Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Λαέ, εδώ η καλή επανάσταση! Πάρε-πάρε-πάρε!


Όποιος δεν θέλει να επαναστατήσει, 40 χρόνια φεστιβαλίζει.
Κάπου βρήκαν το e-mail μου και με ενημερώνουν για τις δραστηριότητες της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ. Μαθαίνω λοιπόν ότι ετοιμάζεται το 40ό φεστιβάλ.
Επαναστατικό κι αυτό, όπως τα προηγούμενα, που περιμένει να ωριμάσουν οι συνθήκες για την επανάσταση, ξεκοκκαλίζοντας εν τω μεταξύ την καπιταλιστική κρατική χρηματοδότηση, κυκλοφορώντας με τα καπιταλιστικά βουλευτικά αυτοκίνητα, απολύοντας βεβαίως βεβαίως τους προλετάριους από τον Ριζοσπάστη και την Τυποεκδοτική και πουλώντας τον 902 στους ταξικούς εχθρούς.

Πάντως το πρόγραμμα είναι πολύ ενδιαφέρον:


Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Τομεακή Οργάνωση Υγείας - Πρόνοιας της ΚΝΕ: «Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά την Υγεία». (Θα παρουσιαστεί η εμπειρία από τα κέντρα ευεξίας Γκουλάγκ.)

Συζήτηση: «Απομονώνουμε τους φασίστες από κάθε χώρο δουλειάς». (Δηλαδή όλους τους άλλους.)

Συζήτηση με θέμα τα 100 χρόνια από την έναρξη του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας, τους κινδύνους για τους λαούς και τη στάση των κομμουνιστών. (Να υποθέσω ότι θα ακούσουμε για την προδοτική τους στάση σε όλους τους πολέμους και στο Μακεδονικό;)

Συζήτηση για την κατάσταση στην Παλαιστίνη, με τη συμμετοχή της Ένωσης Παλαιστινίων Φοιτητών. (Της Χαμάς ή και της Φατάχ; Για να υπάρχει διάλογος...)

Παρουσίαση των έργων καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για τη δημιουργία πρωτότυπου έργου με θέμα την καπιταλιστική κρίση. (Αυτό δεν πρέπει να το χάσετε!).

Συζήτηση για το μαθητικό κίνημα: «Δίνουμε ζωή στο σχολείο, κάνουμε τη ζωή σχολείο». (Αφού διαλύσαμε το πανεπιστήμιο, προχωράμε ακάθεκτοι και στους παιδικούς σταθμούς).

Παρουσίαση συλλογικής εργασίας από την Οργάνωση Βιομηχανίας της ΚΝΕ: «Ποιος κλείνει τα εργοστάσια;» (Έλα μου ντε; Να θυμίσω ονόματα;)

Συζήτηση: «Η ανεργία πληγή και παιδεμός του τόπου... Θα λείψει μονάχα όταν θα στείλουμε τα μονοπώλια στην ανεργία». (Συζήτηση στην οποία το συμπέρασμα υπάρχει στον τίτλο... Τα μόνα μονοπώλια είναι τα κρατικά, σύντροφοι!)

Συζήτηση: «40 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή": Δρόμοι και προοπτικές» (Είναι ξεκάθαρες και μεγαλεπήβολες: να διοργανωθεί του χρόνου το 41ο.)

Συζήτηση με θέμα: «Μαθητεία - Κατάρτιση: Αντίδοτο στην ανεργία ή διαβατήριο στη ζωή χωρίς δικαιώματα;» (Χωρίς κατάρτιση, συντρόφια! Τι καπιταλιστικά πράγματα του διαβόλου είναι αυτά... Ανειδίκευτοι όλοι, για να είναι πούρο επαναστατικό υλικό και να ακούν και την καθοδήγηση, γιατί αλλιώς μπορεί να έχουν και αντιρρήσεις!)




Θ. Τζήμερος

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου