
  • Σε ληστεία σε βάρος 50χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε την 12-04-2013, εντός της οικίας του.
  • Στο σοβαρό τραυματισμό 95χρονου ημεδαπού, ο οποίος διαπράχθηκε την 24-02-2013, έξωθεν της οικίας του, με αποτέλεσμα να διακομισθεί και νοσηλευτεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.
Γίνεται μνεία ότι ο 26χρονος είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και κατά το παρελθόν και μάλιστα είχε συλληφθεί για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, αδίκημα για το οποίο αρχικά προφυλακίσθηκε το 2011 για έντεκα (11) μήνες και στη συνέχεια του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, οι ο


1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ΡΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ. ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .ΘΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥΣ. ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΗ ΤΗΝ ΜΥΡΤΩ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ. ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ. ΜΕΣΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΜΑΚΑΚΑ ΕΛΛΗΝΑ ΑΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Δημοσίευση σχολίου