Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Σχολιασμός επικαιρότητος ~ Καλλισθένης... εν δήμω


- Τα επιχειρήματα της Ρεπούση,

- Οι επισκέψεις των Σκοπιανών στη... ζούλα στην Αμφίπολη,

- Η αλλαγή της στάσης των ΗΠΑ απέναντι στον Άσαντ,

- Τα δωράκια στους αγρότες του κάμπου,

- Οι γελοιότητες για τα περί δημοψηφίσματος στη Μακεδονία και...

- Το «ξεκατίνιασμα» των αρχαιολόγων για την Αμφίπολη.


***Προ ημερών, η Μαρία Ρεπούση προς υποστήριξη των θεωριών της, έφερε ως επιχείρημα λεχθέντα από τον καθηγητή (που έχει καταγγελθεί ότι παράνομα διατηρεί την έδρα) Αντ. Λιάκο. Ο εξέχων αυτός οπαδός της αποδομητικής ιστορίας, στρέφεται κατά της Πηνελόπης Δέλτα χαρακτηρίζοντας το λογοτεχνικό της έργο ως «μπουγάδα» των «απλύτων της ελληνικής ιστορίας».

Κι ένας άλλος της παρέας, «συνέγραψε» βιβλίο με τίτλο «Μυστικά και παραμύθια από την ιστορία της Μακεδονίας», στο οποίο καταγίνεται με «φόνους αιχμαλώτων και αμάχων» από τους Μακεδονομάχους. Σε ποια άλλη χώρα γίνονται ανεκτά όλα αυτά;


***Νομίζετε πως οι σκοπιανοί παρακολουθούν τη ανασκαφή της Αμφίπολης, μόνον από τα ΜΜΕ; Λάθος! Κάποιοι πηγαίνουν στον τύμβο, αλλά στην… «ζούλα». Επειδή φοβούνται ότι αν εμφανισθούν με πινακίδες που τους προδίδουν (καλυμμένο το ΜΚ) δεν θα καλοπεράσουν ενδεχομένως, νοικιάζουν αυτοκίνητα από ελληνικές εταιρείες και πηγαίνουν στη Μεσολακκιά για να δουν έστω και από μακριά τον τάφο.

Μεταξύ τους υπάρχουν και κάποιοι  που ελπίζουν ότι η αρχαιολογική σκαπάνη θα φέρει στο φως ευρήματα που να αποδεικνύουν ότι έχει δίκαιο ο Γκρούεφσκι. Δεν είπαν τι μπορεί να είναι αυτά, πάντως επιγραφές με σλάβικη γραφή αποκλείεται.


*** Και με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων από τους Τούρκους, που υποβαθμίζεται συνεχώς από όλο το φάσμα της πολιτικής σκηνής της χώρας, να μου επιτραπεί να μεταφέρω μικρό απόσπασμα από το «Χρονικόν Μεγάλης Τραγωδίας» του Χρήστου Αγγελομάτη, (σελ. 379):

 «Οι παλαιότεροι θα ενθυμούνται την δημοσιευθείσαν είδησιν εις τας αθηναϊκάς εφημερίδας, μίαν ημέρα του Φεβρουαρίου του 1924. Το προσεγγίσαν εις την Θεσσαλονίκην αγγλικόν πλοίον "Ζαν", μετέφερε 400 τόννους οστών Ελλήνων, από τα Μουδανιά της Μικράς Ασίας εις την Μασσαλίαν, προς βιομηχανοποίησιν. Οι εργάται του λιμένος Θεσσαλονίκης, πληροφορηθέντες το γεγονός, εμπόδισαν το πλοίον να αποπλεύσει, επενέβη όμως ο Άγγλος πρόξενος και επετράπη ο απόπλους».

Πήγαν τα κόκκαλα τα ιερά των σφαγιασθέντων Ελλήνων για "σαπούνι Μασσαλίας". Οι Τούρκοι τα πούλησαν, οι Γάλλοι τα αγόρασαν, και οι Άγγλοι διευκόλυναν. Το παραπάνω αφιερώνεται σε όσους ανταλλάσσουν την τιμή και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων με τον αριθμό των Τούρκων τουριστών.







***Απίστευτη ομολογία από τον Ομπάμα: "Ο Μπασάρ Άσαντ προστάτευσε τους Χριστιανούς". Αυτό είπε κατά τη συνάντησή του με Ορθόδοξους Επισκόπους της Μ. Ανατολής, στους οποίους ασφαλώς δημιουργήθηκε η εύλογη απορία, γιατί οι ΗΠΑ εξόπλισαν και χρηματοδότησαν τους ισλαμιστές σφαγείς των Χριστιανών, και ειδικότερα των Ορθοδόξων.

Ξαφνικά, έγινε «καλός» ο Άσαντ, χωρίς να ξέρουμε φυσικά μέχρι πότε. Ανεξάρτητα πάντως, από το πόσο θα κρατήσει ο αιφνίδιος έρωτας, ο Ομπάμα προέβη στην ομολογία αυτή χωρίς να ρωτήσει ούτε τον Αβραμόπουλο, ούτε τον Βενιζέλο, οι οποίοι θα πρέπει να του ζητήσουν αμέσως εξηγήσεις.

Δεν μπορεί οι παραπάνω εθνοσωτήρες μας, ο μεν ένας να ζητά την κατάρρευση του «καθεστώτος» Άσαντ, ο δε άλλος να συμφωνεί με τον βομβαρδισμό του, και να έρχεται ο Ομπάμα να τους ξεγυμνώνει. Ποιος είναι ο Ομπάμα, εμπρός στην καλλιέπεια και το εκτόπισμα των δικών μας πολιτικών;

Και μια μικρή λεπτομέρεια για τους πολιτικούς μας, αλλά σημαντική για την διπλωματία. Ο Ομπάμα δεν χρησιμοποίησε αυτήν την φορά την φράση «καθεστώς Άσαντ», αλλά «κυβέρνηση της Συρίας». Οι φωστήρες μας στο ΥΠΕΞ διακρίνουν την μεταβολή;

Τολμώ να δώσω μια μικρή συμβουλή στους σπουδαίους πολιτικούς μας: «Η εξωτερική πολιτική είναι η τέχνη τού να υιοθετείς προτεραιότητες». Όσο ανοίγουν το στόμα τους για να γίνουν αρεστοί στην Ουάσιγκτον και το Βερολίνο, τίποτε καλό δεν θα δει αυτός ο τόπος.



***Τουλάχιστον 17 δισ. ευρώ έχουν μεταφέρει ευκατάστατοι Γάλλοι στο Βέλγιο, το οποίο φιλοξενεί περί τους 20 από τους 100 πιο πλούσιους Γάλλους. Όταν βάλεις υψηλή φορολογία σ’ αυτούς που έχουν το πολύ χρήμα, το παίρνουν και φεύγουν. Αυτό δεν το έχουν καταλάβει οι κολλημένοι στον Μαρξ, και υποστηρίζουν πως τα λεφτά για τις παροχές που υπόσχονται, θα τα πάρουν από την φορολόγηση των πλουσίων. Αμ δε…

Έτσι έλεγε και ο σπουδαίος οικονομολόγος Παπακωνσταντίνου, ότι θα γεμίσει τα Ταμεία με τα ανείσπρακτα 32 δισ. ευρώ. Και όταν έγινε υπουργός, και του είπαν πως κινείται η οικονομία, έφερε νομοσχέδιο στην Βουλή για να διαγραφούν τα 25 δισ. ευρώ τα οποία υπήρχαν μόνο στα χαρτιά. Σύντροφοι, άλλο πράγμα η «επαναστατική γυμναστική» στους δρόμους, άλλο είναι η πραγματική οικονομία.


***Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με έγγραφό του που κατέθεσε στη Βουλή, υποστηρίζει ότι από τους Έλληνες αγρότες που έλαβαν χρήματα από το παράνομο πακέτο Χατζηγάκη το 2009 θα πρέπει να ανακτηθεί ο καταλογισμός των 387 εκατομμυρίων ευρώ που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τι έγραφα εγώ σε ανύποπτο χρόνο; Ότι το ποσόν αυτό πρέπει να το πληρώσει ο ίδιος ο Χατζηγάκης, επειδή ήταν κοινό μυστικό τότε ότι τα χρήματα (500 εκατ. ευρώ) που έδωσε στους αγρότες για να σταματήσουν να κλείνουν τους δρόμους, δεν είχαν καμιά νομιμοποίηση, τουλάχιστον τα μισά. «Εφευρέθηκαν» ανύπαρκτες ζημιές, και «αποζημιώθηκαν» κυρίως αγρότες του κάμπου όπου συμπτωματικά εκλεγόταν ο Χατζηγάκης.

Δεν θα πληρώσω πάλι εγώ τα 387 εκατ. για να εξασκείται στον παλαιοκομματισμό ο οποίος Χατζηγάκης. Φοβούμαι πως δεν έχουν καταλάβει πολλοί, ότι όταν μιλάμε για δημόσιο ταμείο (που θα πληρώσει το υπέρογκο ποσόν) πρόκειται για τα πορτοφόλια μας που είναι γεμάτα αράχνες. Ενώ ο Χατζηγάκης θα καλοπερνάει πίνοντας το τσίπουρο «εις υγείαν του κορόιδου» Έλληνα.


*** Ένα κομμουνιστικό κόμμα στην Τουρκία -έγραψε εχθές η voria.gr- διαδήλωσε προχθές στη Σμύρνη, μπροστά στο Προξενείο μας, διαμαρτυρόμενο για την αναγνώριση από την ελληνική Βουλή της Γενοκτονίας Αρμενίων και Ποντίων. Το επιχείρημα των Τούρκων ήταν ότι «υπερασπίστηκαν την Πατρίδα τους».

Τι συμβαίνει Κουτσούμπα μου; Κομμουνιστικό κόμμα να μιλά για «πατρίδα»; Δεν έμαθαν αυτοί ότι «η πατρίδα είναι κατασκεύασμα των κεφαλαιοκρατών»; Τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχουν οπορτουνιστές, αλλά πιστοί στο μαρξιστικό ευαγγέλιο. Ποτέ δεν άκουσα σε ομιλία κομμουνιστικού στελέχους την λέξη «πατρίδα». Όχι με θετικό τρόπο, απλώς την λέξη. Αν υπάρχει κάπου, πρόθυμος να επανορθώσω.


***Η Voria.gr ανάρτησε εχθές την είδηση της δημοσίευσης χάρτη, όπου εμφανίζεται έτοιμη για απόσχιση η Κεντρική Μακεδονία. Πρόκειται για χάρτη που τεχνηέντως πέρασε στα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ η αποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία» (European Free Alliance), στην οποία συμμετέχει το «Ουράνιο Τόξο».
Στο χάρτη εμφανίζεται η Φλώρινα με την σλάβικη ονομασία Lerin, την οποία χρησιμοποιεί επισήμως μέσα στη χώρα μας, το «Ουράνιο Τόξο» χωρίς αντίδραση από την ελληνική Πολιτεία. Το πλέον γελοίο του πράγματος είναι ότι υποστηρίζεται στο δημοσίευμα πως οι «Μακεδόνες στην Ελλάδα» (και όχι βέβαια «Έλληνες Μακεδόνες») έχουν την δυνατότητα να προκαλέσουν δημοψήφισμα ανεξαρτησίας.
Να σημειωθεί ότι σ’ αυτήν την «Συμμαχία» έχει ενταχθεί και το DEB του τουρκικού Προξενείου. Όπως και να έχει, σε βάθος χρόνου θα υπάρξει οπωσδήποτε πρόβλημα, εάν δεν υπάρξουν πολιτικοί με ευαισθησία που να εμποδίσουν «την εκκόλαψη του αυγού του φιδιού», το οποίο περιέργως δεν θέλουν να βλέπουν.
 

***Ζήλεψαν την «δόξα» τω σεισμολόγων οι αρχαιολόγοι κι άρχισαν να αλληλοσπαράσσονται (κάποιος άλλος ίσως θα έγραφε «να ξεκατινιάζονται»). Φαίνεται πως δεν αντιλαμβάνονται ότι χάνουν την αξιοπιστία τους, όταν τόσο οι μεν όσο οι δε, δεν έχουν ακόμη γνωρίσει την πραγματική κατάσταση του ευρήματος. Τι να τα κάνω τα πτυχία και τα ντοκτορά, όταν απουσιάζει η συμπεριφορά που αρμόζει σε επιστήμονα;

Επειδή έγινε προσπάθεια να χαρακτηριστεί η σημερινή ανασκαφή στην Αμφίπολη ως συνέχεια της παλαιάς του Δημήτρη Λαζαρίδη, η Κατερίνα Περιστέρη με δηκτικό ύφος απάντησε: «Ο Λαζαρίδης έσκαβε μέχρι το '73 τον τύμβο στην πλευρά που ήταν προς τον λόφο 133, καμία σχέση με τον τάφο το δικό μας», και πρόσθεσε «τα δε μπάζα τα έριχνε στην αντίθετη περιοχή, σε αυτή που είμαστε, και δύο μήνες τώρα μαζεύουμε τα μπάζα του Λαζαρίδη».

Και «κάρφωσε» και την Καλλιόπη Λαζαρίδου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχουν στις αποθήκες αδημοσίευτες μελέτες, φέροντας ως παράδειγμα επιγραμματική στήλη που βρέθηκε στο αρχαίο γυμνάσιο της Αμφίπολης, την οποία μελετά από το 1984 η Καλλιόπη Λαζαρίδου, και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η μελέτη της».

Αυτό πράγματι είναι μια μεγάλη πληγή, επειδή τα ανευρεθέντα σε ανασκαφή δεν μπορούν να γίνουν γνωστά, παρά μόνον όταν ο αρχαιολόγος που την πραγματοποίησε, δημοσιεύσει την σχετική μελέτη. Και δυστυχώς, υπάρχουν αδημοσίευτες μελέτες επί πολλά χρόνια, χωρίς να υποχρεώνονται οι αρχαιολόγοι να της δημοσιεύσουν εντός τακτού χρόνου.


Καλλισθένης ~ Voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου