Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη για εργασία ~ 18 μυστικά για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση




Έρευνες δείχνουν ότι το 60-90% της επικοινωνίας μας με τους άλλους είναι μη λεκτική.

Γι' αυτό και η γλώσσα του σώματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Ειδικά όταν κάποιος επιθυμεί να κάνει μια καλή πρώτη εντύπωση.


Το Business Insider παρουσιάζει 18 τρόπους να χρησιμοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος για να αυξήσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας.

1. Ξεκινήστε με τη στάση του σώματος: Κρατήστε την πλάτη σας ίσια, αλλά όχι άκαμπτη. Και μην ξεχνάτε να έχετε τους ώμους σας χαλαρούς, για να μην φαίνεστε υπερβολικά σφιγμένοι.

2. Ευθυγραμμίστε το σώμα σας με το πρόσωπο στο οποίο μιλάτε. Αυτό δείχνει ότι είστε αφοσιωμένοι στη συζήτηση.

3. Κρατήστε τα πόδια σας λίγο ανοιχτά και μην κάθεστε σταυροπόδι. Αυτό δείχνει ότι είστε χαλαρός. Έρευνες δείχνουν ότι συγκρατείτε πιο πολλές πληροφορίες εάν δεν κάθεστε σταυροπόδι.

4. Σκύψτε λίγο προς τα μπροστά. Έτσι δείχνετε ότι πραγματικά ακούτε το συνομιλητή σας.
5. Υιοθετήστε παρόμοια γλώσσα του σώματος με αυτή του συνομιλητή σας, για να δείξετε ότι συμφωνείτε μαζί του και σας είναι αρεστός.

6. Κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στα πλευρά σας, δείχνοντας ότι είστε ανοιχτός απέναντι στο συνομιλητή. Μην σταυρώνετε τα χέρια σας.

7. Κάντε χειρονομίες όταν μιλάτε. Αυτό βελτιώνει την αξιοπιστία σας, ενώ έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά και τη διαδικασία της σκέψης.

8. Να θυμάστε να χαιρετάτε τους άλλους πάντα με μία δυνατή -αλλά όχι πολύ δυνατή- χειραψία. Πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές κινήσεις της γλώσσας του σώματος.

9. Εάν ο συνομιλητής σας έχει διαφορετική κουλτούρα, φροντίστε να ενημερωθείτε για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να τον χαιρετήσετε, πριν από τη συνάντηση.

10. Γνέφοντας και χαμογελώντας σε κατάλληλες στιγμές, δείχνετε στον συνομιλητή σας ότι καταλαβαίνετε, συμφωνείτε και ακούτε τις απόψεις του.

11. Το γέλιο είναι πάντα ένας καλός τρόπος να ελαφρύνει κανείς το κλίμα, όταν χρησιμοποιείται κατάλληλα.

12. Διατηρείτε καλή οπτική επαφή κοιτάζοντας τον άλλο στα μάτια όταν μιλά. Διατηρείστε την οπτική επαφή και όταν εσείς μιλάτε, γιατί δείχνει ότι σας ενδιαφέρει η συζήτηση. Αλλά κάντε μικρά διαλείμματα για να σκεφτείτε την απάντησή σας. Διαφορετικά, ο συνομιλητής θα πιστέψει ότι τον “καρφώνετε” με το βλέμμα σας, και μπορεί να του φανείτε επιθετικός ή περίεργος.

13. Μην ανοιγοκλείνετε υπερβολικά τα μάτια σας. Αυτό δείχνει ότι δεν νιώθετε άνετα με τη συζήτηση.

14. Αντιγράψτε κάποιες από τις εκφράσεις του προσώπου του συνομιλητή σας.

15. Ελέγξτε τη φωνή σας. Κρατήστε τη σε χαμηλά επίπεδα και μην τελειώνετε κάθε πρόταση σαν να είναι ερώτηση. Πάρτε μια βαθιά ανάσα και μιλήστε αργά και καθαρά.

16. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κρατήστε σημειώσεις. Αυτό θα δείξει ότι σας ενδιαφέρουν αυτά που λέει ο άλλος. Αλλά να θυμάστε να κρατάτε οπτική επαφή συχνά, ώστε ο συνομιλητής σας να ξέρει ότι τον παρακολουθείτε.

17. Παρατηρείτε τη γλώσσα του σώματος των άλλων, καθώς έτσι θα μπορέσετε να διαπιστώσετε πότε θέλουν να ολοκληρώσουν τη συνάντηση.

18. Κλείστε τη συνάντηση με μια θερμή χειραψία και οπτική επαφή, δείχνοντας ότι περάσατε καλά και ελπίζετε σε νέα συνάντηση.


Πηγή: 18 κόλπα για να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση | newmoney.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου